Tam Buğday Unu - Yulaf Ezmesi

Merhaba marketten tam buğday unu ve çavdarlı tam buğday unu aldım dün yulaf ezmesinden ve müsliden sıkıldığım için.Değerleri bana baya iyi geldi..Bunlarda kurabiye , yumurtalı krep yapsak nasıl olur sizce definasyonda yulaf ezmesinden daha iyi bile geldi bana..

Tam buğday unu:
295 kalori
58 gr karbonhidrat
1 gr yağ
16 gr lif
min %7 protein

Çavdarlı Tam buğday unu
350-360 civarı kalori
60-68 gr civarı karbonhidrat
21 gr protein
4 gr civarıda lifti sanırım..

Bana çok iyi geldi hemde Glidemik indeksleride düşük diye biliyorum..Sizce bir sorun olurmu definasyonda

Yoğun antrenman programım olduğu için günde 150-200 gr karbonhidrat alıyorum.

Glutenle,kabartma tozuyla,mayayla bekleterek vs kabartma yöntemlerini öğren derim.Bi ara ben girişmiştim sonuçlar kötü olunca son verdim çalışmalara. :)
Ekmek yapma makinalarını falan araştır.İyi bilenlere danış.Ekmek yap.Çünkü içine deliler gibi yağ eklemeden ne poğaça olur ne de kurabiye.

Glutenle,kabartma tozuyla,mayayla bekleterek vs kabartma yöntemlerini öğren derim.Bi ara ben girişmiştim sonuçlar kötü olunca son verdim çalışmalara. :)
Ekmek yapma makinalarını falan araştır.İyi bilenlere danış.Ekmek yap.Çünkü içine deliler gibi yağ eklemeden ne poğaça olur ne de kurabiye.

Teşekkür ederim yorum için ama Öyle maya filan yok mesela zaten tadını yiyenler pek beğenmiyor :D tam bugday unu , kabartma tozu , portakal içinde bunlar var sadece birazda yağ yani sert kurabiye oluyor ama tadı çok güzel mesela öyle hiç yağ tadı bile yok saf un yiyormuş gibi :D Bana göre çok güzel ama..Öte yandan sabah krep yapınca hem karb hem de proteini bir arada almış olurum öyle uğraşmadan diye düşündüm

Back
Yukarı