supplement ama hangisi?

kenan_23

Üye
slm arkadaşlar benim aklım karıştı hangi başlığı okusam farklı bir yorum hep acaba diyorum
acaba hangi supplement ?
creatin
amino
protein
komplex ürün

ben yaklaşık 1 yıldır düzenli vg yapıyorum ve gelişme oldu ancak yeterli değil ve takviyeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum ve ne kullanacağımı bilmiyorum şu sıralar kilo verdim (ihtiyacım olduğundan) ve yaklaşık iki ay sonra tekrar ağır hacim yapmaya yönelik bir ant geçecem araştırıyorum karar vermiyorum umarım yardımcı olursunuz.a32dumbelllls

Evet protein tozu ve amino asit takviyesi alabilirsin,bunların yanında eğer sert idman yapıp ağırlık arttırmaya çalışıyorsan creatin de kullanabilirsin.Protein ve aminoyu daima kullanabilirsin ama creatin kullanımını sürekli yamayıp bunu yerine en az 3 haftalık ara vermeni tavsiye ederim...

hepsini birden almanlazım imkanın yoksa 1 . tercih protein

protein(whey) herzaman öğünde olması gereken bişey. öncelik hep onda olsun zararını görmezsiniz

creatin yeni başlayanlar için gereksiz orta ve ileri seviyeler kullanır onu. sen bence wheye devam et kilom az diyorsan yanına gainer da ekle veya amino almak istersen güzel bi amino ile protein kombinesi yap. ama en iyisi whey süt ve yumurta proteinleri dene yararını anlarsın.

slm arkadaşlar benim aklım karıştı hangi başlığı okusam farklı bir yorum hep acaba diyorum
acaba hangi supplement ?
creatin
amino
protein
komplex ürün

ben yaklaşık 1 yıldır düzenli vg yapıyorum ve gelişme oldu ancak yeterli değil ve takviyeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum ve ne kullanacağımı bilmiyorum şu sıralar kilo verdim (ihtiyacım olduğundan) ve yaklaşık iki ay sonra tekrar ağır hacim yapmaya yönelik bir ant geçecem araştırıyorum karar vermiyorum umarım yardımcı olursunuz.a32dumbelllls

bendede aynı sorun var ben proteinde(amino whey) karar verdim peki kullanımı nasıl olmalı?duh

ürününe göre değişir hepsinin üstünde kullanım şekli yazar. benim kullanım şeklim optimum pro complex whey protein tozu:sabah aç karnına süt ile antremandan sonra su ile ve gece yatarken sütle karıştırarak alıyorum. dene bence en ideal alım yolu bu.

asgari olarak protein tozu ve kaliteli bir multi-v-mineral yeterlidir ilk aşamada..

pekala bu arginin ve bcaa kullanımı nasıl tanıtımlarında oldukça olumlu şeyler yazıyor forumda taradım yorumlarda olumlu benim gibi ilk defa supplemnt kullancaklara önerirmisiniz

yok arginin ve bcaa şu anda girmen çok erken ileride kullanırsın. acele etme bence hani bi atasözü var ya hızlı giden atın ... yavaş düşermiş ondan acele etme.

Almaniz gereken supplementler
1 Whey protein ogun aralarinda + idmandan sonra gunde 3-4 kez. yatmadan oncede casein protein/ alternatifi(tuzsuz cokelek (lor)
2 creatin ya da NO idmanda once eger bunlari kullanmak istemiyorsaniz cafein yada Acetyl Carnitine
3 testosteron destegi icin tribulus +ZMA yatmadan once.
4 multivitamin ve B complex sabah
5 EFA (essential fatty acids) balik yagi , ketentohumu yagi yada ceviz badem findik vs az miktarlarda.
6 BCCA (Branc chain aminoacids) +L-glutamine asiri yorgunlugu ve kas yikimini onlemek icin.
7 Aminoasitler idmandan hemen once, kas yikimini onlemek ve kas olusumunu hizlandirmak icin.

Son düzenleme:
Almaniz gereken supplementler
1 Whey protein ogun aralarinda + idmandan sonra gunde 3-4 kez. yatmadan oncede casein protein/ alternatifi(tuzsuz cokelek (lor)
2 creatin ya da NO idmanda once eger bunlari kullanmak istemiyorsaniz cafein yada Acetyl Carnitine
3 testosteron destegi icin tribulus +ZMA yatmadan once.
4 multivitamin ve B complex sabah
5 EFA (essential fatty acids) balik yagi , ketentohumu yagi yada ceviz badem findik vs az miktarlarda.
6 BCCA (Branc chain aminoacids) +L-glutamine asiri yorgunlugu ve kas yikimini onlemek icin.
7 Aminoasitler idmandan hemen once, kas yikimini onlemek ve kas olusumunu hizlandirmak icin.

teşekkürler açıklamaların için ama bir iki sorum olacak
cafein creatinin yerini tutabilir mi ve miktarı
acetyl carnitine nedir l carnitine ile aynı mı
5.maddedekileri ne zamn ve miktarda kullanacaz

teşekkürler açıklamaların için ama bir iki sorum olacak
cafein creatinin yerini tutabilir mi ve miktarı
acetyl carnitine nedir l carnitine ile aynı mı
5.maddedekileri ne zamn ve miktarda kullanacaz

Selam Kenan,
Cafein creatinin yerini tutmaz. creatin hucrelerde su toplanmasini saglayarak kas olusumu icin anabolik bir zemin olusturur.Yani vucut creatin yuklemesi yapildiginda daha dolgun gorunur ama bu hucrelerde tuttugu su sebebiyledir.Asiri creatin cigerleri ve bobrekleri yorar, sperm azalmasina ve libida dusuklugune yol acar. Kullanacaksan kur halinde yani donemsel kullanip ara vermelisin.
Cafein ise bir stimulantdir enerji verir. hucrelerde su tutmaz tam tersine duretic dir yani su attiricidir. Acetyl carnitin ise L-carnitinden daha iyidir, cunku kana daha kolay karisir ve . Enerji verdigi gibi beyni de acar ve kisinin modunu iyilestirir ve idman yaparken vucuttaki yaglarin yakilarak enerjiye donusturulmesini saglar.Acetyl carnitin sabah 1000mg ve idmandan oncede 1000-1500 mg alinabilir. yani gunde 2000-2500 mg.
EFA'lari sabahlari yada ogun aralarinda kullanabilirsin. balik yagini yatmadan once de alabilirsin.

Back
Yukarı