Re: ....
McLarus dedi:
Belkı haklısın ama benım ıstedıgım cok ırı bır vucut deıl.....Benım amacım plaj vucudu neredeyse...yanı ıdaal 2 goğüs kası kaslı kollar genıs bır omuz ve karın kasları ama hersey olculu olmalı yanı cok ırı bır vucut deıl amacım......ama yınede ılgı gosteren herkese cok saol.......
bu ise yeni basliyorsun madem, benim sana ilk tavsiyem hicbir yerde boyle seyler soyleme, ben cok sahit oldum, uzun zamandir bu isi yapan insanlar bu laflara cok bozulur.
bir anim: bir gun bir arkadasin salonunda oturuyorum, bir cocuk geldi uye olmak istedigini soyledi ve arkadasima aynen soyle dedi( arkadasim biraz irice idi) ben oyle fazla kas yapmak istemiyorum, senin gibi falan olmak istemiyorum, biraz gogus, biraz kol ve mide bana yeter.
arkadasimin gozlerinden ates ciktigini gordum, ve cevabi soyle oldu, zaten istesende benim gibi olamazsin. sonrada cocugu kovdu.
senin soruna gelince, evde iki dumbbell ile calisma yapilabilir, tabi salona gidicek vaktin fln yoksa. ama iki tane 8 lik az gelir kanimca.
asagiya iki dumbbell ile evde yapilabilecek hareketleri siraliyorum. bunlar suanda aklima gelenler, daha fazlada olabilir, emin degilim.
gogus: dumbbell press, ve fly
sirt: arm rowing.
triseps: yatarak dumbell press, triseps extension, tri kick back
biseps: dumbbell curl, hammer curl
omuz: dumbbell press, lateral, bent lateral, dumbbell up right row, shrug.
bacak: dumbbell squat, dumbbell lunges.