Sporu bırakıyorum

Arkadaslar bu videolarını ızledıgımız dergi kapaklarında olsun yani tanınmıs bodycilerin hiçbirnin natural oldugunu dusunmuyorum dogal yolla oyle vucutlara sahip olabılecegımızıde dusunmuyorum bu spor para sporu yani benım beslenmem güzel ama protein tozu olsun vb seyler hiç kullanmıyorum kullansam bıle o vucutlara dogal yolla ulasabılecegımızı dusunmuyorum bu yuzden sıktı artık gelişim katedememek büyüyememk bosa ugrasıyoruz gibi[DOUBLEPOST=1516986696][/DOUBLEPOST]Doğal yolla vucutların o kadar gelısebılme ıhtımalı yok bence

Son düzenleme:
Doğal yolla çok iyi vücut yaparsın ama onlar kadar estetik ve yağsız olmaz. Zaten bu işi herkes yapamaz. 30 cm lik kol ile kendini rahat hissediyorsan senin tercihindir.

Bu sporda tabi daha iyi bir görüntü gibi bir amaç olur ama tamamen buna odaklanmanın yanlış olduğunu düşünüyorum,İnsan birazda zevk almalı açıkçası ben spor yapmadığımda kendimi yatalak hasta gibi hissediyorum :D . Görüntü olsun olmasın gideceksin salona alacaksın dambıllarını eline "1-2 Press,1-2 Press" diye diye egzersizini yapacaksın mis :heart:

Bu sporun sana göre olmadığını düşünüyorsan bırakabilirsin,fakat kesinlikle bir spor dalıyla uğraşmaya devam et.Bu sporu uzun yıllardır yapan insanlar eğer işleri bu değilse genellikle bu sporu sevdiği için,o pumpı hissetmek ve spor sonrasında ki o mutluluğu kaybetmemek için yapıyor.Ardından gelen güzel vücut kompozisyonu ise bu sporun hediyesi gibi düşünülür.Sadece vücuduna endeksli yaparsan bu sporu 1-2cm ölçü kaybettiğinde depresyona bile gidebilir insanı öyle bağımlısı yapıyor.Benim sistemim ağırlık çalışmasını seviyorum ve sırt bel ağrısı yaşamıyorum.Hayat kalitemi arttırmasını seviyorum.Giydiklerimin üstüne yakışmasını seviyorum.40-45cm kol ölçüm yok,sixpacklerim yok fakat bu sporun sağladığı dinçlik,güzel vücut kompozisyonu ve gittikçe oturan,gelişen bir kas yapısı mevcut.Belki bundan 5-6 yıl sonra tanınamayacak kadar güzel bir vücudum olur fakat beklentim kapak fotoğraflarında görüğüm insanlar kadar kuru görüntü ve iri kaslar değil.Bu sporda yalan dolan çok dostum.Kendinden başka kimse ile yarışmamalısın.Sen 2 senede yaparsın adam gelir 5 senelik vücuduyla 2 senede yaptım der,ya da olmak istediğin insanlar yürüyen ecza deposu gibi adamlardır.Bu sporu hayatına göre şekillendir,hayatını spora göre değil.Beslenme+Antremanını eksiksiz yapmaya çalış,seneler sonra bile genç ve dinç olacağını unutma.

onlarınki gibi bir vücuda elbette sahip olamazsın ama tatmin edici bir vücuda sahip olabilirsin
onlarda seninki gibi temiz karaciğere böbreğe vücuda sahip olamayacaklar bunuda unutma
ilaçsız gelişim hiç olmasaydı eğer emin ol bende kullanırdım ama oluyor
belki antremanın iyi değildir antremanın üzerinde değişiklikler yapmalısın

bırakıp bırakmaman senin elinde ama sana bir sır vereyimmi;

eğer bu sporu hakkıyla en aşşağı 7-8 sene yaparsan 90 kg lean bir vücuda sahip olabilirsin. Hedefin hiçbir vücut olmasın sen potansiyelinin en yükseğinde çalış ve sonuç al

bırak bence, güzel bir vücut yapacaksan en az 3 yıl yapman gerekiyor başlayıp 6 ay sonra bırakacaksan boşuna vaktine yazık.

Arkadaslar bu videolarını ızledıgımız dergi kapaklarında olsun yani tanınmıs bodycilerin hiçbirnin natural oldugunu dusunmuyorum dogal yolla oyle vucutlara sahip olabılecegımızıde dusunmuyorum bu spor para sporu yani benım beslenmem güzel ama protein tozu olsun vb seyler hiç kullanmıyorum kullansam bıle o vucutlara dogal yolla ulasabılecegımızı dusunmuyorum bu yuzden sıktı artık gelişim katedememek büyüyememk bosa ugrasıyoruz gibi[DOUBLEPOST=1516986696][/DOUBLEPOST]Doğal yolla vucutların o kadar gelısebılme ıhtımalı yok bence

senin ve birçok insanın yaşadığı bu ümitsizlik duygusu özellikle yaratılan bir durum aslında..fitness endüstrisi yani supplement firmaları instagram gibi ortamlarda yıl boyu %5 yağ oranında 45cm kolla gezen binlerce sporcuya sponsor oluyor ve bunu içtik böyle olduk mesajı vermelerini sağlıyor..Aslında maalesef yıl boyu %5 yağ oranında , sürekli parçalı ve sürekli hacimli gözükmek doğal yollardan çok zor..
Peki biz sentetik yollara mı girmeliyiz..tabi ki değil..aslında bize pompalanan amacı önce sorgulamalıyız..sürekli fitness model gibi gözükmek neden amaç oldu??
Özellikle 30lu yaşlarınızı bitirirken spor konusunda şunu fark edeceksiniz..hızlı yaşa genç öl yerine kontrollü yaşa kaliteli yaşlan..Neden böyle diyorum çünkü yıl boyu anabolik androjenik kullanan hem kadın hem de erkeklerin uzun vadede sağlıklı kalma ihtimalleri sıfıra yakın....iyi gözükmek için sürekli sentetik kullanıyorlar ve en ufak arada birçoğu uçuyor..bkz.lazar angelov, kevin levronenin eski hali, ronnie coleman, dorian yates hatta serdar aktolga..aas.ler (anabolik androjenik steroidler) her kullanıldığında eskisinden daha fazla miligramda kullanılmak zorunda olduğu için artık dağal hormon üretimleri bitmiş ve hormon dengeleri bozulmuş oluyor..yine ass.lerin verdiği ekstra güç eklemlerde , kaslarda kalıcı hasarlar, sakatlıklara yol açıyor ve doğal devam etmek isteseler de çok zorlanıyorlar..
bir bakıma ekmek parası için sağlıklarını hiçe sayan adamlar bizlere harbiden farkında olmadan çok kötü örnek oluyorlar..

Peki ne yapmalıyız..Doğal olarak doğru beslenme ile kalorileri hesaplayarak, ne yediğimizi ve ne yiyeceğimizi bilerek, doğru idman yaparak doğal olarak gayet iri olmak çok zor değil..sadece sabrı öğrenmek lazım..Peki bu durumda daha yavaş kas kazanmak bizi nasıl daha avantajlı yapabilir aas kullananlara göre ; sizlerin hasar görmüş karaciğer, börek, pankreas üstü bezleri, hipertorik duruma geçmiş yani kalınlanmış kalp kasınız olmayacak..darma dağın olmuş, dengesi bozulmuş hormon sisteminiz olmayacak..sadece hızlı gitmek yerine daha yavaş gitmeyi seçerek olacak bunlar..

Bizler spor yapmaktan zevk almayı öğrenmedikçe, bunu 2 sene yapayım sonra ne olursa olsun anlayışı yerine yaşlanana kadar yapayım anlaşıyla yapmadıktan sonra mutlu olamayız..

Demirin soğukluğunu nasırlı avuç içlerinde hissederken şunu söyle kendine.."ben buraya aitim ve beni sadece sen anlıyorsun..sen benim kalıcı dostumsun çevremde kimse olmasa da.." ve vg.nin kişisel terapin olduğunu kabul etmelisin..

Son düzenleme:
yaşlanana kadar kısmını kabul etmiyorum, artık salonlarda orta yaşlı veya çok yaşlı insanları da görüyoruz ve hepside büyük bir zevkle yapıyorlar, keşke 50 yaşlarında olsaydık diyede hayıflanıyorlar. Sen bu yaş da pes etmişsin, bence sağlıl için bile yapılır...

Sana kalmış
Ister bırak ister bırakma
Şahsen ben istesemde bırakamam.
Çünkü Bağımlıyım

"Boşuna uğraşıyoruz " kısmı kendi beceriksizliği başkası ile paylaşma isteği gibi geldi bana. O modeller kadar olmasa da kendime yetecek bir vücudum var daha 17 yaşında olmama rağmen, o adamları kendine çıta belirleseydim bende bırakırdım heralde

Valla ben,4 ncü senemdeyim, bir türlü bırakamadım.Hatta öyle ki evi ufak bir salona çevirdim.Barfiks dips demirleri,dumbell'lar barbeller,bar sehpaları falan.

He vücut nasıl dersen dirty bulk hesabı; Mark Hunt.:grinning:Gırtlak disiplini olsa bir de shift'li iş hayatı olmasa zaten müsabık olurdum.

Ama bırakmayı beceremedim...[DOUBLEPOST=1517190930][/DOUBLEPOST]
senin ve birçok insanın yaşadığı bu ümitsizlik duygusu özellikle yaratılan bir durum aslında..fitness endüstrisi yani supplement firmaları instagram gibi ortamlarda yıl boyu %5 yağ oranında 45cm kolla gezen binlerce sporcuya sponsor oluyor ve bunu içtik böyle olduk mesajı vermelerini sağlıyor..Aslında maalesef yıl boyu %5 yağ oranında , sürekli parçalı ve sürekli hacimli gözükmek doğal yollardan çok zor..
Peki biz sentetik yollara mı girmeliyiz..tabi ki değil..aslında bize pompalanan amacı önce sorgulamalıyız..sürekli fitness model gibi gözükmek neden amaç oldu??
Özellikle 30lu yaşlarınızı bitirirken spor konusunda şunu fark edeceksiniz..hızlı yaşa genç öl yerine kontrollü yaşa kaliteli yaşlan..Neden böyle diyorum çünkü yıl boyu anabolik androjenik kullanan hem kadın hem de erkeklerin uzun vadede sağlıklı kalma ihtimalleri sıfıra yakın....iyi gözükmek için sürekli sentetik kullanıyorlar ve en ufak arada birçoğu uçuyor..bkz.lazar angelov, kevin levronenin eski hali, ronnie coleman, dorian yates hatta serdar aktolga..aas.ler (anabolik androjenik steroidler) her kullanıldığında eskisinden daha fazla miligramda kullanılmak zorunda olduğu için artık dağal hormon üretimleri bitmiş ve hormon dengeleri bozulmuş oluyor..yine ass.lerin verdiği ekstra güç eklemlerde , kaslarda kalıcı hasarlar, sakatlıklara yol açıyor ve doğal devam etmek isteseler de çok zorlanıyorlar..
bir bakıma ekmek parası için sağlıklarını hiçe sayan adamlar bizlere harbiden farkında olmadan çok kötü örnek oluyorlar..

Peki ne yapmalıyız..Doğal olarak doğru beslenme ile kalorileri hesaplayarak, ne yediğimizi ve ne yiyeceğimizi bilerek, doğru idman yaparak doğal olarak gayet iri olmak çok zor değil..sadece sabrı öğrenmek lazım..Peki bu durumda daha yavaş kas kazanmak bizi nasıl daha avantajlı yapabilir aas kullananlara göre ; sizlerin hasar görmüş karaciğer, börek, pankreas üstü bezleri, hipertorik duruma geçmiş yani kalınlanmış kalp kasınız olmayacak..darma dağın olmuş, dengesi bozulmuş hormon sisteminiz olmayacak..sadece hızlı gitmek yerine daha yavaş gitmeyi seçerek olacak bunlar..

Bizler spor yapmaktan zevk almayı öğrenmedikçe, bunu 2 sene yapayım sonra ne olursa olsun anlayışı yerine yaşlanana kadar yapayım anlaşıyla yapmadıktan sonra mutlu olamayız..

Demirin soğukluğunu nasırlı avuç içlerinde hissederken şunu söyle kendine.."ben buraya aitim ve beni sadece sen anlıyorsun..sen benim kalıcı dostumsun çevremde kimse olmasa da.." ve vg.nin kişisel terapin olduğunu kabul etmelisin..

"Hızlı yaşa genç öl yerine kontrollü yaşa kaliteli yaşlan." bu söz güzeldi

Son düzenleme:
Hedef onlar gibi olmak olduğu için sıkması gayet normal. Hedef yanlış hedefini doğru seçersen sıkmaz.
HEDEF ise sağlık bir birey olmak fit olmak olmalı.

yaşlanana kadar kısmını kabul etmiyorum, artık salonlarda orta yaşlı veya çok yaşlı insanları da görüyoruz ve hepside büyük bir zevkle yapıyorlar, keşke 50 yaşlarında olsaydık diyede hayıflanıyorlar. Sen bu yaş da pes etmişsin, bence sağlıl için bile yapılır...
haklılık payın var fakat rakamda anlaşmadık sanırım..
39 yaşındayım ve 50 benim için yaşlı değil..bu yaşlara gelince 70den sonrası yaşlılık olarak algılıyorsun..50-70 arası orta yaş ;)
ha 70den sonra da yapmak var tabi ama istisnai bir durum..

Fitness model fiziğine sahip olamasak da ciddi kas kütlesi elde edip çok güzel fiziklere kavuşabiliriz.Forumda ayaz,pump forever ve aklıma gelmeyen naturel olduğu halde mükemmele yakın fizikler elde etmiş insanlar var.Tüm yeterli kas kütlesi elde edememiş hatta zayıf sayılabilecek insanların 'naturel bu kadar oluyor' bahanesine sığındığından dolayı naturel güzel bir vücut elde edilemeyeceğini düşünmeye başladı insanlar.Bilinçli bir şekilde spor yapmaya devam et tahmin edeceğinden çok daha iyi noktaya geldiğini göreceksin.

Vücut geliştirmeyi sadece görüntü olarak değil sağlık ve güç açısından da değerlendirirsek terazinin fayda kefesi çok ama çok ağır basar. Belli bir süre ağırlık kaldıran herkes fark eder ki en az bir ay gibi uzun bir süre ara verince kaldırdığınız ağırlıklar hemen hemen yarıya iner. Ben görüntünün değil de bu gücün bağımlısı oldum sanki. Bench press 100 kg kaldıramayınca bir eksiklik hissediyorum resmen. :)

Hayalin onların ki gibi bir vücut olup ta yapamadıysan zaten bırak kardeşim.Zaten doğal yolla yapamazsın.Ama dersen ki doğal yolla beslenirim üzerime bir kıyafeti giydiğim zaman cuk oturur,solonda dışarda evde sokakta yürürken sporcu olduğum belli olur,yediğimi içtiğimi bilirim,sağlıklı bir şekilde yaşarım ilerde çoluğuma çocuğuma güzel bir heves bırakırım o zaman bu sporu bırakma derim.Nacizane fikrim.Allaha emanet...

Back
Yukarı