Tavuk nasıl yenir

biz orta halli ailelerin evine fazla et girmez ama benim asıl problemim o değil.

malesef bazı yiyecekleri yiyemiyorum.
üstadlar özellikle bu tavuk denen canlıyı yiyemiyorum. tavuk etini sadece bir dönercide döner olarak yiyebiliyorum. çorbada falan haşlama vs yiyemiyorum
bir kere mangalda ufak bir parça yiyebildim.
ondan önce ve sonra ne kadar yemeyi denediysem de mide bulantısı yüzünden yiyemedim kusmaya engel olarak yemeye devam ettiğimde gözlerim falan dolana kadar zorluyorum olmuyor. dana etine girmeyeceğim. olduğunda onu köfte vs gibi hallediyorum. ama kavurma falan yine yiyemiyorum.

esas derdim onu daha güzel ve sağlıklı bir şekilde nasıl yenerim(yerim) yardımcı olursanız bana çok büyük iyilik yapmış olursunuz.

Tavuk etini kıyma olarak çektirp tüketebilirsin örn; köfte ızgarada veya ızgarada da yiyemiyosan çok az bi yağda teflon tavada pişirebilirsin köftenin içine birazda baharat katarsan tat ve kokusunu da degiştirmiş olursun..

Son düzenleme:
bnce tavuk nolursa olsun derisini aldır ve ne işlem görüyosa haşlama olabilir mangal olabilir bol pişirirsen yumuşaklığı giderse bnce yiyebilirsin ama derisini aldırıp dene ve ilk göğüs yemeye başla diğer taraflar sinirli oluo kusabilirsin bnde kavurma yiyemem çünkü yumuşak olur
sanki pişmemiş gibi gelir kusucak gibi olurum

biz orta halli ailelerin evine fazla et girmez ama benim asıl problemim o değil.

malesef bazı yiyecekleri yiyemiyorum.
üstadlar özellikle bu tavuk denen canlıyı yiyemiyorum. tavuk etini sadece bir dönercide döner olarak yiyebiliyorum. çorbada falan haşlama vs yiyemiyorum
bir kere mangalda ufak bir parça yiyebildim.
ondan önce ve sonra ne kadar yemeyi denediysem de mide bulantısı yüzünden yiyemedim kusmaya engel olarak yemeye devam ettiğimde gözlerim falan dolana kadar zorluyorum olmuyor. dana etine girmeyeceğim. olduğunda onu köfte vs gibi hallediyorum. ama kavurma falan yine yiyemiyorum.

esas derdim onu daha güzel ve sağlıklı bir şekilde nasıl yenerim(yerim) yardımcı olursanız bana çok büyük iyilik yapmış olursunuz.

İnce ince parçalara ayırıp (aynı mevlütlerdeki gibi) pilavla yemeyi dene o zaman tavugun tadı fazla gelmez hemde proteinini alırsın

Tavuğu but kısmını tavsiye ederim. Yumuşaklık ve tad açısından.

Butu parçalayıp fırına veya mikrodalga ya koymadan önce üzerine light veya normal kaşar rendelersen bol bol, sonra bunu yanında tercih ettiğin malzemelerle sandviç haline getirirsen büyük ihtimalle sorun yaşamazsın.

tavuk için farklı soslar var onları deneyebilirsin yemeni kolaylaştırabilir

O zaman yumurta ve süt ürünlerini dene.

bi oturuşta en az yarım bazen bir bütün tavuk yiyorum aşağısı kesmiyor açıkcası.öyle pilav arasına serpiştirilen tavuktanda hayır gelmez gibi geliyor.

Derısı alınmıs tavuk butunu once bır kapta sarmısak pul bıber karabıber ve soya sosu ıle karıstırıp terbıyele..Daha sonra fırın posetlerınden bırıne sosuyla bebaber koy butları..Iyıce pısıp lokum gıbı olduktan sonra afıyetle yıyebılırsın..Ama tuz atma cunku soya sosu tuzludur..Tabı en son olarakta yedıkten sonra bana tesekkur edebılırsın.. :)

Biraz köri ekle bir daha dene :)

Öncelikle bütün tavuk alın. Daha sonra evde yemek işlerine bakan ferde (annenize) bu tavuğu güzelce yıkatıp bütün olarak haşlamasını söyleyin (kokusu da sizi rahatsız ediyorsa mutfaktan uzak durun). İyice haşlandıktan sonra güzelce didiklemesini söyleyin ve çıkan etleri bir tavada tereyağı, biraz salça, kekik, kimyon, karabiber ve nane (alerjiniz varsa karabiber ve kimyonu kullanmayın) bileşenlerinden oluşan sıcak karışımın içine atarak güzelce kızarmasını sağlamasını söyleyin. Parçalar ufak olursa döner yiyebilen size daha iyi gelecektir. Oluşan ürünün üzerine biraz tuz serperek sevdiğiniz sebzelerle (domates, marul, yeşil soğan önerim) ekmek arası yaparak afiyetle yiyin. Bu yöntemi annem ben kendimi bildiğimden beri kullanır ve bunu yerken kendimi piyasaya düşmeyecek kadar lezzetli ve kaliteli olan bir tavuk döneri yer gibi hissederim. Mutlaka deneyin.

Tavuk çabuk bozulan bir et türü. Yarımsaatte atakan'ın tabiriyle bakteriler inşaat yapar üzerinde. Gerçekten de öyle. Ben de bir defa 2 saat dışarda bekleyen tavuğu pişirdim ve yedim. Sonra mide fesatı geçiriyordum. Ondan sonraki hafta hiç tavuk eti yiyemedim. Senin de başından böyle birşey mi geçti? Yoksa eskiden beri hiç mi yiyemedin tavuk?
Tavuk yemek gerçekten görüldüğü kadar kolay değil. Ben kızartma olan herşeyi yerim; ama tavuğu haşlamak lazım. Kızartmanın sindirilmesi zor oluyor. Üstelik çok yağ tutuyor. Ben de shinitzel yaparak kızartıyorum. Sana tavsiyem et haşlaması yap. Sindirimi kolay. Kemikli olursa çok pahalıda değil. Patates de koyarsan içine kompleks karbonhidratı da aradan çıkartırsın.

ben tavuk etini derisini soyduktan sonra iyice temizlerim kızartma olarak yerim önce yumurtaya sonra hazır karışımlar olur çeşni tarzında özellikle onlardan alırım çünkü onlar + protein var ve yağ yok denecek kadar az sonra una batırıp hafif yağda kızartırım yanına pilav yoğurt off oruçlu oruçlu canım çekti yok kilo aldırıyo yağ çok diyenler olur hiç alakası yok olsa bende olurdu.

ben tavuk etini derisini soyduktan sonra iyice temizlerim kızartma olarak yerim önce yumurtaya sonra hazır karışımlar olur çeşni tarzında özellikle onlardan alırım çünkü onlar + protein var ve yağ yok denecek kadar az sonra una batırıp hafif yağda kızartırım yanına pilav yoğurt off oruçlu oruçlu canım çekti yok kilo aldırıyo yağ çok diyenler olur hiç alakası yok olsa bende olurdu.

metabolizmadan metabolizmaya fark var sende yağ yapmaz ama başkalarında yapabilir.

Ben tavuğu haşlarım, sonra bazen bi tavada ızgara yaparım. Bazen direk pilav veya makarna ile yerim. Yağ ve tuzu olabildiğince az kullanırım. En pratiği budur benim için. Bazende yukarıda rockyyy'nin yaptığı gibi şeyler yaparım. Ara sıra şımartılmak lazım :D

en süper ve en etkilisi haşlamak. bu yumurta içinde geçerli

Tavuk göğsünü iri kuşbaşı şeklinde doğrarım. Bir kaba soya sosu, az pul biber, kimyon, karabiber, kekik, kurutulmuş ve rendelenmiş soğan ve sarımsak tozu koyup tavuğu bunlarla iyice harmanlarım.

1-2 saat terbiyede dinlendirdikten sonra şişlere geçirip elektrikli ızgarada, (tercihan rezistansa en uzak olacak şekilde) pişiririm.

Denemenizi tavsiye ederim..

Back
Yukarı