Squat yaparken oluşan el bileği acısı , bileklik çözüm mü?

kimyamuh

Üye
arkadaşlar uzun süredir low bar squat yapıyorum. ilk zamanlar baş parmaklarımı da bara sarıyordum. fakat bu durumda el bileğimde muhteşem bir acı oluşmaya başladı. artık baş parmağımı bara sarmıyorum ve diğer parmaklarım yanyana koyuyorum. bunu yapmaya başladıktan sonra acı azaldı ama halen tam olarak bitmedi. bilek için bantlar var. onlardan almayı düşünüyorum , sizce etkisi nasıl olur. ayrıca bilek ağrısının olmamasını sağlamak için neler yapabilirim.

saygılarımla.

Bir spor hekimine gidip detaylı bir tedavi uygulamak en doğrusu fakat kendimden yola çıkarak yardımcı olmaya çalışayım.Benzeri bench press yaparken benim sol bileğimde meydana geldi. Sorun , baş parmak uzantısındaki sinire olan baskıdan kaynaklıydı bende. Öncelikle sorun , squat bilek pozisyonundan mı? Yoksa bende olduğu gibi bench press veya başka bir hareketten mi kaynaklı? Bunun tespitini yaptıktan sonra . Bar-bilek pozisyonun doğru mu buna bak. Antrenman öncesi ve sonrası bilek esnetmeleri yapabilirsin bilek mobiliteni geliştirmek açısından. Benim sorun bench presste olduğu için bilek bantı işime çok yaramıştı. Ağrı çok şiddetliyse high barı azaltıp yerine front yapmanı öneririm. Ağrı azalacaktır. Ama burada şöyle bir durum var : (Eğer anatomik bir sorun yoksa) ağrıyı yok etmek için o hareketi yapmamanın bir çözüm olduğunu düşünmüyorum. Bunun yerine ilk başta da bahsettiğim gibi bilek mobiliteni artırma odaklı düşünmelisin.

Eklentiler

• Squat-Wrist-and-Grip-Symmetry.jpg
    Squat-Wrist-and-Grip-Symmetry.jpg
    269,8 KB · Görüntüleme: 650
Bilek sargısı kullanman sorunu azaltır ama sorun bilek esnekliğinde değil omuz esnekliğinde. Omuzların daha doğru pozisyon alabilse bileklerine o kadar yük binmez. Thoraic bölge için bol bol foam roller çalışması ve elastik bantlarla esneme öneririm.

Back
Yukarı