spordan hemen sonra ne yemem lazım ( doğal )

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaan34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kaan34

Üye
arkadaşlar ben 1.81 boyunda 81.5 kiloyum . spora başladım 1 haffta oldu orda cardio ve hocanın hazırladığı programı yapıyorum .. sabah 6 da kalkıyorum okula gitmek için 2 adet yumurta beyazı yiyorum . spora haftanın 4 günü gidiyorum , spor çıkışlarında ve normal günlerde protein alımı için neler yemem gerekir yardım ?

Yanliz dikkat edersen orda protein tozu vs . Gibi şeyler yaziyor . Ben doğal besinlerden alacağim besinler için yardim istiyorum . Sabah kalkinca 2 yumurta yiyorum birde spordan çikişta 40 dk sonra 2 yumurta daha yiyorum . Ayrica haftada 4 gün spora gidiyorum sizce ideal mi ?

Normal , normal. Sadece vücudunun alışması için çok ağır kilolara girmemeni tavsiye ederim..

Güçlü dayanıklı kondisyonlu olmak istersen en ağır dumbellara saldır.Beslenmede idman sonrası protein,karbonhidrat,kafein falan alabilirsin.Sıvı alımınıda dikkat et.

Güçlü dayanıklı kondisyonlu olmak istersen en ağır dumbellara saldır.Beslenmede idman sonrası protein,karbonhidrat,kafein falan alabilirsin.Sıvı alımınıda dikkat et.

:)
Adam yeni başlamış, en ağır dumbell'ara saldırırsa herhalde 1 ay hastane de yatar.
Spordan sonra kafein alınmaz, alınacaksa 1 saat öncesinden alınır.
Antremandan hemen sonra 50 gr kadar basit karbonhidat(meyve suyu) alınmalıdır.

Eve gidince de proteinli bir yemek.

arkadaşım,

desponun verdiği linki iyi incele, hafta da 3 gün antrenman ideal, beslenmen yetersiz....

Egzersizleri dikkatlice yapmak önemli olan o zaman sakatlanmazsın

spordan hemen sonra ne yemem lazım lafı biraz saçma spordan sonra yenilebilecek en iyi şey etdir gerek kırmızı gerek beyaz..

ByMerdo, abicim adam ne sormuş sen ne demişsin :)
Başlıklara alakasız msjlar atıyorsun hep gözümden kaçmadı.

13 yaş bu spor için çok erken, sen başka meşgaleler bul kendine, 16-17 yaşında başlarsın bu spora.

ByMerdo, abicim adam ne sormuş sen ne demişsin :)
Başlıklara alakasız msjlar atıyorsun hep gözümden kaçmadı.

13 yaş bu spor için çok erken, sen başka meşgaleler bul kendine, 16-17 yaşında başlarsın bu spora.

Vazgeçmem üleynnn

ant. sonra kafein alınmaz yorumuna katılmıyorum. kilo vermek isteyen body ciler bunu duzenli yaparlar.hem oncesinde hemde sonrasında. bu gibi yontemler var yani. tabii ne kadar doğrudur o tartışılır .

Genelde konsantrasyonu sağlamak ve enerji vermesi açısından ant. öncesi kullanıldığını duyuyoruz her yerden.

Ant sonrası hakkında bir bilgim olmadığından öyle yazdım.

Genelde konsantrasyonu sağlamak ve enerji vermesi açısından ant. öncesi kullanıldığını duyuyoruz her yerden.

Ant sonrası hakkında bir bilgim olmadığından öyle yazdım.

Kafein hem idmandan önce hem idmandan sonra alınır.Öncesi;enerji için,Sonrası;toparlanma için

Spordan hemen sonra insülin için basit şeker almak daha doğrudur.Yani %100 üzüm suyu iç mesela,ardından yarım saat sonrada öğününe devam et :)

antrenmandan sonra toparlanma için ilk kez kafein duydum.antrenmandan sonra kahveden önce çok daha önemli şeyler var.kahvenin sindirimi hem zor hem de eger antrenmandan sonra demir barındıran besinler tükettiysek demirin emilimini azaltır kafeinden dolayı.

Back
Yukarı