Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Herkese merhaba. Salonda squat rack yok. Daha ince açılmış konulari da okusum fakat bir çözüm bulamadım. Smith machine de squat yapsam ne derece sorun olusturur, hacim alamaz mıyım? Dumbell squat dusundum fakat salonda en fazla 20 kg dumble var tekli olarak.
Salondaki birinden yardım alma imkanınız varsa o omzunuza koyabilir. Yada front squat yapabilirsiniz o kişinin yardımıyla. Smith machinede yapan var. Ama ne kadar doğru yanlış bilmiyorum
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Squatla deadlift çok farklı. Ağırlığı mekik sehpasına koyun çömelip sırtınıza alın kalkın. Bench sehpasında ağırlık koyma yerine yapabiliyorsanız onu da deneyebilirsiniz
sağdan soldan alarak yapılan squat hem çok tehlikeli oluyor hem de ağırlıkları artıramadığın için verimsiz oluyor. smith machine de yapılan squat = sakatlık. eğer salonda varsa leg press ile devam et. he o da yoksa ağırlıklı lunge ve deadlift gibi hareketlerle dengelemeye çalış.
Smith makinede squat yapmaya çalıştım tam çömelme yapamıyorum kalkarken kalçamı oynatamıyorum. Buda sakatlık riski var. Şükür spor salonumda squat rack var onunla yapıyorum. ben s.machineden uzak duruyorum. Salonda Squat rack olmasa S.machinede yapmayın. Squat çok fazla varyasyonları var.Önerim Elinde 2 Dambıl alarak Bulgar Squat yapmalısın. Bulgar squatı rahat yapıyorsan Vucut ağırlığı ile Pistol squatı öneririm.
Squatla deadlift çok farklı. Ağırlığı mekik sehpasına koyun çömelip sırtınıza alın kalkın. Bench sehpasında ağırlık koyma yerine yapabiliyorsanız onu da deneyebilirsiniz