cok tesekkurler cevabiniz icin, bacaklarim birbirime surtuyor squati ne kadar yaparsam o kadar bicimsiz olmaz mi ?Squat pişman olunacak son hareket bence. Konuya gelirsek çözüm beslenmeni düzenlemen. Kalori açığı yaratınca zamanla o bölgedeki yağlar gidecek ve aynaya her baktığında iyi ki squat ı bırakmamışım diyeceksin.
Bende de benzer bir kalın bacak sıkıntısı vardı (75cm üzeri). Şuan ölçü hemen hemen aynı ama düzenli squat sayesinde çok daha sıkı duruyor ve üst bacak bölgesi önceden sımsıkı olan pantolonlar bollaşmaya başladı.
Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Squat bir yana, diğer hareketler bir yana.Merhaba abilerim, sorunum kalin yag tabaka gorunumlu bacaklarim.iyi derecede kas var ve ustu cok yag kapliyor quadriceps hamstring ve yapisan ic kisim. ust vucuda gore alt bolgem cok siritiyor. Hic degismedi yillardir kardiyo da spor da. Acaba bana onerebileceginiz birseyler var mi.
buna kesinlikle katılıyorum ağır kilo girilebilen hareketlere çok özel anlamlar yüklüyorlar.Ama bu hareketlere ağır kilo girdiğin zaman ağırlık tek bir noktaya değil çoklu kas gruplarına dahılır o sebeple sen hangi noktaya ne kadar baskı uyguladığını bilemezsin.Örnek 200 kg deadlift yapan birini ele alalım.Ağırlığın 100 kg sunu bacak kaslarının kaldırdığını düşünelim.50kg sunu bel kasları alsın.30 kg sunuda sırt kasları alsın. Etti 180 kg.20 kgsunuda kol kasları alsın.Soru şu ? 200 kg deadlift yapan adammı kol kaslarını daha iyi çalışmış olur yoksa 12.5 kg dambıllarla nizami curl yapanmı daha iyi çalışmış olur ? bana göre 12.5 kg larla nizami curl yapan daha iyi çalışmış olursquat bu forumda abartılıyor squat yapmayan 100 lerce milli sporcu avrupa şampiyonu dünya şampiyonu vardır tamam faydalı bir hareket ama alternatifi çok
buna kesinlikle katılıyorum ağır kilo girilebilen hareketlere çok özel anlamlar yüklüyorlar.Ama bu hareketlere ağır kilo girdiğin zaman ağırlık tek bir noktaya değil çoklu kas gruplarına dahılır o sebeple sen hangi noktaya ne kadar baskı uyguladığını bilemezsin.Örnek 200 kg deadlift yapan birini ele alalım.Ağırlığın 100 kg sunu bacak kaslarının kaldırdığını düşünelim.50kg sunu bel kasları alsın.30 kg sunuda sırt kasları alsın. Etti 180 kg.20 kgsunuda kol kasları alsın.Soru şu ? 200 kg deadlift yapan adammı kol kaslarını daha iyi çalışmış olur yoksa 12.5 kg dambıllarla nizami curl yapanmı daha iyi çalışmış olur ? bana göre 12.5 kg larla nizami curl yapan daha iyi çalışmış olur
İzole hareketle belki de kol dışında vücutta ki her kası çalıştırabilen bir bileşik hareketin kıyaslandığını da gördüğüme göre huzurla ölebilirim. Örnek olarak verdiğin değerlere yorum dahi yapamıyorum nutkum tutuldu.buna kesinlikle katılıyorum ağır kilo girilebilen hareketlere çok özel anlamlar yüklüyorlar.Ama bu hareketlere ağır kilo girdiğin zaman ağırlık tek bir noktaya değil çoklu kas gruplarına dahılır o sebeple sen hangi noktaya ne kadar baskı uyguladığını bilemezsin.Örnek 200 kg deadlift yapan birini ele alalım.Ağırlığın 100 kg sunu bacak kaslarının kaldırdığını düşünelim.50kg sunu bel kasları alsın.30 kg sunuda sırt kasları alsın. Etti 180 kg.20 kgsunuda kol kasları alsın.Soru şu ? 200 kg deadlift yapan adammı kol kaslarını daha iyi çalışmış olur yoksa 12.5 kg dambıllarla nizami curl yapanmı daha iyi çalışmış olur ? bana göre 12.5 kg larla nizami curl yapan daha iyi çalışmış olur
İzole hareket savunucularının anlamak istemediği bir şey var gerçi bunu bilenler var herkesi aynı kefeye koymayayım. Çalışma sistemi ezbere değil amaca göre seçilir. Brobuild yada güzellik yarışması için izole sistem, sadece fit bir vücut için CrossFit yada kalistenik, güç kazanmak isteyen bileşke hareketler ile yüksek ağırlık düşük tekrar vs vs tercih edebilir. Geri kalanı tamamen kişisel tercih ve keyfe bağlıdır. Ben deadlift yada squat ta alnımdan fırlayan ter damlasını severim, başkası curl yaparken kolunda çıkan damarı. Ben 70 ime geldiğimde bel ağrısı çekmemek için squat/deadlift yaparım, başkası 20 sinde çıtırları etkilemek için uğraşır.arkadaşlar bence bu bir psikolojik bir bağımlılık gibi geliyor bana kusura bakmayın bende temel hareket yapıyorum ama sizin bakış açınız bana çok yanlış ve saçma geliyor
Kimse biceps için deadlift yapmaz ki, olmadı bent over çalışır biceps için, mesela bi arkadasım var 1 yıla yakın bb ile uğrasiyo, şuana kadar hic izole triceps hareketi yapmamasina ragmen, overhead press, bench press ile tricepsleri çok iyi gelişmişmantık dışı değil bu temel hareketleri övenler izole hareketlerin gereksiz olduğunu savundukları için örneği o şekilde verdim.Bunu yapanlarda zaten Türkiyedeki kişiler dünya çapında ciddi seviyelere gelmiş insanların hiçbiri izole hareketleri kötülemez
ben böyle saçma bir şey hayatımda duymadım bunları size kim söylüyorsa acil oradan uzaklaşın 1 yıldır bb yapıp izole triceps çalışması yapmayan biri olabileceği düşüncesi bana saçma geliyor.Dahada ilginci bunlara nasıl inanabiliyorsunuz hiçmi araştırmıyorsunuz bilgi kaynağınız ağırsağlam denen kanal olursa böyle yanlış bilgilerle ortada kalırsınız ne yazıkki[DOUBLEPOST=1520952623][/DOUBLEPOST]ayrıca bir şeye dikkat ettim bu izole çalışmayı kötüleme durumu söz konusu olunca devamlı 4 5 kişi forumda anında onlar geliyorlar forum ahalisine tavsiyem bu insanların sizi yanıltmasına izin vermeyin benim powerlifter arkadaşımda var asla bu şekilde çalışmıyor hiç kimse böyle çalışmıyor aman dikkatKimse biceps için deadlift yapmaz ki, olmadı bent over çalışır biceps için, mesela bi arkadasım var 1 yıla yakın bb ile uğrasiyo, şuana kadar hic izole triceps hareketi yapmamasina ragmen, overhead press, bench press ile tricepsleri çok iyi gelişmiş
hergun gordugum kisi o arkadasim, yani soyleme filan degil kendi gozlerimle gordum, ve bicok kez antremanini da izledimben böyle saçma bir şey hayatımda duymadım bunları size kim söylüyorsa acil oradan uzaklaşın 1 yıldır bb yapıp izole triceps çalışması yapmayan biri olabileceği düşüncesi bana saçma geliyor.Dahada ilginci bunlara nasıl inanabiliyorsunuz hiçmi araştırmıyorsunuz bilgi kaynağınız ağırsağlam denen kanal olursa böyle yanlış bilgilerle ortada kalırsınız ne yazıkki[DOUBLEPOST=1520952623][/DOUBLEPOST]ayrıca bir şeye dikkat ettim bu izole çalışmayı kötüleme durumu söz konusu olunca devamlı 4 5 kişi forumda anında onlar geliyorlar forum ahalisine tavsiyem bu insanların sizi yanıltmasına izin vermeyin benim powerlifter arkadaşımda var asla bu şekilde çalışmıyor hiç kimse böyle çalışmıyor aman dikkat
ben powerliftingciler izole calisamaz demedim, sadece onceki hareketleride calistirdigin kas gruplarini cok kez calisitrdiysan izole yapman gerektigini dusunmuyorum, tabiki bu full body icin gecerli, misal ben her zaman izole bir sekilde biceps calisirim, ama trcieps i haftada 1 en fazla, he o hafta overheadpress yapmadiysam bi 2-3 set girerim triceps e
buradaki kişilerin hepsi bir powerliftingci hepside izole çalışmalar yapıyor ve hepside elit sporcu arama yapmaya üşendim onlarcasını daha atabilirim.Bu temel hareketleri fanatiklik boyutuna gelmiş forumda görebildiğim kadarıyla.