Street Workouta yeni başladım yardımcı olur musunuz?

5 senedir box yapıyodum ve bu sene bırakıp fitness yapmaya başladım ama street workout hoşuma giden bir spor olduğu için yapmayı istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim yorumlarınızı bekliyorum.

photo.php

öncelikle 15 20 tane barfiks çekcem diye yarım yarım barfiksler çekme yani demek istediğim haraketleri nizami yapmaya çalış.
ağırlık antremanlarındaki gibi setleri 3x değil 4x veya 5x yap.
bu arada başlar başlamaz videolarda gördüğün adamların haraketlerini yapmaya çalışma morel ve motivasyon bozukluğuna uğrarsın çünkü o adamlar uzun süredir bu sporu yapmaktalar. inşallah bizlerde ilerde onlar gibi oluruz. herşey zamanla. yani şuanda barfiks şınav dips mekik gibi temel haraketlerden başla. güçlendikçe antreman programına yeni haraketler eklersin. son olarak tabiki düzenli beslenmelisin.

başarılar dilerim..

Street Workout'un temekl olarak 4 ana hareketi vardır(Bütün diğer hareketler bu hareketlerin gelişmesi, ileri seviyeye gelmesi ile diğer hareketleri çıkarırsın) bunlar;
-Şınav
-Barfiks
-Dips
-Mekik
Öncelikle bu 4 hareketin tekrar sayılarını arttırmalısın.
Nasıl arttırabilirim diyorsan eğer;
- Bu hareketleri günlük olarak belli sayı ve setler şeklinde yapacaksın, zaman içerisinde rahat bir şekilde yaptığını anladıkça, setlerdeki sayıları yükseltirsin.

Haftada Kaç Gün Çalışmamızı Önerirsiniz ? 1 Gün Antrenman 1 Gün Off Şeklinde Olabilirmi veya 1 gün Çekiş Kasları (Latissimus Dorsi, Biceps Brachii) 1 Gün İtiş Kasları (Triceps Brachii , Pectoralis Major , Deltoid) gibi[DOUBLEPOST=1391073415][/DOUBLEPOST]İlk Dediğim Gibi 1 gün antrenman (tüm vücut kasları ) bir gün dinlenme . Bunun tek yararı büyük kasları ve küçük kasları aynı anda çalıştıracağımız için testosteron hormonu yüksek seviyede salgılanır bu da büyümeyi tetikler heralde . tabi siz daha iyi bilirsiniz .

Mantıklı bir seçim olmuş street workout.Zaten box'un ardından çok da zorlamayacağını düşünüyorum.Çünkü boks antrenmanları birçok sw hareketini içeriyor.Kondisyonun da yüksek olmalı.Hareketleri nizami yapmaya çalış önemli noktalardan biri bu.Program konusunda ise dünyada bu sporun önde gelenlerinin gerek facebook sayfalarından gerekse internet sitelerinden bulabilirsin.(madbarz özellikle tavsiyemdir)

Yavaş yavaş başla.
videoyu izle. Direk bu hareketleri yapamazsın. Kimse yapamaz. Ama yavaş yavaş gelişecektir.

Back
Yukarı