Türkiye'deki Tüm Ton Balıkları Değerleri

y28B5a.jpg

Superfresh Deniz Derya Light
OJnGM5.jpg

İlk testimi en umutsuz olduğum Superfresh ile yaptım. Normal versiyonu da bu şekilde parça pincik olduğundan insanda, öncelikle şeklen bir yeme isteği uyandırmıyor. Tat olarak da testin en başarısız ürünüydü.

Pınar Balık Ton Light
vYdOZ6.jpg

Pınar’ın ton balığı olduğunu bilmiyordum. Gıdada yaptığı konumlandırma hatalarına bir yenisini eklemiş derken Superfresh sonrası lezzet olarak çok daha iyiydi. Ama yavan tadıyla -daha doğrusu tatsız tuzsuz olmasıyla- normal tondan epey uzak bir lezzet performansı gösterdi.

Ülker Kalbim Ton Light
jzP98n.jpg

Ülker de Kalbim markasıyla sağlıklı ürünler kapsamında birçok açılım (ne popüler oldu şu kelime son zamanlarda) yaptı. Lezzet olarak Pınar’dan daha iyiydi. Ama çok da ahım şahım sayılmazdı. Daha tane tane yapıda ve birazcık daha aromatik bir tadı var.

Dardanel Ton Light
onPbkm.jpg

En umutlu olduğum Dardanel Ton umutlarımı boşa çıkarmadı ve en “yenilebilir” lezzeti sundu. Yine de normal ton balığından lezzet olarak epey uzakta.

TonFiyat (İkili 160 Gr)Kalori (100 Gr)ProteinYağKarbonhidrat
Dardanel Ton (Referans Ürün)-18324,18,60
Dardanel Ton Light8,959521,40,40,8
Superfresh Deniz Derya8,6511223,90,40
Pınar Balık8,9511326,60,70
Ülker Kalbim8,7511326,60,70

Besin Değerleri
Normal ton balığı 183 kalori iken diğerleri 113 civarında. Bir tek Dardanel 95 ile 100 kalori barajının altında kalmış. Protein oranında 21,4 ile en az Dardanel ile Pınar ve Ülker 26,6 ile yüksek bir besin değeri sunuyor. Yağ oranı Dardanel ve Superfresh’te Pınar ve Ülker’in neredeyse yarısı iken ürünlerin tamamında karbonhidrat bulunmuyor.

Fiyat
Fiyatlar aşağı yukarı aynı olmasına rağmen Dardanel ve Pınar 8,95 TL en pahalı, Superfresh ise 8,65 TL’lik fiyatı ile en ucuz ürün oluyor.

Değerlendirme
Genel olarak ürün fiyatları ve besin değerleri birbirine yakın. Lezzetlerde Dardanel önde iken protein oranında düşük kalması düşündürücü. Yine de düşük yağ oranı ve lezzeti ile ipi Dardanel gözüküyor. İkinci seçeneğimiz ise Ülker Kalbim oluyor. Yine de Dardanel Ton’un yağını süzerek üç beş kalori fazla alıp bu keyfi mındar etmemek bence en güzel çözüm :)

Benim Seçimim Dardanel Ton Light
En iyi fiyat performans Ülker Kalbim Ton Light[DOUBLEPOST=1404658637][/DOUBLEPOST]Pardon yan yana yazınca değerlerin hepsi karışmış fotoğraf atayım daha yararlı olsun

gjz7bO.png

bi laf vardır "küsüratlı atayımda saladığım belli olmasın" diye. bu firmaların çoğu benim bildiğim aynı fabrikayı ve aynı balıkları kullanıyor 3gramlık protein oynaması yapması saçma.

Ben ton balığında bim ürünü kullanıyorum Derya Ton 2*180 gr ürün fiyatıda 5.25di yanlış hatırlamıyosam ayrıca hergün yenmesi civa açısından sıkıntı oluyo 3günde bitane yiyorum :)

şu civa mevzusuda bir açığa kavuşturumalı artık ya güvenilir kaynaklar çıkıp civa mıva yoktur demeli yada üzerine sigaradaki gibi fazla ton balığı öldürür saka tbırakır yazılmalı bu mualak iyi birşeydeğil. içinde çıva varsa bu halka bunları yedirenlerin burnundan gelsin ne diyim başka.

Dostum abartmadıkça bi sıkıntı olacağını zannetmiyorum sonuçda iskandinav ülkelerinde balık özelliklede soğuk su balıkları adamların milli yemeği haline gelmiş 3-4günde bi yemenin sakıncası olacağını zannetmiyorum:eek::eek::eek:

Civa önemli bir konu ama asıl mesele konservelerin tenekesi bildiğim kadarı ile..

Ayrıca zamanında flex magazine.de balıktaki ağır metallerden korkanlar için beraberinde siyah çay içmelerini öneriyordu..%95.e kadar metal ve minerallerin emilimini durduruyor..direk idrara.

Buarada bence de en yenilebilir olanı dardanel ton..diğerlerine nazaran daha iri parçalı..

yörsan 500 gram alıyorum 4 tl 750 gram gördüm yukarda resimde o ne kadar acaba ?

Bende bu gün alacağım. Dardanel düşünüyorum, umarım tadı iyidir.

Bana göre en iyisi A101'de satılan wawa iri taneli ton balığı yağını süzdükten sonra azıcıkta yıkayınca yağdan eser kalmıyor. Ayrıca bu 5.25 tl gibi bir fiyata görede tadı muazzam. Dardanel
ton fabrikasının fason üretimidir...

tansaş light ton balığı 2x160gr fiyat 5.25 ya da 5.75 ti

1 kutu değerleri:
süzme ağırlık:104 gr
kalori: 185
toplam yağ: 0.8gr
tuz:1gr
protein:42gr

Back
Yukarı