Tavuk köftesi

merhaba bugün annem tarif almış ve bana yapmış gerçekten çok beğendim tadını sizlerle paylaşmak istedim. Aslında tarifte ekmek içi var ama siz onun yerine galeta unu kullanın

Malzemeler:

-370 gr. tavuk göğüsü
-1 yumurta
-1 haşlanmış patetes(rendelenmiş)
-2 ezilmiş galeta(galeta unu )
-1 adet rendelenmiş soğan
-maydonoz,kimyon,tuz,kekik,pulbiber

yapılışı:

tavuk göğüsünü iyice rendeliyoruz(rondoda olabilir). İçine rendelenmiş patatesi ekliyoruz ve yumurtayı kırıp baharatları ekliyoruz.galeta ununuda koyuyoruz ve yoğuruyoruz malzemleri.

Ben çok az yağ ile yapışmayan tavada pişirdim siz daha yaratıcı fırında vb. pişirebilirsiniz arkadaşlar.

Yanına isteğe göre
-1 salatalık
-1 domates
-yarım marul , az soğan
-siyah çay

sizin için hesaplamalarıda yaptım yanlışım varsa özür dilerim

370gr tavuk göğüsü= 366 kalori , 85 gr protein , 0 gr karbo , 0,9 yağ
1 tam yumurta=82 kalori , 8 gr protein , ? karbonhıdrat , 6 gr. yağ
1 haşlanmış patates= 72 kalori , 2 gr protein , 16 gr karbonhıdrat , ? yağ
1 adet soğan= 40 kalori , 1,5 gr protein , 8,1 gr. karbonhıdrat

Genel toplam= 560 kalori , 96.5 gr protein ( 93 hayvansal, 3.5 bitkisel) , 6,9 gr yağ , 24,1 gr civarı karbonhıdrat

HESAPLAMALARDA HATA VARSA ÖZÜR DİLERİM , UMARIM BEĞENİRSİNİZ , AFİYET OLSUN.

ben hepsini yiyemedim tabi anca 100 gr civarını :D yaklaşık 18 tane oldu bende 5 tanesini yedim ayrıca doyurucu.

Eklentiler

• 001.jpg
    001.jpg
    76,5 KB · Görüntüleme: 1.151
Son düzenleme:
Kardeşim bu yemeği anneme yaptırmak bugün nasip oldu tam anlamıyla on numara birşey çok teşekkür ederim.Ben içine azcık isot kattım çok süper oldu 12 adet yedim :D

Peki bu tavuk köftesini alışkanlık haline getirip hergün proteinlerimizi bundan karsılasak olurmukii bide antreman sonrası protein tozumu içtiken sonra al sana günlük 130-140 gram protein ?

bunu tek öğünde değilde protein sindirimi için 2 ve ya 3 öğün yemekte fayda var tarif benimde hoşuma gitti en kısa zamanda anneme yatırıcam bu tarifi

370gr tavuk göğüsü= 366 kalori , 85 gr protein , 0 gr karbo , 0,9 yağ

emeğine sağlık çok güzel olmuş ancak bu macro da bir sıkıntı var gibime geldi.

370 gram tavuk göğüsü bence : 610 kalori-112 gram protein 13 gramda yağ içerir.

neverbackdown. teşekkürler dostum bugün tarifi uyguladım öğlen ve akşam öğünü olarak 2 ye böldüm ve gerçekten çok hoştu ellerine sağlık yani :)

dyetteyim ben normalde tavuk gögsunden irenirdim bunu dun anneme yaptırdım 1 büyük parça yiyorum oglenleri tadı cok iiyi ,bukadarını beklemıyordum ,tada cok önem verim harbiden cok guzel tarif için teşekkurler:)

teşekkürler. lezzetli görünüyor. sıkılmıştım ızgara ve haşlamadan. iyi bir alternatif ama yağda mı kızarttın köfteleri? biraz yağlı görünüyor.

yok korkmak değil de kızartmayı sevemiyorum bi türlü. vıcık vıcık yağlı olunca yiyemiyorum. olmadı ızgara yaparım. sağol ama güzel tarif.

ben fırında yaptım güzel oldu ,normal tavuk gögsune 10basar bu şekilde artık hep böle yapıcam bıkana kadar acaba 1parça kaç kalori gelir

Back
Yukarı