Tavuk köftesi

Tarif güzele benziyo resmini görünce canım çekti .d sıkıldık tavuk haşlama yemekten bu tarifi yarın uygulayayım bakalim nasıl olacak resim koyarm buraya

yorumlara bakarsak deneyen herkez beğenmiş gibi :) günde 3 öğün haslanmış tavuk yemekten bıktım artık en kısa zamanda deniyicem :)
emeğine sağlık.

Valla ben öyle bi hale getirdim ki dün annem 3 kilodan yaptı 210 adet çıktı öğlen evde kimse olmadıgından 10 tane kendim pişirip yicem 21 gün gidicek çok süper bir lezzet normal köfteden bile daha güzel geliyor açıkcası bana :D

en yakın zamanda deniyecegim göze çok hoş geldi insallah damagımıda memnun eder ve koftelerı yapıp yapıp saklama kabına koyup dondurucuya atılabilir spordan donuldugunde hazır ve cabuk bir seçenek makarna haşlanırken koftelerin buzları çözülür ve bu arada bizde üstümüzü degiştiririz ve yagda yapmakta güzel ancak ızgarada daha hoş olabilir(elektrikli su buharlı ızgaralar çok ideal duman derdi yok ve buharda pişiriyor)

Az önce yaptm tadi da guzel oldu cok saol tarif icin sıkıldim haslama yemekten ve bu tarif gerçekten çok faydalı oldu.Tarife ek olarak galeta unu yerine 2 bayat ekmek içini ufalayıp kattım. 5-6 diş sarımsak koydum. 600 gr tavukla yaptım ben. Bayağı oldu valla 3-4 gün götürür her gün tavuk haşlamaya vakit bulamayanlar bunu yapıp dondurma kabına koyup dondurucuya atsınlar yemekten 30 dk önce çıkarıp buzu çözülünce pişirsinler.

Kesinlikle denenmeli. özellikle tavuk göğüsünü haşlanmış olarak zor yiyenler için çok güzel bir tarif. emeğine sağlık hocam ;)

21 günde bozulmasın o kadar köfte?
Buzlukta bozulmaz sanırım her gece çıkarıyorum dışarı buzlar çözülüyor öğlende pişirip yiyorum hiç bi özelliğini kaybetmiyor çok lezzetli

Yaptım bende bugün denedim senin verdiğin ölçülerin 2 katını yaptım yani 600-700 gram civarı tavuktan yaptım attım dolaba tadıda gayet güzel oldu normaş köftede hiçbir farkı yok teşekkürler

@neverbackdown.

Annenin ellerinden benim için de öp. Allah razı olsun. Beni haşlanmış tavuk yemek gibi büyük bir külfetten kurtardın.
İlk başlarda sorun yoktu ama sonra haşlanmışı yemek resmen mide bulandırıcı. 100 gramı zor yiyordum, sonra protein miktarı tutmaz tabi. Gel de gelişme bekle. 6-7 aydan sonra süper oldu bu.

Ben miktarları arttırdım. 2 kilo tavuktan yaptım. Mutfak terazisi ile 50 ve 100 gr'lık burgerler halinde buzluğa attım. Gerektiği kadar yiyorum.

Oh be. :)

Süper bir tarif. Bunu tek öğünde yemek istersek değerleri kaça düşürmek gerekir ? Gramları yani :) Bundan bayağı bir çıkıyor çünkü.

edit: Yukarıdakileri okumamışım buzluğa attuğımızda sorun olmuyormuş.

Back
Yukarı