Merhaba Arkadaşlar 55 sayfalık konunun yaklaşık 30 sayfasını okudum ve aklıma takılan soruları, cevabını bulamadığım, ikilemde kaldığım sorularımla birlikte bir full body programı hazırladım kendime konuda baya bilgili abilerimiz var görüş ve önerileri benim için altın değerindedir okuyan herkezden görüş ve öneri bekliyorum.
Spliti bırakıp full body antrenmanlarına geçeliden beri kendimi bulduğumu söyleyebilirim. Ağırsağlam ın 5x5 programını da uyguladım verim aldım şu an
Definasyon için full body tasarladım görüşlerinize sunuyorum.
Program haftada 3 gün compound egzersizler ağırlıklı araya birkaç izole sıkıştırmam ile olacak.
Antrenman A
Squat 4x8 Squat ı 4x12 hafif ağırlıkla bile çıkaramıyorum nedenini yazacağım.
Bench Press 4x8 veya 4x12-10-8-8 o günkü psikolojik halime göre değiştireceğim sonuçta sevmediğim şekilde antrenman yapmam.
Barbell Row 4x8 veya Lat Pulldown veya cable row
Kafama göre bir omuz press 4x8 izole olursa 4x12. Overhead press olabilir dumbell press olabilir haftanın bir günü facepull veya lateral raise hareketlerineden biri olabilir omuz için daha detaylı bir şekilde ön-arka omuz şeklinde bakıp öyle yapacağım.
Biceps
Triceps
Antrenman B
Deadlift 4x8
İncline Bench 4x8 veya cable fly 4x12 olmadı dumbell press haftadan haftaya değiştirmeyi planlıyorum
Barbell Row 4x8 veya Lat Pulldown veya cable row önceki gün yaptığımdan farklı bir hareket yapacağım
bugün daha izole şekilde omuz yaparım diye düşünüyorum lateral raiseler gibi
biceps-triceps birer hareket her hafta kas başlarına yönelik
belki bir kalf hareketi kalflarım genetik olarak baya büyük pek sarmıyor kalf çalışmak
Bügün neden ayriyetten bacak yapmadım haftada 3 gün squat beni komple bitiriyor toparlanamıyorum deadlift hem bacak hem sırt yeterli benim için
Antrenman C
Squat veya Lunge 4x8 ama büyük ihtimal squat olur
Bench Press 4x8
Barbell Row 4x8 veya Lat Pulldown veya cable row önceki gün yaptığımdan farklı bir hareket yapacağım
Omuz press 4x8 veya 4x12
biceps triceps 4x12
Hocalarım Barfiks ve dips çok sevdiğim hareketler ancak göğüsümün ortasında iman tahtası dediğimiz yerde doğuştan çıkıntı var dips ve barfiks gelmiyor hadi barfiks neyse de dips 5 tekrar dahi gelmez halbuki bench press 55 kg 4x12 ile yapıyorum setleri ve arkakolumda genetik olarak büyük. Dips konusunda desteğe ihtiyacım var.
Program nasıl eksik gördüğünüz nokta var mı şuraya şu hareketi alternatif koyabilirsin şu hareketle şu hareket aynı gün sıkıntı falan denilebilecek bir terslik var mı??
Tüm yorumları bekliyorum aman deadliftimi elimden almayın deadlift yapmak için spor salonuna yazıldım zaten
Herkeze iyi forumlar.