Tahılları Neden Yememeliyiz?

bulantıda yapabilir laktoz intoleransı yuzunden

fakat sevmiyorsanız bir faydası yok zararı var neden iciyorsunuz :) icmeyin daha iyi bulantıda ortadan kalkmıs olur

Sevmiyorumda demedim :) neyse sorumu sormadım sayın size iyi geceler uyku çok önemli ihmal etmeyin ;)
 
Sevmiyorumda demedim :) neyse sorumu sormadım sayın size iyi geceler uyku çok önemli ihmal etmeyin ;)

Süt yerine yoğurtla tüketebilrsn üstüne kuru uzum daha güzel bir tat olur.Veya elma ile blendrdan geçirip üstüne tarçın olmadı muzla yulaf vs.. genelde böyle tüketirim ben ara öğünlerde. Genede sabah kahvaltısında yumurtadan şaşma zorla kendını alışmaya bak
 
sevgili Zeuss hayvanların saglıgından bize ne de :) onları biz yemek zorunda kalıyoruz :) marketten aldıgınız süt sütmü aldıgınız kasar kasar mı yogurt yogurt mu ?



heldic yumurta işine çare bulmuşsun :) ya kaşar ve peynire ne yapmalı ?
onu inekten sağıp üretecek halimiz yok :) mecbur market raflarında alıyoruz..

şahsen yumurta işini bende düşünüyorum en azından tavukların ne yediği belli olacak..
 
süt konusunda pastörize veya kutu sütleri kesinlikle zararlı ve tüketilmemeli. ama pastörize olmayan süt için aynı şeyi söyleyemem. piyasada reklamlarda kutu sütü överler sağlıklı derler pavalradır. uzun uğraş sonucu bir kanaldan köy sütü buldum haftalık geliyor. PASTÖRİZE değil. kendim kaynatıp içeceğim. kutu sütler süt bile değil. süt tozunun sıvılaştırılmış hali. PASTÖRİZE olmayan süt faydalıdır.
 
sut kaynatilmadan inegin altindan ciktigi gibi icilse sorun yok kaynatinca icindeki faydali bakteriler öluyor ondan fermante edilmesini oneriyoruz yogurt ve kefir olarak daha faydali
 
Benim kafama takılan bir soru var. Buğdayın insanlık tarihinde son 10.000 yılda ortaya çıktığı daha önce yaşayan amiyane tabiriyle mağara adamlarının beslenme tarzının daha sağlıklı olduğu söyleniyor. Karbonhidrat ile beslenmenin kalp-damar ve diyabet hastalığına neden olduğu söyleniyor. Fakat antropologların yaptığı araştırmalarda mağara insanlarının da şeker hastalığına ve kalp-damar hastalıklarına yakalandığı ortaya çıkarılıyor. Eski insanların ortalama ömrü günümüz insanlarına göre de oldukça düşük olduğu biliniyor. Gerçekten ketojen uzun ve sağlıklı bir ömür için işe yarar mı ? Bana pek inandırıcı gelmiyor. Hele hele çevremde 80-85 yaşında son derece dinç sağlıklı insanları gördükçe. Bunların hiç biri hayatında diyet yapmamış. Bildiğimiz beyaz ekmeği her öğünde bolca yiyorlar.
 
Bu makaleyle çelişen araştırmalar var. Hatta kara buğday tahılından elde edilen protein tozlarının yanlış hatırlamıyorsam kütle kazanımında filan etkili olduğu yabana atılmaması gereken bir supplement olduğunu kanıtlayan araştırmalar var. Eğer istenilirse arşivimde ki dergileri yoklarım bunu okuduğuma eminim çünkü.
 
Bu karbonhidratsız diyetlerle vg yapmayı, düzgün vücut yapmayı deneyin, bunları geçtim sağlıklı olmayı deneyin, yani bu beslenme şeklini 2-3 ay deneyin, sonra bir daha denemiceksiniz zaten, benim de aklımı çeldiler makalelerle , araştırmalarla zamanında ve 6 ayım boşa gitti, yahu vücut geliştirme forumunda karbonhidratlara karşı savaş açılıyor, makarna , pirinç, yulaf, nohut,mercimek, fasulye alayı yasak bide vg yapacaksın ve aşırı merakım var bu diyeti uygulayanların vücudunu merak ediyorum, en son biriyle tartışmıştım resmini koy diye bu diyeti deli gibi savunuyordu o da koymak zorunda değilim diye koymadı, koyamaz çünkü tahılsız vg olmaz dolayısıyla gösterebilecek vücudu olmaz,
Tekrar söylüyorum, bu diyeti deneyin , ne demek istediğimi anlayacaksınız

Sadece kilo verirsiniz, zayıf halinize fitim ben sağlıklıyım diye kılıf bulup, karbonhidratlara düşman olup dolanırsınız ortada, yıllardır vg yapıp tahılla beslenen taş gibi vücudu olan insanlarada sağlıksız onlar diyip kendinizi avutursunuz

Aynı şekilde vejeteryan beslenenlerin de bu forumda düzgün vücutları görülmemiştir(vg yapıp et yememek ?), ama habire makale paylaşırlar, vgcilerle tartışırlar, herkesin yaşam tarzına saygılıyız tamam da burası vg forumu, çoğu sağlam üye farkındaysanız bu tartışmalara girmiyor bile, en iyi yöntem deneme-yanılma yöntemidir, makaleler değil de makalelerdekileri uygulayanların vücutlarıdır, bir ilki gerçekleştirin de bu tarz beslenmelerle yapılan güzel bir vücut gösterin, rahatlatın bizi

Bazı salonlarda 50 kiloluk vücutlarıyla antrenörlük yapıp, insanlara vg yaptıran hocalar var, adamı ciddiye alası gelmez kimsenin bunları anlatıyon da sen niye böylesin diye düşünür içinden, salondan soğutur adamı, k.bakmayın ama vgcilerin gözünde böylesiniz

Lütfen kendi tarzınızı %100 doğru kabul edip ona göre tartışmayın forumda, tek istediğimiz şey , keto beslenenlerin veya onların zıttı vejeteryanların "güzel" vücudunu görmek
 
Son düzenleme:
ben 2 3 ay degil 3 senedir boyle besleniyorum :) ne varki karbonhidrat aldıgım zaman kendimi gucsuz halsiz daha cok uyuyan olarak buluyorum
 
Bu makaleyle çelişen araştırmalar var. Hatta kara buğday tahılından elde edilen protein tozlarının yanlış hatırlamıyorsam kütle kazanımında filan etkili olduğu yabana atılmaması gereken bir supplement olduğunu kanıtlayan araştırmalar var. Eğer istenilirse arşivimde ki dergileri yoklarım bunu okuduğuma eminim çünkü.

flex magazine'de okumuştum..hatırladığım kadarı ile tam buğdayda whey proteine yakın kaliteli protein vardı..bulursam paylaşırım..

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:39 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:32 ----------

******************

ayrıca henüz bilim dünyasının genelinde kabul görmüş bir tez olmadığından dolayı vg.ciler için karbonhidratsız beslenin, az yiyin tarzı sıradan insanlar için normal olabilecek fakat vg.ciler için marjinal sayılabilecek fikirleri kuvvetle empoze etmeye kalkmayalım..
böyle de bir tez var diyip tartışmaya açalım fakat vg.cilere kısa vadede kafa karışıklığı olmaması için önermeyelim..
 
Konu çok fazla dallanıp budaklanmış. burdaki arkadaşlar amatör veya profosyonel vg ciler.
Benim Tesbit ve Araştırmalarım
1-Bir çok bilim adamı kendi ülkelerinde savundukları beslenme biçiminde Örn: et tüketimini çok zararlı olarak gösterir. ülkemizde'de bu böyle. Yapılan araştırmalar sonucu insanların pahallı yiyecek tüketiminden uzaklaştırmak ne yazıkki ülke politikası olduğu ortaya çıkmıştır.
2-Vg. ye ilk başlayanların nerdeyse %75 i kilo alamayan kişiler ve bu insanlar ilk etapda sabah sabah 10 adet yumurta akını hüp diye yutacak kadar iştahlı değildir. iştah artışı zamanla oluşacaktır bu seferde 2. problem ortaya çıkar bu problem ise bu kişilerdeki sindirim bozukluğu yani vucut. yediği yiyeceklerdeki karbonhidrad protein vs gibi besin öğelerininden yeterince faydalanamaz vucut enzimleyemez(konuyu açan heldic tahıılarla ilgili zayıf ve sindirim bozukluğu rahatsızlıkları olan insanlarda faydasının az olacağı yönünde konuya deyinseymiş daha anlaşılır olurdu.) bir sebebte yenilen yemeğin ağızda iyice çiğnenmeden yutulmasıdır.
3-Sonuç olarak tahıl tüketiminin yoğunluklarından biride ekonomik sebeler. tahıllar ana besin maddesi olarak değil yardımcı besin maddesi olarak düşünülmeli bol miktarda sebze süt ürünlerinden yoğurt ve olmazsa olmazı Hem sulu yemeklerde hemde haşlanmış vaziyette et tüketilmeli. eğer öğünlerizi zayıf arkadaşlar için söylüyorum tahıllarla geçiştirir ve diğer besinlerden vucudunuzu mahrum bırakırsanız. Sindirim bozukluğu gibi sağlık nedenlerinden vucudunuza gereken enerjiyi teymin etmeniz zorlaşır saygılarımla.
 
Son düzenleme:
mubarek ulkemiz de ana ogun ekmek zaten ekmegin yanina birsey koyuyoruz

Diez

Bu konuda dusuk karbonhidrat alin yemeyin tarzi birsey yok tahillarin zararlarindan bahsediyor karbonhidrat deyince tek tahillar yok kisi tahil yemeden de karbonhidrat ihtiyacini karsilayabilir
 
  • Like
Reactions: Azi
ben sunu anlayamıyorum. karbonhidratlara neden savaş açılıyor. sayın heldic ben devamlı yiyorum. ama duzgun ve sağlıklı karbonhidratları tuketiyorum tabiki. ne yağlanma var ne uyku var nede başka bir sorun var anlattıgınız gibi. onemli olan karbonhidratın tipidir. bunun altını çiziyorum. yulaf, kepek, çavdar, yani tam tahılların tamamı bize zarar vermezler. yeterli miktarda tuketilmeliler. çoğu vg cinin beslenme planının temelini tam tahıllar ve meyve sebzeler olusturur. daha dogrusu butun sporcuların beslenme stratejisi bunların uzerinedir. ve dogru olan yontemde bence budur.
 
ben sunu anlayamıyorum. karbonhidratlara neden savaş açılıyor. sayın heldic ben devamlı yiyorum. ama duzgun ve sağlıklı karbonhidratları tuketiyorum tabiki. ne yağlanma var ne uyku var nede başka bir sorun var anlattıgınız gibi. onemli olan karbonhidratın tipidir. bunun altını çiziyorum. yulaf, kepek, çavdar, yani tam tahılların tamamı bize zarar vermezler. yeterli miktarda tuketilmeliler. çoğu vg cinin beslenme planının temelini tam tahıllar ve meyve sebzeler olusturur. daha dogrusu butun sporcuların beslenme stratejisi bunların uzerinedir. ve dogru olan yontemde bence budur.


sayfanın basında tahılların bize nasıl zarar verdigi anlatılıyor

tahıllar zarar vermez diyebilmek icin önce bu acıklamaları cürütmeniz lazım .
 
bence bu konuda yanılıyorsunuz. miktarla dogru orantılıdır diyorum. ben genel anlamda pek tuketmem tahıl. onceden bol bol yulaf yerdim. hiç zararınıda gormedim. ama meyve ve sebzeler daha sağlıklılar. ve bende beslenme yontemimi duzenlerken tahılları listeden attım. şimdi kendimi daha iyi hissediyorum buna ok. ama yinede kafadan kestirip atarak lektin çölyak vs demeyelim. miktarlar onemlidir...
 
zararli olan birseyi ne kadar cok tuketirsek o kadar zarar göruruz tabi ki
 
ben çok farklı bir noktadan yaklaşacağım :) kardeşim Allah yaratmış buğdayı yulafı. sen izle diye mi yaratmış abartmadan ihtiyacım oldugunda yerim zararı olduguna da inanmıyorum
 
ben çok farklı bir noktadan yaklaşacağım :) kardeşim Allah yaratmış buğdayı yulafı. sen izle diye mi yaratmış abartmadan ihtiyacım oldugunda yerim zararı olduguna da inanmıyorum

Ben de bu konuda sana katılıyorum yüce Allah'ın yarattığı gıdalar, verdiği nimetler nasıl zararlı olabilir ki ? Önemli olan dozajında tüketmek. Ben de bu işe yeni başladım. Yulafımı ve tam buğday ekmeğini kararında yemeye çalışıyorum. Bunları zararlı hale getiren bizleriz, yani insanlar. Rafine margarinler, rafine yağlar, beyaz un vs vs. Zararlı olanlar bunlardır. 21.yüzyıl dünyasında gıda sektörü öyle bir hal aldı ki para kazanmak uğruna, rant uğruna insan sağlığı hiçe sayılıyor. Biz de şehirlerde yaşayan işi,gücü olan insanlarız. Kendi yediklerimizi yetiştirecek halimiz olmadığı için doğal olarak gidip marketlerden alıyoruz. Kısacası burada önemli olan gıda maddelerinin nasıl elde edildiği, ,hangi işlemlerden geçtiği, insan sağlığına zarar verecek katkı maddeleri içerip içermediğidir. Doğal yollardan elde edilen hiç bir besinin insan sağlığına zararlı olmadığını aksine faydalarının olduğunu söylemek istiyorum. Bu, tahıllar olabilir, et, süt, yumurta... Her şey olabilir.
 
Back
Yukarı