Ağustos 2014 'den beri o kadar çok yanlış, ön yargılı mesajlar yazılmış gereksiz tartışmalar yapılmış ki hangisinden alıntı yapacağıma şaşırdım doğrusu.
Türklerin genetik olarak pek güçlü olduğunu düşünmüyorum. Ancak bu görüşümü kesin bir dille ifade edemem hiçbir zaman çünkü karşılaştıracağımız demirbaş ülkelerle mental olarak, maddi imkan olarak çooook büyük farklar var.
Şu anda Avrupayı dolaşıyorum ve Avrupalıların imkanlarını bizzat gözlerimle görüyorum. Et ve süt ürünleri o kadar ucuz ki!
Yiyecekleri de maaşları da aynı para birimi üzerinden aldıklarını düşünüp Tl olarak görürsek eğer, Tavuk - Hindi etinin kilosu 5 - 7 tl aralığı, Dana etinin kilosu 8 - 10 tl aralığı, domuz etinin kilosu 5 - 7 tl aralığında. Türkiyede kilosunu en az 25 tlden alabileceğiniz kaşarlar taş çatlasın kilosu 8 tlden satılıyor. Kaşarların kilosu 6 - 10 tl arası. 10 tl civarı olanlarda içinde çok ekstralar olan(baharat, ot vs) kaşarlar. Kokulu eski kaşarı kilosu 6,5 tlden alıyorum
Maaşlar da en azından 1500 tl civarı. Devletin yardımlarını falan saymıyorum. Bu para birimlerini avro, paund gibi birimlerden okuyabilirsiniz.
Spor salonları da gayet ucuz burada. Almanyada aylığı 20 30 tl arası olup da 7 24 açık olan salonlardan bahsetti arkadaşlar mesela. Biraz klas denen salonlar 40 50 tl aralığında.
Batının gelişmiş ülkelerin maddi imkanları bu.
Çalışmayı sevmek gibi konulara gelelim.
Bireysel branşlarda kimyasalın katkısı çok büyük. İyi kimya laboratuvarlarınız yoksa istediğiniz kadar bilimsel çalışın kayda değer bir başarınız olamaz devamlı. Kimyagerleriniz iyi ancak planlı disiplinli çalışmalarınız yoksa yine devamlılığınız olmaz. Kalite bir bütündür...
Devletin başında kaliteli ileri görüşlü akıllı insanlar olur ise halk da akıllı disiplinli kaliteli olur. Olmaz ise bizim gibi olur. Yani, çok disiplinli, planlı programlı olmaları ile ünlü Almanlardan bir grup alıp Türkiyeye yerleştirirseniz onlar da bizim gibi olacaklardır. Kör topal ilerleyen akılsız devletin vasat insanları. Bir insanın mental gelişiminde anadan babadan gelen genetiğin katkisi elbetteki yadsınamaz ancak bu potansiyeli işleyen kinetiğe dönüştüren doğup büyüdüğü topraklardır.
Yaklaşık olarak 5 yıl kadar altyapıda futbol oynadım. İyi işler çıkarabilecek potansiyeli yüksek gençler çok gördüm ancak imkansızlıklardan ve ultra bilgisiz hocalardan dolayı hiçbiri bir zıplama yapamadan alakasız mesleklere yönelip yok oldular.
Yani daha iyi olabilecekken çok plansız programsız olduğumuzdan dolayı potansiyelimizin diplerinde geziyoruz.