Antrenmandan 2 saat önce kompleks karb olsun, gece meyve yerine kazein al.. sabahki karb biraz daha artabilir..Eki Görüntüle 27381 Eki Görüntüle 27382
USTALARIN , ÜSTADLARIN ELEŞTİRİLERİNİ TAVSİYELERİNİ BEKLİYORUM KENDİMİ TANIDIĞIM KADARIYLA KENDİME YAZDIĞIM PROGRAM.(PROTEİN OPTİMUM NUTRİTİON GOLD STANDARD WHEY , GASPARİ AMİNOMAX 8000
Upright row yerine bent over lateral raise yapilabilir, yine arnold press riskli hareket, onun dışında squat, deadlift ve row için yeterli deneyimin var ise denenebilir..Şuan hocamın verdiği split programıyla çalışıyom. Nisan'da 2 ay olcak bu programı çalışalı.Sonra Full-Body programını denemek iştiyorum.Söyle bir program buldum:
MUSCLE & STRENGTH FULL BODY WORKOUT ROUTINE fikirleriniz almak iştiyorum ?
Spor Geçmişimde :Bodye Eylülde basladım. İlk 2 ay temel hareketler üzerinde çalıştırdı hocam. 4 ayda split programda (2 ayda bir hocam değiştiriyor) çalışıyom. Şuan çalıştığım 2. split programı.
Tüm Vücut konusuyla alakalı bir program değil ve 1.gun 2.gun olayı ne farkedecek aynısı zaten, tavuk mu yumurtadan cikar yoksa yumurta mi tavuktan çıkar gibi oldu bu..Arkadaşlar programım şöyle 1. Gun gogus-önkol 2. Gun-omuz arkakol 3. Gun sırt bacak hacime kilo almaya dayalı çalışıyorum. Sorum şu bu programı 6 ay gibi bi suredir kullanıyorum ve değirtirmeli miyim? Ya da gunleri degistirsem bi faydası olur mu yani 1. Gun gogus onkol yerine omuz arkakol yapsam 2. Gun omuz arkakol yerine gogus onkol yapsam nasıl olur
Ağırlıkları arttıracak seviyeye geldiysen hepsini arttır..Merhabalar, 3x12 gününde sabit ağırlıkla yapıyorum ama diğer 5x5 ve 4x8 günlerinde ağırlıkları arttırayım mı, youtube'da 5x5 çalışıp gitgide ağırlık arttıranları izledim. 4x8 günü de sabit ağırlık olabilir.
Veya 3x12 günü hepsini sabit tutup diğer günler squat gibi compound hareketlerde ağırlığı gitgide arttırıp, küçük kaslarda sabit ağırlık mı çalışsam? Ne dersiniz?
Bunu belirleyen vücut aslında, zaten beslenmeden kaynaklı definisyon döneminde güçte düşüş oluyor ve ağırlıklar düşüyor, yine de bu dönemde de ağır girilmeye ve kasları zorlayacak şiddette çalışmaya devam etmek gerek.. set arası dinlenme süreleri biraz daha düşürülebilir bu dönemde.. set ve tekrar sayıları konusunda zaten 5 x 5 güç odaklı, 2-4 arası set ve 8-12 tekrar aralığı ideal..Fullbody programini definasyyonda yapılabilirmi acaba ? 5x5 yerine 4x8 filan koymaya gerek varmi dusuk karbo alimindan dolaayi ?
Fullbody programini definasyyonda yapılabilirmi acaba ? 5x5 yerine 4x8 filan koymaya gerek varmi dusuk karbo alimindan dolaayi ?
Kazein aklımda var bütçe uygun olduğunda alcam inşallah. İlginiz için teşekkürler , saygılar.Antrenmandan 2 saat önce kompleks karb olsun, gece meyve yerine kazein al.. sabahki karb biraz daha artabilir..
Antrenman programında dinlenme yok, verdigimiz sablon daha uygun olur..
Kazein için takviye şart değil, ben light kaşar tüketiyorum..Kazein aklımda var bütçe uygun olduğunda alcam inşallah. İlginiz için teşekkürler , saygılar.
Ağırlıkları arttıracak seviyeye geldiysen hepsini arttır..
Piramit şekilde artması gerekiyor, 5 x 5 programları öyleydi..Merhabalar, 3x12 gününde sabit ağırlıkla yapıyorum ama diğer 5x5 ve 4x8 günlerinde ağırlıkları arttırayım mı, youtube'da 5x5 çalışıp gitgide ağırlık arttıranları izledim. 4x8 günü de sabit ağırlık olabilir.
Veya 3x12 günü hepsini sabit tutup diğer günler squat gibi compound hareketlerde ağırlığı gitgide arttırıp, küçük kaslarda sabit ağırlık mı çalışsam? Ne dersiniz?
Hocam aslında kastettiğim haftalar arasında ağırlık arttırımı değil de aynı gün içinde piramit gibi arttırıp arttırmam gerektiği. Mesela deadlift'i 5x5 yaparken sabit ağırlıkla mı yapayım onu merak etmiştim. Teşekkürler.
5x5 programlarinin tamami oyle degil. Hatta cogu boyle degil. Genelinin onerisi sabit agirlikla haftalik microloading yonundedir. Yani 5x5 sabit agirlikla yapilir, gelecek hafta ise agirlik arttirilir.
Bunun disinda Pendlay's 5x5, hafif agirlikla baslangic onerir ve max agirlikta 5 rep sonlandirilir.
Benim fikrim 5x5 calisilacaksa agirligin max ve sabit tutulmasindan ve microload uygulanmasindan yana.
Bench press 1RM'si 90 kg olan birinin 70 kg bench press ile baslayip 75, 80 diye devam etmesinin anlami yok. Ilk iki set bosa harcaniyor neredeyse, cunku siddet yeterli degil. Bunun yerine 1RM 90 kg olan birisi direkt 5 set 80 kg girse daha akillica olur.
programda sorun yok, bende iyi verim aldım full body programda.
Hocam prograam benimde hoğuma gitti muhtemelen bu programı uyguluyacam fakat 3 tane sorum olacak.Bugün bir denedim. Bayagi hoşuma gitti. Bench presste bayagi kilo arttirdim. Eskiden 12 10 8 6 da son set yardimla 53 filan görurdum. Bugun 40 -50-56-62-65 calistim 5x5 yaptim. Son sen 3 tekrar cikti biraz abarttim ama iyiydi yinede. Omuz presste basladigim gündendir 26 kiloyla calisiyordum arttiramiyordum bugun 26 -30-36-36-36 yaptim.
Iyiydi antreman hoşuma gitti ama progrmi doğru mu oluşturdum emin değilim yorumlayabilirmisiniz ?
1. Gun 5x5
Bench press
Squat
Deadlift
Barbell row
Military press
Barbell curl
Tam mekik 3x10
3. Gün 4x8
Incline bench press
Deadlift
Barbell row ters tutus
Military press
Lateral
Bench dips
Barbell curl
Tem mekim 3x10
5. Gün 3x12
Dumbell bech press
One arm dumbell row
Lunge
Arnold press
Shurg
Hammer curl
Close grip bench press
Tem mekik 3x10
1-Arkakol antrenmanı sizcede az değil mi ?
2-Bu programda hareket sırası nasıl olmalı ?
3-Bu programla kanat bölgemiz gelişir mi ?