Spordan sonra ne tüketebilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sgns12

Üye
Merhaba arkadaşlar bu spora yeni başladım spordan sonra bazen 1 kutu meyve suyu içiyorum.Ama spor sonrası ne yiyebilirim tavuk göğüsü desem en az 1 saate haşlanıyor ki zaten neredeyse her akşam yediğim bir besin spor sonrası hem yararlı olacak bir yemek tarifi v.s varsa söylerseniz çok sevinirim cidden çok ihtiyacım var böyle bir şeye

not : protein tozu v.s kullanmıyorum.

Merhaba.. Spor sonrası meyve suyunu kullanma bence hatta kutuya girmiş meyve sularını hiç kullanma.. Antrenman sonrası hemen bişey yemem lazım alarm diye bişey yok ortalama 30-45 dk arasında protein ağırlıklı bir öğün yemen yeterli olacaktır tavuğu haşlamaktansa sotele 10-15 dk da hazır olur yada konserve ton balığı baya pratik oluyor ton balıklı salata en sevdiğim öğün :) sende bunları uygulayabilirsin..

kişisel yemeklerimi tavsiye ederim.
antreman sonrası üzüm suyu iç kas yıkımı durur başka bişey değil ama sadece %100 üzüm suyu
yemek olarak
ton balık,salata
balık,salata(10 15 dk da kızarır balık dediğin yağı elinden geldiğince az kullan un da tam buğday unu yap veya fırında 1 çay kaşığı yağ ile sonuçta 15 30 dk arasında öğün)
et,bulgur pilavı/makarna(et 30 dk da pişer tarifi:eti koy çok az bir yağ koy [tercihim zeytinyağı] pişirmeye başla suyunu salıp çektikten sonra biraz kaynamış su 3 4 kez tekrarla ve 30 dk da etin pişmiş şekilde mükemmel lezzetli olur ve pilav veya makarnayıda bu arada yap)
tavuk göğüs, salata/makarna/bulgur pilavı: tavuk göğsünü ve tuzunu at 10 15 dk da yağsız ise sürekli çevir 1 kaşık yağ koyuyorsan üstünü kapat bırak tavuğun hazır çiz veya ince parçala)

kişisel yemeklerimi tavsiye ederim.
antreman sonrası üzüm suyu iç kas yıkımı durur başka bişey değil ama sadece %100 üzüm suyu
yemek olarak
ton balık,salata
balık,salata(10 15 dk da kızarır balık dediğin yağı elinden geldiğince az kullan un da tam buğday unu yap veya fırında 1 çay kaşığı yağ ile sonuçta 15 30 dk arasında öğün)
et,bulgur pilavı/makarna(et 30 dk da pişer tarifi:eti koy çok az bir yağ koy [tercihim zeytinyağı] pişirmeye başla suyunu salıp çektikten sonra biraz kaynamış su 3 4 kez tekrarla ve 30 dk da etin pişmiş şekilde mükemmel lezzetli olur ve pilav veya makarnayıda bu arada yap)
tavuk göğüs, salata/makarna/bulgur pilavı: tavuk göğsünü ve tuzunu at 10 15 dk da yağsız ise sürekli çevir 1 kaşık yağ koyuyorsan üstünü kapat bırak tavuğun hazır çiz veya ince parçala)
HOCAM BİR ŞEY DAHA SORACAKTIM. TAMAM BUNLARI YAPAYIM SPOR ÖNCESİ İÇİN BİR TARİF BULDUM NASIL OLUR SENCE TUZSUZ LOR + KAKAO + MUZ + SU KARIŞTIRIP İÇİCEM SU YERİNE SÜT DE OLABİLİR.BUNU SPOR ÖNCESİ İÇSEM SPOR SONRASIDA SADECE YARINLIK POWERADE İÇSEM NASIL OLUR NE KADAR MANTIKLI OLUR ?
Merhaba.. Spor sonrası meyve suyunu kullanma bence hatta kutuya girmiş meyve sularını hiç kullanma.. Antrenman sonrası hemen bişey yemem lazım alarm diye bişey yok ortalama 30-45 dk arasında protein ağırlıklı bir öğün yemen yeterli olacaktır tavuğu haşlamaktansa sotele 10-15 dk da hazır olur yada konserve ton balığı baya pratik oluyor ton balıklı salata en sevdiğim öğün :) sende bunları uygulayabilirsin..

BEN MALESEF TON BALIĞINI HİÇ SEVMİYORUM BİR TÜRLÜ ALIŞAMADIM BÜYÜK KAYIP BELKİ BENİM İÇİN TAVUĞU SOTELESEM İÇİNE ZEYTİN YAĞI KOYACAĞIM DEĞİL Mİ BİRDE SPOR ÖNCESİ TUZSUZ LOR + KAKAO + SU + MUZ KARIŞTIRIP İÇSEM SPORDAN ÇIKTIKTAN SONRA POWERADE İÇSEM NE KADAR DOĞRU OLUR ?_

BEN MALESEF TON BALIĞINI HİÇ SEVMİYORUM BİR TÜRLÜ ALIŞAMADIM BÜYÜK KAYIP BELKİ BENİM İÇİN TAVUĞU SOTELESEM İÇİNE ZEYTİN YAĞI KOYACAĞIM DEĞİL Mİ BİRDE SPOR ÖNCESİ TUZSUZ LOR + KAKAO + SU + MUZ KARIŞTIRIP İÇSEM SPORDAN ÇIKTIKTAN SONRA POWERADE İÇSEM NE KADAR DOĞRU OLUR ?_
Ton balığı sevmemek o kadarda büyük kayıp değil merak etme :) ben balık yağı hapı kullanıyorum mesela, sevdiğim için arada yiyorum.. Sotelerken koyma zeytinyağını tavukları kes tavaya at altını aç pişir bu kadar :) Zeytinyağını tavuğu pişirdikten sonra üzerine ekle bi yemek kaşığı kadar. Mümkün olduğunca zeytinyağını pişirmeden kullan yararını görmek için. Powerade kesinlikle tüketme. Dediğin lor kakao muz karışımınıda eğer lor peynirini yiyemiyosan sade şekilde tabi yapabilirsin ama bence spor öncesi besin olarak yaklaşık 2 saat önce bi ana öğün yemiş ol bu dediğin karışımı spor sonrası tüket nasıl tüketeceğine gelince kakao muz tüketmek yerine lor salatası yap lor-domates-salatalık ne istersen gayet güzel oluyor..

O tarifi uzun zaman ben kullandım lor peynir altı suyundan olduğu için wheydir faydasını gördüm hatta beklemediğim kadar iyi geliştim tabi bir müddet sonra tadı çekilmez oluyor ayran içemeyi seviyorsan sana başka bir tarif vereyim vereceğim tarif ile 4 bardak ayran çıkıyor hepsini içmen gerekiyor
250 gr lor peyniri peynir altı suyundan yapılmış olacak
250 gr yoğurt
200 gr su
Hepsini al blender da yaklaşık 1 dk süper hız da çalıştır inan lor tadını almıyorsun ayrıca bildiğin ayran tadı geliyor aldığın temiz protein de cabası tabi bu tarif çok fazla kalsiyum içeriyor sana tavsiyem bnu kullandıktan sonra gün içinde kalsiyum oranı yüksek besinler tüketmemen

Ton balığı sevmemek o kadarda büyük kayıp değil merak etme :) ben balık yağı hapı kullanıyorum mesela, sevdiğim için arada yiyorum.. Sotelerken koyma zeytinyağını tavukları kes tavaya at altını aç pişir bu kadar :) Zeytinyağını tavuğu pişirdikten sonra üzerine ekle bi yemek kaşığı kadar. Mümkün olduğunca zeytinyağını pişirmeden kullan yararını görmek için. Powerade kesinlikle tüketme. Dediğin lor kakao muz karışımınıda eğer lor peynirini yiyemiyosan sade şekilde tabi yapabilirsin ama bence spor öncesi besin olarak yaklaşık 2 saat önce bi ana öğün yemiş ol bu dediğin karışımı spor sonrası tüket nasıl tüketeceğine gelince kakao muz tüketmek yerine lor salatası yap lor-domates-salatalık ne istersen gayet güzel oluyor..
Sade değilde aynen kakao v.s koysam bir sıkıntı olur mu ? çünkü salatası v.s sıkıntı oluyor.Birde bu içeceği 2 saat önce ana öğün yeyip sonra spora giderken bu karışımı mı içmeliyim.

yok olmaz tüketebilirsin öyle. Şöyle, ana öğün spor lorlu içecek bu şekilde uygula.

He spordan sonra anladım.Kusura bakmayın ama bir şey daha soracaktım şimdi bazıları şey diyor işte spor sonrası ilk 1 saat büyüme hormonu salgılanmaya devam ediyor ve biz karbonhidrat içeren bir şey içmemiz sonucu insülin salgılanarak büyüme hormonunu yavaşlatıyor diyor o yüzden 1 saat içmeyin v.s bir şeyler var ne kadar doğru ?

growth hormon yani büyüme hormonunun etkisini daha çok derin uykuda görürsün uykuya dikkat edilmesinin sebebide budur spor sırasında salgılanma miktarı artar ve spordan sonrada belli bir süre devam eder fakat eğer spor sonrası sen stres yüklediğin ve parçaladığın kaslara ihtiyacı olan besini proteini vermezsen bu anabolik olay katabolik yani yıkım olayına dönüşür. Spor sonrası 15-30dk arasında protein ağırlıklı bir beslenme yapman faydalı olacaktır.

Değerli üyemiz;
Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;
- Daha önce benzer bir konu açılmıştır.
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.
Link : https://www.bodyforumtr.com/threads/İdman-Öncesi-ve-sonrası-beslenme.23272/
https://www.bodyforumtr.com/threads/beslenme-İle-İlgili-en-Çok-sorulan-sorular-ve-cevapları.11364/
https://www.bodyforumtr.com/threads/spordan-hemen-sonra-ne-alınmalı.87256/
https://www.bodyforumtr.com/threads/spordan-sonra-neler-yiyebilirim.87074/
Arama Kelimeleri :

Yukarıdaki arama kelimelerini arama bölümündeki "sadece başlıklarda ara" sekmesini tıklayarak aratınız. Çıkan arama sonuçlarından sorunuza en uygun bulduğunuz başlığı inceleyiniz.Aradığınız cevabı bulamadığınızı düşünüyorsanız dahi sorunuzu o başlıkta sorunuz.Çok özel bir durum olmadıkça yeni başlık açmayınız.Aksi takdirde başlık kirliliğine neden olursunuz.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı