Sporu Bırakıp Bırakıp Sıfırdan Başlamak

Çoğu kişide olan bu sorundan ben de muzdaribim.. Toplasanız belki 3 yıl spor yapmışımdır ancak hep bıraka bıraka sıfırdan başlayarak 3'er aylık periyotlar şeklinde. Böyle olunca haliyle vücutta hiçbir gelişme olmuyor. Dışarıdan bakılınca hiç spor yapmamış gibi duruyorsunuz ancak gerek beslenme gerek program bilginizi görünce şaşırıp kalıyorlar. :)

İstikrar sağlama konusunda ne yapıyorsunuz?

Çoğu kişide olan bu sorundan ben de muzdaribim.. Toplasanız belki 3 yıl spor yapmışımdır ancak hep bıraka bıraka sıfırdan başlayarak 3'er aylık periyotlar şeklinde. Böyle olunca haliyle vücutta hiçbir gelişme olmuyor. Dışarıdan bakılınca hiç spor yapmamış gibi duruyorsunuz ancak gerek beslenme gerek program bilginizi görünce şaşırıp kalıyorlar. :)

İstikrar sağlama konusunda ne yapıyorsunuz?

Sebebi basit bu sporu kendinize zulüm yapmayacaksınız. Bu spor bir zorunluluk değil. Kendinizi iyi hissediyorsanız yapın veya başka şeyler yapın. Ha bu sporu illa ki yapacağım diyorsanız yaiam rutininize eklemeniz gerekecek. Yoksa bir söz vardır Türk gibi başla Alman gibi bitir diye. Öyle bir anda hergün antrenman yapıp sonraki hafta hiç yapmamak gibi işlememeli süreç. 6 gün yapma da bir gün yap ama o gün o aktiviteyi mutlaka yapacağını da bil. Kısacası ben Türk gibi başla Alman gibi bitir demek yerine Alman gibi başla Alman gibi bitir diyorum. Çünkü Alman gibi bitirmek istiyorsan ancak alman gibi başlaman gerekiyor. :)

İstikrar için iyi bir yol da uzun dönem spor yapmayı düşünen bir spor arkadaşı bulmak. Bu şekilde çok daha disiplinli bir idman programı takip edebilirsiniz.

Aslında olay tamamen düşünce sistemini doğru kurgulamakta bitiyor. Eğer sadece aynaya baktığında şişmiş kaslar görmek için spora başlıyorsan evet bir süre sonra bırakacaksın. Ama sporu gerçekten kendin ve gelecek yaşların için yaparsan işte o zaman ne spor seni bırakır, ne de sen sporu :)

Back
Yukarı