Suplement başlangıcı ve alınacak yer

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Frightos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Frightos

Üye
Hayırlı geceler spora 1 hafta kadar ara verip ( 1 senem doldu) spora tekrar supplement takviyesiyle devam etmek istiyorum. Ilk defa kullanicam oncelikli olarak kreatin kesinlikle baslicamm.bana yaninda suda olsun yeter dediginiz sey ne olurdu? Bca kreatin yada protein tozu gereklimi bunlarin yanına. Birde ben izmirde yaşıyorum. Izmirde optimum avm var oldukca büyük bir yer .burada suplement satış yeride var buradan alacagim ürünlerin çakma, sahte falan olma ihtimali varmidir.birde fiyat olarak farkedermi ınternet uzerinden falan alimlarda.

Proteine gerek yok, rahatlıkla karşılıyor olman lazım besinlerden protein ihtiyacını. Bcaa alabilirsin, genelde bu sporu yapanlarda vitamin ve mineral eksikliği çıkabiliyor, multi vitamin alabilirsin. Marka olarak olimp vita mineral var, ben memnunum, yada herhangi bir eczaneden multi vitamin, yada gratis watsondanda alabilirsin. Bence kreatin ve bcaa dan daha önemli.
Bana kalsa sadece multi vitamin al.
Not: supplement olarak aldığın multi vitaminleri içmekte zorlana bilirsin , kapsülleri aşırı büyük, ben kapsüllerden tozu kaşşığa döküp içiyordum.
Kim senin günahına girmek istemem ama, herkese güvenilmez, avm dekileri karalamak gibi olmasın ben almıyorum avm den. Supplementler.com ideal, başka siteden almadım birşey.

Proteine gerek yok, rahatlıkla karşılıyor olman lazım besinlerden protein ihtiyacını. Bcaa alabilirsin, genelde bu sporu yapanlarda vitamin ve mineral eksikliği çıkabiliyor, multi vitamin alabilirsin. Marka olarak olimp vita mineral var, ben memnunum, yada herhangi bir eczaneden multi vitamin, yada gratis watsondanda alabilirsin. Bence kreatin ve bcaa dan daha önemli.
Bana kalsa sadece multi vitamin al.
Not: supplement olarak aldığın multi vitaminleri içmekte zorlana bilirsin , kapsülleri aşırı büyük, ben kapsüllerden tozu kaşşığa döküp içiyordum.
Kim senin günahına girmek istemem ama, herkese güvenilmez, avm dekileri karalamak gibi olmasın ben almıyorum avm den. Supplementler.com ideal, başka siteden almadım birşey.
Multivitamin olarak Nature’s Supreme Multivitamin Men’e de bakabilirsin, ben de Supplementler.com’dan aldım, yanında hediye de veriyor. Kreatini de Hardline’dan aldım.
Yani sonuç olarak kreatin+bcaa+Multivitamin mi ideal?

Ben kreatin, multivitamin ve sadece antrenman günlerinde protein tozu kullanıyorum, sebebi de antrenmanı geç saatte yapıyorum ve sonrasında protein tozunu içip yatıyorum.
Daha önce suplement kullanmadığı belirtmistim.o yüzden kullanışlari hakkinda elbette araştırıp birseyler biliyor olsamda tam hangisini nasil kullanıcaz. Yani kreatin hakkinda yuklemeli birde direk normal baslangic var .fark varmi? Birde bcaa yi nasil kullanicam spordan oncemi sonrami spor esnasindami günde ne kadar ve neye karıştırayım suyami ( ayni sey kreatin icinde gecerli suya mi karıştırayım. Yoksa ölçeği direk agzima atsam sonra bol su icsem nolur zarari olurmu)

Daha önce suplement kullanmadığı belirtmistim.o yüzden kullanışlari hakkinda elbette araştırıp birseyler biliyor olsamda tam hangisini nasil kullanıcaz. Yani kreatin hakkinda yuklemeli birde direk normal baslangic var .fark varmi? Birde bcaa yi nasil kullanicam spordan oncemi sonrami spor esnasindami günde ne kadar ve neye karıştırayım suyami ( ayni sey kreatin icinde gecerli suya mi karıştırayım. Yoksa ölçeği direk agzima atsam sonra bol su icsem nolur zarari olurmu)
Yükleme konusunda birşey diyemem ama tüketirken nasıl tükettiğinin hiçbir önemi yok boğazından geçsin yeter.

Yükleme böbreklere daha fazla yükleneceği icin ben günlük 3-5 gr olarak suya karıştırarak sabahları kullanıyorum ama yüklemede etkisi daha önce başlar. Bazı araştırmalarda antrenman sonrası alımın kas miktarını daha çok arttırdığı yazıyor. Bu arada günlük su alımını arttır.
Bcaa ? Onu nasil yapayım

Bcaa yi antrenmanda 30 dk önce içebilirsin.
Scitec in aromasızını kullanıyorum. Amerikan malı olması lazım. Porsiyon olarak epeyce var .

Back
Yukarı