Tavuk göğsü haşlamaktan başka nasıl ne yapılabilir?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan abjkli
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tavuk göğüs etini kasapta kıyma çektir , kasaplarda satılan " tavuk köfte harcı" al , kıymayla beraber harmanla , köfte haline getir , var ise elektrikli ızgara yok ise teflon tost makinasında pişir , istersen hiç yağ kullanma.SOn derece lezzetli ve yenebilir oluyor , göğüs haşlamadan kat ve kat daha lezzetli.
 
Tavuk göğüs etini kasapta kıyma çektir , kasaplarda satılan " tavuk köfte harcı" al , kıymayla beraber harmanla , köfte haline getir , var ise elektrikli ızgara yok ise teflon tost makinasında pişir , istersen hiç yağ kullanma.SOn derece lezzetli ve yenebilir oluyor , göğüs haşlamadan kat ve kat daha lezzetli.
Gercekten farkli ve denenmesi gereken tarif hocam.sagolun.
 
  • Like
Reactions: gqn
BU arada hayal gücüne kalmış , maydanoz doğrayabilrisin , soğan rendeleyebilirsin.Lezzet katmak senin elinde :)
 
Hocam tam olarak sosun besin içeriğini bilmiyorum fakat tadı açısından iyi bir tavsiye verebilirim knorrun makarna sosları var bir paketi ikiye bölüp kullandığın zaman tek öğünde 250-300 gr tavuk için yeterli oluyor gayette lezzetli oluyor özellikle kremalı mantarlı sos benim favorim
 
ufak ufak doğra mangallık gibi yap , tahta mangal çubukları var geçir onlara sosla tabi . varsa elektirikli mangal tarzı şeyler var bizde varda adını tam bilmiyorum ona bırakıyorum süper oluyor :)
 
@gqn
hocam tavuk köfte harcı nasıl birşey?
yağ felan var mı içinde?
 
yurtdisindaki light soslar ulkemizde yok maalesef.
hep onun sıkıntısını cekiyoruz
 
çok az yağ kullanarak tavada yapabilirsin şu şekilde yapıyorum gayet lezzetli oluyor en azından tavuktan soğumassın :) ; ufak ufak doğra yanına soğan ve biberde doğraya bilirsin ince ince tat katar tavaya bir miktar yağı koy tereyağı tercih ediyorum önce soğan ve biberleri at pembeleşmeye yakın kıvama gelincede tavukları at üzerine zaten renginden uygun kıvama geldiğini anlayacaksındır[DOUBLEPOST=1425212924][/DOUBLEPOST]eğer illa ki yağdan uzak durmak istiyorum dersen şunu da öneririm tavaya yoğurt koy üzerine sadece bir çay kaşığı yağ eklemen yeterli olacaktır hatta eklemesen dahi olur tavuğu yoğurdun üstüne dökerek de işini halledebilirsin bir nevi etin yanmasını önlemek amacıyla bulunan bir çözüm :)
 
Son düzenleme:
@gqn
hocam tavuk köfte harcı nasıl birşey?
yağ felan var mı içinde?
Hayır yağ yok soğan tozu sarımsak tozu kimyon ve az miktarda galeta unu var , az bir karbonhidrat değeri var o kadarıda normal.

Artı olarak , maydanoz ve soğan rendeledim , o kadar lezzetli olduki , dolaba attım , ailem dahi gelip gidip onu yedi.Tadı harika olmuş , az orjinal teryağla yapılmış pilavın üzerine atıp yemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Konuyla ilgisi yok fakat az önce polenez in fit yaşam adı altında ürettiği %1 yap oranına sahip hindi füme yedim.Tadı bir harika , 100 gramında 17 gram protein var. Tavsiye edilir
 
Toplanın, anlatıyorum.

Malzemeler:
1 tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı yoğurt
Göz kararı karabiber, kekik, pul biber

Tavuk göğsünü irice kuşbaşı yapıyorsunuz ve diğer malzemelerle terbiyeliyorsunuz ve en az 1 saat, mümkünse 1 gün dolapta bekletiyorsunuz. İşin sırrı yoğurtta. Az koyarsanız et yeterince yumuşamaz çok koyarsanız tadını bozar. Bekleme bitince kısık ateşte tavaya alıyorsunuz ve pişirmeye başlıyorsunuz. Et suyunu salmaya başlayınca tavanın üstünü tamamen kapatıyorsunuz, kendi suyunda pişiyor. Suyunu tamamen çekince tavanın dibini kaplayacak kadar yağda birkaç dakika kavurup afiyetle yiyorsunuz. Damak tadına göre baharatları çeşitlendirebilirsiniz. Diğer tarife geçeyim.

Tavukları gene kuşbaşı dilimlediniz. Üzerini kaplayacak kadar sütte birkaç saat, mümkünse 1 gün bekletiyorsunuz. Yeterince yumurta kırıyorsunuz ve sütte beklemiş tavuk etini önce yumurtaya sonra mısır ununa buluyorsunuz. Tavanızı, varsa döküm tava daha iyi olur, yüksek ateşte ısıtıyorsunuz. Tava iyice ısındıktan sonra bir parmak kalınlığında yağı döküyorsunuz. Yağ kızınca una bulanmış etleri tavaya atıp kızartıyoruz. Birkaç dakika içinde lokum gibi olmuş eti götürüyoruz.

Afiyet olsun.
 
@doxux
hocam tarifler için teşekürler, resim ekleme şansınız var mı?
 
benım tarıfı dene hosuna gıdıcek :)

pull biber karabıber yarım kasık salca domates salcası yarım kasık zeytınyagı bıde sogan rendele bunun ustune 1 kg tavuk gogsunu at elınle karıstır sonra pısır onları cok lezzetlı oluyo tavada kızartıyom hıc yag kullanmadan
 
Evinde fırın varsa git çömlek urunleri satan yerlerden bir tane porsiyonluk çomlek guveç al.
Tavuğu kup kup doğra. Kuru soğanı ikiye bölüp yarısını kıy. Aynı şekilde istediğin tarzda 1 domates ile 1 yeşil biberi doğra. Bir tatlı kaşığı salçayı yarım çay bardağı suya koyup iyice sulandırıp karışım ile iyice harmanla. Baharatını kendine göre ayarla ve porsiyonluk toprak kaseye koy fırına ver. Toprak kaseye ilk başta bir tatlı kaşığı zeytin yağı eklemeyi unutma. Pişmeye yakın üstüne kaşar rendele bu lezzetten omur boyu kopamayacağını garanti ederim sana.kaşardan korkma light kaşarlar var. Afiyet olsun
 
Evinde fırın varsa git çömlek urunleri satan yerlerden bir tane porsiyonluk çomlek guveç al.
Tavuğu kup kup doğra. Kuru soğanı ikiye bölüp yarısını kıy. Aynı şekilde istediğin tarzda 1 domates ile 1 yeşil biberi doğra. Bir tatlı kaşığı salçayı yarım çay bardağı suya koyup iyice sulandırıp karışım ile iyice harmanla. Baharatını kendine göre ayarla ve porsiyonluk toprak kaseye koy fırına ver. Toprak kaseye ilk başta bir tatlı kaşığı zeytin yağı eklemeyi unutma. Pişmeye yakın üstüne kaşar rendele bu lezzetten omur boyu kopamayacağını garanti ederim sana.kaşardan korkma light kaşarlar var. Afiyet olsun
Abi acıktırdın gece gece :D
 
Tavuk göğsü için bir sürü tarif verilebilir ancak en güzeli köftesi :)

Malzemeler;
400 gr sote dilim tavuk göğsü
1,5 kaşık doğalsan yulaf kepeği unu
1 adet yumurta beyazı
ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, kara biber ( isteğe bağlı maydanoz )
Sote olarak dilimlettirdiğimiz tavuk göğsünü robottan yulaf kepeğü unumuzu da dahil ederek geçiriyoruz.
Daha sonra bir kap yardımıyla bütün malzemeleri ele yapışmayacak şekilde karıştırıyoruz. Köfteye istediğimiz şekli vererek yağsız tavada veya isteğe bağlı 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Sıcacık afiyet olsun :)
 
Back
Yukarı