Tansiyon - Doktor ağırlık çalışmayı yasakladı. Neyle devam edeyim.

Son bir senedir düzenli olarak 3gün-parçalı şekilde ağırlık çalışıyorum. Son 3ay Musclepharm Protein tozunu destek olarak kullandım. Baya ölçü aldım geliştim.

Son zamanlarda kendimi kötü hissettim.

Kulaktan gelen ses, sporda baş dönmesi göz kararması gibi şikayetlerle kardiyologa göründüm.

Tanı hipertansiyon, kalp kası kalınlığı sınırda imiş. Tansiyon hapına başladık. Tansiyon genetik muhtemelen.

DOKTOR dedi ki; hipertrofi yasak, ağırlık çalışmayı bırak. Aerobik antremanlar yap, koşu, yüzme vs.

2. bir kardiyolog da aynı şeyleri söyledi.

Durum ciddi, zaten benchte bayılsak bittik, zorlayamıyorum kendimi.

Baya güçlendim, ağırlıklarım arttı, kas ve bir miktar yağ almış haldeyim.

Aerobik antremanlar kası ve yağı yiyerek beni zayıf kılacak diye düşünüyorum.

Çevremde spor hocası vs. yok. Yönlendirmeye ihtiyacım var.

Teşekkürler.
Fırat

Aldığın kalori yaktığından fazla olduğu sürece kilo vermezsin onu kafana takma. Beslenmeyi düzenleyerek kilonu koruyabilirsin. Ayrıca doktor yasak koyduysa eğer yapmamanda fayda var. Zaten ilaca başladıysan biraz ciddiye alman gerekir durumu. İlla çalışacam diyorsan ani bir zorlanmada seti bırakabileceğin hareketlerle çalışabilirsin. Bu da barfiks şınav vs vücut ağırlığı ile yaptığın egzersizler olmalı benim görüşüm. Ayrıca spor yaparken nefesini tutup tutmadığını kontrol et. Eğer antrenman sırasında nefesini tutarsan vücut içerisindeki basıncı artırır bu da ani tansiyon yükselmelerine sebep olur. Nefes alıp verdiğinden emin olmak için tekrarları yaparken dışından sesli olarak 1-2-3... gibi saymanı önerrim bu şekilde nefesi de kontrol etmiş olursun. Aerobik antrenmanlar ise uzun vadede tansiyonu düzenleyici etki gösterir ama nabzını fazla yükseltici egzersizlerden de uzak durmalısın. Hafif tempoda uzun süreli mininum 30-45 dakikalık(optimum 45-60dk) yürüyüşler senin için faydalı olacak tip egzersizdir. Elinden geldiğince aksatmadan haftada 5 gün yürüyüş yapmanı öneririm.
Geçmiş olsun. Ağırlık kaldırmayı kendine takıntı yapmamalısın. Unutma dostum sağlık her şeyden önemli :)

Back
Yukarı