t-shirt altında göğüs kaslarım belli olmuyor

merhaba arkadaşlar göğüsüm 101 cm ama normal bir t-shirt giydiğimde göğüs kaslarım belli olmuyor daha doğrusu şöyle kendi açımdan bakınca belli oluyor fakat aynadan yanlamasına falan baktığımda belli olmuyor acaba alt göğüsüm hacimsiz ondan mı kaynaklanıyor ? ben bir anlam veremedim

press yap dostum gögüslerin şişer o zaman yandan önden görünür.

benimde göğüs kafesim geniş zaten üstüne iri ve kaslı olduğu gibi ucu hafif yağlı çok belirgin oluyor bende bundan şikayetciyim :D

üzgünüm ama fotoğraf koyamam çekicek kimse yok çünkü şuan birde göğüsüm zaten hacimli ama alt göğüs neredeyse sıfır gibi dar t-shirtte belli oluyor tabi ama normal t-shirttede biraz belli olsun istiyorum

Bro vücudu başkaları için geliştiriyosan boşver yapma zaten. Giydiğin kıyafet üstüne otursun yeter göğsünün çıkması önemli değil bence.

şu vucudu başkaları için yapıyorsan yapma diyenleri hiç anlamıyorum kaç oldu bu
ne yani başkaları bir laf etmeseyde bakmasaydı vesayre kimse 100 200 kilo oldugu için zayıflamaya çalışmazdı ve düzgün vucudluu olmaya
şu dar t shortler hiç ortaya çıkmazdı bile daha bir sürü örnek verebilirim ama ne gerek var

ben bu sporu başkaları için yapmıyorum bildiğim kadarıyla bu sporun amacı sağlıklı olmak ve estetik görünmesi için saol Axe bende öyle olucağını tahmin etmiştim

şu vucudu başkaları için yapıyorsan yapma diyenleri hiç anlamıyorum kaç oldu bu
ne yani başkaları bir laf etmeseyde bakmasaydı vesayre kimse 100 200 kilo oldugu için zayıflamaya çalışmazdı ve düzgün vucudluu olmaya
şu dar t shortler hiç ortaya çıkmazdı bile daha bir sürü örnek verebilirim ama ne gerek var
Bu senin fikrin kardeşim ben sporumu özel bir takıntım olduğu için yapmıyorum. Sadece giydiğim kıyafet birz üstüme otursun ve oturuşumdan dolayı oluşan kamburumu düzeltmek için başlamıştım. Kimseye yaranma çabam yok. Bunu beyazlayan saçlarımı(bu yaşımda bile) boyatmamamdan anlayabilirsin ;)
Ben sadece aynaya baktığımda başı dik vücut hatları belli olan fit birini görmek istiyorum. Kimseye yaranma çabam yok.

bak birileri görünüşünü önemseme sende halinden memnum olurdun neyse uzatmaya gerek yok benmde özel bi sebebim yok sırf şu pc başında saatlerimi boşa harciyorum 50 m koşamıyorum, 5 sınav çekemiyorum vs vs diye başladım

Cevabını vermişler zaten çok açık ve net alt göğüs sebebi ise kendimce alt göğüse uzun süredir ağırlık veriyorum üst göğüsüm o kadar iyi değil ama tişort gıyınce çok belli oluyor.

şuan amacım alt göğüse hacim kazandırmak dips bildiğim kadarıyla kesiyor yani dahada belirgenleştiriyor hacim vermiyor diye biliyorum declinede gelince sevmiyorum o hareketi onun yerine 2 sandalyeyi yan yana koyuyorum elimin tekini birine öbürünü diğerine koyuyorum tabi sırtımda 30 kg var inebiliceğim en alt noktaya iniyorum sonra pressliyorum 2x8 yapıyorum son setide şöyle yapıyorum 10 tekrar 10 sn dinlenme 9 tekrar 9 sn dinlenme böyle 1 e kadar iniyorum yani şöyle 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1

En iyi alt göğüs hareketi Bench Press'tir.Decline press efektif olmayan sakat bir harekettir.Göğüs genel olarak hacim kazandığında alt göğüs çalışmana gerek kalmayacaktır o yüzden bol bol incline ve bench pressle göğüsüne kaliteli bir kas kütlesi kazandırmalısın.Bunu yaptığın zaman alt göğüs denilen bölgenin dolduğunu göreceksin.Genel hacim kazandıktan sonra dips ve cable cross gibi hareketlerle kesme işlemi gerçekleştirilerek göğüse estetik bir görüntü katılabilir.

Son düzenleme:
Evet kesinlikle koy ben yazmayı unutmuşum pullover da oldukça önemli bir harekettir göğüsü yukarı çeker ve güzel bir görüntü meydana getirir.Pulloverı göğüs antrenmanı sonuna bitirici-toplayıcı hareket olarak koyarsan daha faydalı olur.

Back
Yukarı