Tadelle Şekersiz Çikolata

Enerji---87 kcal / 363 kJ
Protein---1,7 g
Karbonhidrat---9,6
Yağ---6,6 g
Doymuş Yağ Asitleri---2,6 g
Trans Yağ Asitleri---<0,1 g
İzomalt---8,8 g
Şeker---0 g
Lif---1,1 g
Sodyum---18 mg

Ürün içinde şeker yok ancak türevi ürünlerdeki gibi İzomalt içeriyor. Çok canı isteyen arkadaşlar 1 adet yerlerse pek sıkıntı olacağını sanmam.

ben arada yiyorum ilk cıktıgında denemistim hosuma gitmisti

5 aydır çikolatayı neredeyse hayatımdan çıkardım, e haliyle canım çok istiyor acaba bir zararı olur mu ? Ne olursa olsun çikolata ve yapay..

5 aydır çikolatayı neredeyse hayatımdan çıkardım, e haliyle canım çok istiyor acaba bir zararı olur mu ? Ne olursa olsun çikolata ve yapay..

yahu o kadar canın istiyorsa normal bir çikolata olsa bile ye ne olacak sanki arada ödüllendirmek gerekir vücudu bu kadar abartmamalı :)

Kompleks karbo gibi geciyor, GI si dusuk direk bir insulin tetikleme soz konusu degil. Eger gercekten anlatildigi gibiyse cikolata hayal olmaktan cikar :)

Bu konuyu kesinleştirelim Sayın Brhmcr. Tartışılmaz bu konuda forumdaki en bilgili kişi sizsiniz.

Eğer bu İzomalt kompleks karbonhidrat ile eş değer ise ciddi anlamda bizim için çok yararlı olacak.

İdman öncesinde alınan makarna pirinç vb. ürünler azaltılıp 1-2 adet bu üründen tüketilebilir.

Ayrıca özel sorum :p

Protein barlardaki mısır şurubu diyabet şeker normal şeker gibi kilo alımına yardımcı ürünler gibi değildir değil mi bu ürün. Yani protein oranı olarak değil ama karbonhidrat olarak bu ürün daha mı sağlıklı acaba ?

Değerli bilgilerinizi bekliyoruz Sayın Brhmcr.

Saygılarımla...

Ben biraz araştırdım bhrmcr de elini yormamış olur kendisi zaten boş konuları toparlamakla meşgul :)

Kısaca

Isomalt
is made from sugar
is used in a variety of foods and pharmaceuticals
provides the taste and texture of sugar
is synergistic with other sweeteners
provides at most 2 calories per gram
does not promote dental caries
does not increase blood glucose or insulin levels

Isomalt, şeker pancarından yapılıyor , gram başına 2 kalori içerirken insülin seviyesinde(kan şekerinde) hemen oynama düşük Gİ'li şeker grubunda diyebiliriz yani tatlandırıcı değil şekerin düşük Gİ'li hali gibi ayrı zamanda diş dostu. (Mineleri koruyormuş)

Yani doğal bir madde,(Lab. ortamında üretilen tatlandırıcılar aspartam,sakarin gibi değil.

Türkiyede kullanılan ürünlere bakınca nutella ve sarallenin krem çikotalarında , mavi yeşilin kremalı, şekerli bisküvilerinde bu hammaddeyi kullanmışlar.

Ara öğünlerde de tüketilmesinde sakınca yok yani sadece yağ oranına dikkat etmek lazım :)

yanlış. kendine niye eziyet ediyorsun ? Aldığın kalori ve makro değerlerin belliyse ve bunlara uyuyorsan, biraz çikolata yemenin yanlış bir tarafı yok. Emin ol, vücudun yiyeceklere senin kadar katı yaklaşmaz.

İnsulin hormonundan bahsetmiş arkadaşlar. Hala GI saçmalığına (bence) bağlı kalanlar var sanırım. Şeker sorununuz yok ise, insulinin , vücut kompozisyonuna onu değiştirecek kadar müdahale etmeyeceğini düşünüyorum. Yeter ki ihtiyacınız kadar beslenin. ne az ne çok.

Çikolata yapay derken işlenmiş gıda olduğu için söyledin sanırım. Bazı arkadaşlar, çikolataya, iddia ettikleri sebeplerle "kötü yiyecek" bile diyebilir bunun için belki. Aragon' dan bir alıntı yapayım. " Dünyanın en temiz tabir edilen yiyeceği hidrojene bitkisel yağdır. Kökenine baktığımız zaman bunların esasında sabun yapımı için üretildiği görülür."

Arkadaşlar ben yarın bulubilirsem 2,3 tane alacagım.
Nasıl birseymis bakalım.:)
brhmcr'nin de dedigi gibi idmandan sonra yuvarlayayım bir tane şifa niyetine.:)

Ben de markete söyledim bakalım getirirse deneyeceğim. Zaten pek diyetle işim olmaz da fazla yememek için benim uyguladığım formül 25 kuruşluk ufak çikolatalardan almak. Bu gelirse artık gramajı artırırız. :)

Back
Yukarı