redlion999
Üye
Merhabalar. Acaba aşağıda yaptığım tarifin beslenme açısından bir sorunu olur mu ve daha nasıl geliştirilebilir?
1 kişi
250gr dana kuşbası
250-300 ml yağsız süt
1 havuç
karabiber-pulbiber
+tadı ne hoşunuza gidiyorsa sebze(soğan, pırasa, patates vs)
önce eti yıkayıp sonra suyla birlikte etler yumuşayıncaya kadar kaynatıyorum. suyunu süzüp biraz daha pişiriyorum. Suyunu saldıktan sonra o suyu da süzüp sütü,havucu ve sebzeleri ekliyorum. şöyle 30 dk civarı orta ateşte ara sıra karıştırdıktan sonra çıkarıp sütü süzdükten sonra karabiber,pulbiber ekliyorum(evde başkaları da aynı yemeği yiyor o yüzden herkes kafasına göre ekliyor) yanına yoğurtta ekleyip götürüyorum.
Buradaki sorum sütün kaynaması. Sütün kaynaması acaba çok büyük bir sorun oluşturur mu? Gerçekten etin tadını başka bir boyuta taşıyor diye düşünüyorum.
1 kişi
250gr dana kuşbası
250-300 ml yağsız süt
1 havuç
karabiber-pulbiber
+tadı ne hoşunuza gidiyorsa sebze(soğan, pırasa, patates vs)
önce eti yıkayıp sonra suyla birlikte etler yumuşayıncaya kadar kaynatıyorum. suyunu süzüp biraz daha pişiriyorum. Suyunu saldıktan sonra o suyu da süzüp sütü,havucu ve sebzeleri ekliyorum. şöyle 30 dk civarı orta ateşte ara sıra karıştırdıktan sonra çıkarıp sütü süzdükten sonra karabiber,pulbiber ekliyorum(evde başkaları da aynı yemeği yiyor o yüzden herkes kafasına göre ekliyor) yanına yoğurtta ekleyip götürüyorum.
Buradaki sorum sütün kaynaması. Sütün kaynaması acaba çok büyük bir sorun oluşturur mu? Gerçekten etin tadını başka bir boyuta taşıyor diye düşünüyorum.