animall
Üye
öncelikle omuz gelişimine çok önem veren birisiyim ve bunu olabildiğince iyi bir şekilde yapmak istiyorum. o yüzden programımın yeterli olup olmadığı konusunda görüşlerinizi almak istiyorum. şuan için kaldırdığım ort. ağırlıkları da yazacağım . eğer bir sorun varsa şimdiden düzletmek isterim yani 1-2 ay çalışıp gelişim olmazsa ondan sonra düzeltmem kötü olur.tavsiyelerenizi bekliyorum.
gittiğim salonda smith machine yok bu yüzden barla press yapamıorm biraz sakat oluyor.
1. makinada önden tutarak press yapıyorum. 12-10-8-6 şeklinde. 55-60-65-70 ağırlıklarla
2. lateral raise . 4*12 şeklinde. 6'şar kg dumbell
3. dumbell shoulder press. 4*12 şeklinde. 10'ar kg dumbell
4.front raise. lateralla aynı şekilde
5.son olarak upright row yapıyorum . geniş tutuş. fakat trapezler biraz çabuk gelişiyor. o yüzden bir süre yapmamayı ya da hafif yapmayı düşünüyorum.
tabi bu ağırlıkları git gide artıracağım. saygılar
gittiğim salonda smith machine yok bu yüzden barla press yapamıorm biraz sakat oluyor.
1. makinada önden tutarak press yapıyorum. 12-10-8-6 şeklinde. 55-60-65-70 ağırlıklarla
2. lateral raise . 4*12 şeklinde. 6'şar kg dumbell
3. dumbell shoulder press. 4*12 şeklinde. 10'ar kg dumbell
4.front raise. lateralla aynı şekilde
5.son olarak upright row yapıyorum . geniş tutuş. fakat trapezler biraz çabuk gelişiyor. o yüzden bir süre yapmamayı ya da hafif yapmayı düşünüyorum.
tabi bu ağırlıkları git gide artıracağım. saygılar