MrKaptanReisTR
Üye
Selamlar, kalçalarımda biraz yağ birikmesi var. Bunun için düzenli olarak squat yapmaya karar verdim ve bugün yeterli bir ağırlıkla başladım. Squat kalçada ki yağları eritir mi? Sonra yanlışlıkla kalçayı daha da büyütmeyelim.
Hocam peki Mr Olympia'lar ın kalçaları neden küçük? Adamlar yüzlerce kg ağırlıkla squat yapıyorlar. Bilmediğimden soruyorum.Dozunda arada bir yapılırsa kalçayı sıkılaştırır.Fakat hem ağır hemde sık yapılırsa maalesef kalçayı büyütüyor, top gibi yuvarlak yapıyor.Kalça ve bacaktaki fazla yağı yakmak için ilk önce, aralıklı iki öğün beslenme ve düşük kalori alımı, ardından bisiklet hızlı tempo eğimli yürüyüş ve ya buna benzer kardiyo antrenmanları hafta en az 3-4 gün 1-2 saat yapılmalı...Kasları korumak için glutamin bcaa gibi destekler yanında, yağların hızlı yakılması için antrenman öncesinde l karnitin içeren termojeniklerden 3-6 gram tüketilmeli.Bir ay içerisinde bu yazdıklarıma dikkat edilirse kalçadan 3-4 santim incelme oluyor.Bol su ve iki öğün düşük karbonhidrat alımı kesinlikle uygulanmalı.Tamamen karboyu kesmek doğru değil... Şeker tatlı veya içinde tatlandırıcı olan herseyden uzak duruyoruz.Protein yüksek karbo düşük olmalı.Yağları da fazla abartmadan almalıyız...
Bazen herkesin bilmemesi gereken sırlar vardırHocam peki Mr Olympia'lar ın kalçaları neden küçük? Adamlar yüzlerce kg ağırlıkla squat yapıyorlar. Bilmediğimden soruyorum.
Hocam bildiklerinizi paylaşsanız çok mutlu olurdum.Bazen herkesin bilmemesi gereken sırlar vardır
Bir çok faktör var bu konuda, onun için kısa kesicem.Dene gör...
Kalçaları normal bir insanın kalçasının 2-3 katı büyük,bacakları aşırı büyük olduğu için kalçayı içine alıyor (göz yanılması),ayrıca yağ oranları ve vücutlarındaki su miktarı çok düşük olduğu için yuvarlak durmuyor...Hocam peki Mr Olympia'lar ın kalçaları neden küçük? Adamlar yüzlerce kg ağırlıkla squat yapıyorlar. Bilmediğimden soruyorum.
YAğı diyet ve kalori açığı eritirSelamlar, kalçalarımda biraz yağ birikmesi var. Bunun için düzenli olarak squat yapmaya karar verdim ve bugün yeterli bir ağırlıkla başladım. Squat kalçada ki yağları eritir mi? Sonra yanlışlıkla kalçayı daha da büyütmeyelim.