Squatın önemi nedir ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

can_man

Üye
Merhaba arkadaşlar spor dergilerini incelerken her antremanda squat hareketini vermiş.Tabi türlü türlü hali var squatın.Nedir bu squatın sırrı ? Benim yaşım 16 squat yapmanın zararlı olduğunu duymuştum boy gelişimim için doğru mudur ?

Tek harekette en çok kas grubunu çalıştıran egzersizlerdendir, vücudu en hızlı güçlendiren ve hacimlendiren birkaç hareketten biridir. Ayrıca bence en zevkli egzersizlerdendir de.

Merhaba arkadaşlar spor dergilerini incelerken her antremanda squat hareketini vermiş.Tabi türlü türlü hali var squatın.Nedir bu squatın sırrı ? Benim yaşım 16 squat yapmanın zararlı olduğunu duymuştum boy gelişimim için doğru mudur ?
Squat kan dolasımınını hızlandırarak yağ yakımını hızlandırır vucudun daha cabuk hacim alır ve görünüşün daha orantılı olur Biraz antreman sonrası zor olsada :) ve doğru yapımasına önem göstermelisin sakatlıkları cok ciddi seviyede olabiliyor başarılar :)

Squat kan dolasımınını hızlandırarak yağ yakımını hızlandırır vucudun daha cabuk hacim alır ve görünüşün daha orantılı olur Biraz antreman sonrası zor olsada :) ve doğru yapımasına önem göstermelisin sakatlıkları cok ciddi seviyede olabiliyor başarılar :)
teşekkür ederim boy gelişimi hakkında bilginiz var mı ?

Vücudun stres altına girdiğinde büyüme hormonu salgılar, squatta da epey büyük bir stresi sırtına alıp eğilip kalkıyorsun, eğilip kalkıyorsun..

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link :

13 Yaş için VG Tavsiyeleri | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

Bodye erken yaşta başlayanlar için program. (14 yaş ve üstü) | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı