Tavuk Göğsü - Yemek [Resimli]

Malzemeler
600 Gram Tavuk Gögsü ( Yagları alınmıs ve kusbası yapılmıs )
2 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Çarliston Biber
1 Adet Soğan
2 Orta Boy Patates
1 Tatlı Kasığı Pul Biber
1 Tatlı Kasığı Domates Salcası ( İsteyen koymaya bilir koydunmu cok agır bı kıvamı oluyor )
1 Tatlı Kasığı Zeytinyağı

Besin Değeri
Kalori : 940
Protein : 141 Gram Hayvansal - 11 Gram Bitkisel
Karbonhidrat : 65 Gram
Yağ : 9 Gram

Öneriler
- Domates salçasını atmadığımız da tadında pek bir fark olmuyor aslında daha güzel oluyor damak tadınızı göre değişebilir.
- İsteğe baglı olarak içine farklı sebzelerde atılabılır; havuç , brokoli vb daha once denendi guzel oluyor :)
- Karbonhidrat m:)tarını arttırmak için patates sayısını arttırabilirsiniz.
- Yerken 1 bardak su ve yarım kase yaglı yogurt veya tam kase yagsız yogurtla cok guzel oluyor :)
- Yemeğimiz 4 veya 5 ogun seklinde tuketılıyor kısıden kısıye degısebılır afiyet olsun :)

Yapılış

İlk önce malzemelerimizi temin ediyoruz. Furkan0356.jpg Furkan0357.jpg

Daha sonra malzemelerimizi resimdeki sekilde hazırlıyoruz.Furkan0370.jpg

Ardından Tenceremizi seçip 1 kasık yağını atıyoruz ve kızarmasını beglıyoruz.Furkan0371.jpg

Ardından etimizi atıyoruz etlerimizi pistiginde domatesi atıyoruz bıraz beglıyoruz 3-4 dk daha sonra biber ve soğanları 2-3 dk sonra pateslerimizi atıyoruz , yemeğimiz pismesıne yakın 1 tatlı kasıgı salca ve 1 tatlı kasıgı pulbiberi atıp agzıın kapıyoruz 5 dk daha bekliyoruz ve sogumasını beglıyoruz.
Furkan0373.jpg
Furkan0375.jpg
 
Eline sağlık.. Benimde tavsiyem tavukları daha ince dilimlerle kuşbaşı kesersen boğazdan çok daha rahat geçiyor. Ben neredeyse kıyma gibi yapıyorum :)
 
Çalışma için teşekkürler. Öneriler kısmının son maddesini gözüm baya bir aradı. Kaç öğün olduğunu gerçekten merak etmiştim :)
 
Back
Yukarı