Squat formum ve servikal bölgede ağrı.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Megin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Megin

Üye
Merhaba
Vücut geliştirme sporuna yeni başladım-2 hafta.Barbell squat yaparken -20 kg 3x10- her ne kadar trapezlerimi kasıp barbeli oraya oturtmaya çalışsam da boynumun alt kısmındaki (Servikal bölgenin en alt,torakal'ın en üst kısmı) kemiklere baskı uygulanıyor ve spordan sonra 2 gün o bögledeki kemiklerim ağrıyor.Sünger ve havlu kullanmak hareketin verimini azaltır mı ya da başka bir çözüm var mı ?

Squat formumu belirteyim:

upload_2019-5-1_13-38-55.png

upload_2019-5-1_13-39-26.png

upload_2019-5-1_13-40-5.png

Pad kullanımının artısı da var ekisisi de. Bunlar hareket verimini etkilemiyor sanırım.
+ Doğrudan temas olmadığı için daha az acı
- Yüksek ağırlıklarda kayma riski
- Ağırlık merkezinde ufak değişime sebep olduğu için bir tık daha öne eğilme ihtiyacı.
High bar yaptığın için (fotoğraftan öyle gözüküyor) bunlar oldukça önemli. Birde yandan değil, arkadan bir fotoğraf ekleyebilirsen daha mantıklı yönlendirme gelebilir. Büyük olasılıkla barı yerleştirdiğin yerle ilgili bir sıkıntı var.

Pad kullanımının artısı da var ekisisi de. Bunlar hareket verimini etkilemiyor sanırım.
+ Doğrudan temas olmadığı için daha az acı
- Yüksek ağırlıklarda kayma riski
- Ağırlık merkezinde ufak değişime sebep olduğu için bir tık daha öne eğilme ihtiyacı.
High bar yaptığın için (fotoğraftan öyle gözüküyor) bunlar oldukça önemli. Birde yandan değil, arkadan bir fotoğraf ekleyebilirsen daha mantıklı yönlendirme gelebilir. Büyük olasılıkla barı yerleştirdiğin yerle ilgili bir sıkıntı var.
Esasında low bar yapmak benim için daha iyi olur gibi geliyor çünkü trapez kaslarım yeterli değil,low yapmaya kalktığımda omuzlarım çok geriye gidiyor ve bar düşecekmiş gibi hissediyorum..High bar yapınca da trapez kaslarım barı taşıyamadığından kemiğe baskı uyguluyor.

öncelikle back squata devam edeceksen boyun mobilizasyon egzersizleri yapman lazım.. youtubeda "neck mobilisation for squat" ve "neck mobilisation exercises" şeklinde arama yaparsan işine yarayacaktır..
boyun rahatlayana kadar front squat yapabilirsin..

Teşekkür ederim
İndiğimde sırtımdan görüntüm bu şekilde.
Topuklarımı kaldırdığımı yeni farkettim

Eklentiler

• 9CF0283D-0141-4228-A436-699CF811D2F1.png
    9CF0283D-0141-4228-A436-699CF811D2F1.png
    477,5 KB · Görüntüleme: 307
Topuklarının kalkması genelde kas dengesizliğinden olur. Güçsüz bölgeni asistan hareketlerle güçlendirirsen aşarsın kolayca sıkıntıyı.
Boyun olayında ise, genelde bacaklarım dar şekilde squat yaparken bu sorunu yaşamıştım. Sonra bacaklarım arasındaki mesafeyi genişletince daha rahat squat yapmaya başladım ve boyundaki baskı azalmıştı. Squat formunda ilk fotoğrafta aşırı bir sıkıntı görmüyorum ama bacaklarını biraz daha geniş aç, belki işe yarayabilir. Yada kas dengesizliği boynuna vurabilir.
Eğer, hiç biri değilse bile kesinlikle boyun postürüdür. Bunu da boyunu ve diğer vücudu hedef alan mobilite egzersizleriyle aşabilirsin. Genelde deneyim ettiklerim bu yöndeydi yani. Umarım işe yarar.

Topuklar bilek mobilitesinden, antrenman öncesi mutlaka 5-10 dakika mobilite ekle. Yeni başlamışken bunları düzeltirsen ileride çok rahat edersin.
Boyun için koyduğun yer konum olarak doğru gözüküyor. Yaparken boynunu dik tutmaya çalışıyorsun sanırım fotoğraflara bakınca dikkatimi çekti belki ben yanlış gördüm. Bunu yaptığında o bölgede fazladan gerilme meydana geliyor, boyun ağrısının sebebi olabilir. Boynunu olabildiğince nötr tutmaya çalış. Ne aşağı nede yukarı gerilme olsun. Test için eline uzunca bir sopa alıp ense ve belde sopayı tutmaya çalış. Kafa, sırt ve kalçada temas varsa sıkıntı yok. Temas olmayan bir nokta varsa nötr olmayan bir yer var demektir. Bu test daha çok deadlift öğretilirken uygulanıyor ama daha iyi örnek bulamadım.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı