anlayamadığım üçe bölünmüş bir programla 4 gün çalışıp her hafta 2 şer kez çalıştıramazsın kas gruplarını.
6 güne böl çalışmalarını eğer mümkünü varsa.
esnetme dediğin gibi çok önemlidir. hem ısınırken, hem soğurken. eğer sıkılıp yapmak istemesen bile ısınırken yap. aynı bir balonu şişirmeden önce boylu boyunca uzatmamız gibi kaslarını pompalamaya hazırla.
gördüğün gibi beslenmen hala yetersiz. yaptığın idmana döktüğün alın terine yazık ediyorsun bir yerde. (bu değerlere amino ve p.tozu dahil mi? eğer öyleyse karb da pro da artmalı, dahil değilse sadece karb ı artır)
yemekte bile disiplini sağlamaya çalışıyorum demişsin. bence asıl önemlisi budur. yeterli beslenmedikçe salonlarımızdaki birçok tip gibi bir noktaya gelir, tıkanır ya doping yapar ya da keyifsiz çalışmaya devam edersin
arnold abiye çelik ten artık devir değişti isimli şarkıyı gönderiyorum. birincisi o kitap yalanlarla dolu. ikincisi ise tamamen ticari amaçlı olarak başka birine yazdırılmış.
herhangi birinin sağlığını önemsemeden at iğnesi çaktırıp ölmemesi, ve bazı bana göre haksız başarılar alması, dediklerinin bilimsel olduğunu göstermez.
hatta bilimsel bile olsa onlar 30 sene öncesinin bilimi ...
bacak eğer enejik isen her kas grubuyla beraber çalışılır. hiç biriyle etkileşmez denebilir. (ayakta t bar yapıyorsan kanat ile etkileşir, ama t barı önce yaparsın)
omuz bence triceps ile çok iyi gider. kimileri göğüsde triceps ısınır o yüzden göğüs triceps yap diyor, bunu dene istersen, ama benim tricepsim ısınmadan öte yanıyor

aynı şekilde kanat çalışırken de bicepslerim doluyor. ben hepsini izole çalışma taraftarıyım ama bunlar genel geçer kurallar değil. ve hiçbir programa 4 ay bağlı kalınmamalı.
vücut buna alışıp artık tepkisiz kalacaktır. önerim her 2 ayda bir prog değiştirmek. hem zihinsel olarak da daha istekli olursun, hem de farklı programları tanımış vücuduna ne gibi etkileri olduğunu öğrenmiş olursun.
sana önerim
1 omuz bacak
2 göğüs biceps
3 kanat triceps
tüm günleri kafana göre karıştırabilirsin. ama biceps ile tricepsi öne alma. programını öyle uzuuuun hareketlerle sündürme. kısa şiddetli sert çalış.