Supplementler ve ilaç kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mona
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Mona

Üye
Ben doksisiklin türü antibiyotik ve demir ilaçı kullanan bi insanım,aradada diş ağrılarım olduğu için ağrı kesicide kullanıyorum.kısacası günde en az 2 kere ilaç alıyorum.acaba bu kadar ilaçla beraber supplement kullanmamın karaciğere bi zararı olur mu?

şu konuya da net bi açıklık getirilirse cok memnun kalıcam.
-Seçicilikleri düşüktür ve memeli hücrelerinde de ribozomlarda protein sentezini inhibe edebilirler.
-Yüksek dozlarda, böbrek yetmezliği olan hastalarda azot dengesini negatif yönde bozarlar . Bu durum, aminoasitlerin protein sentezinde kullanımlarının azalması sonucu yıkımlarının artmasına bağlıdır.
DOKSİSİKLİN
etki mekanızması başlıgının altında bu yazılarla karşılanınca acaba aldığım protein işe yaramazmı yada etkisi daha azmı olur?

Supplementlerin yorduğu organ karaciğer ve böbrektir eğer kullanım dozajları ve supplement çeşitleri artar ise haliyle daha fazla yorulacaktır . Ama bilimsel bir açıklama istiyorsanız uzman hekime danışmanızda fayda var ...

Dip not :

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı!

Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet ve benzerine Başlamayınız !!

Back
Yukarı