Tavuk nasıl yenir

tavuğu kuşbaşı olarak doğrayarak haşlama ve ya kızartma yapıp sosla beraber yiyebilirsin bende tavuk etini hiç yiyemezdim sorunu böyle çözdüm

bir kere mangalda ufak bir parça yiyebildim.
ondan önce ve sonra ne kadar yemeyi denediysem de mide bulantısı yüzünden yiyemedim kusmaya engel olarak yemeye devam ettiğimde gözlerim falan dolana kadar zorluyorum olmuyor.
Bu tavuk etinde ne var bu kadar tiskinilecek anlamadım.Bence sen vejeteryansın bunun farkında değilsin.

ince sekilde kesilmis tavuk gogusunu sabahtan soya sosu kekik karabiber artık evde ne varsa sos hazırlayıp icine kayup bekletip oglen ve aksama tavada yapınca cok guzel oluyor

Tavuğu hertürlü yerim :) çok seviyorum ama et dedinmi aklıma kuzu eti gelir lezzette üstünede tanımam...

Tavuk göğsünü bonfile şeklinde parçalara ayırıyorum , daha sonra onları bir süre haşlıyorum , haşlamadan sonra ızgara tavaya yada tost makinasına koyup bir süre ısıtıyorum ve iyice pişiyor , üstüne isteğe bağlı baharatlarda atılabilir , ben kendim yağsız tuzsuz şekilde tüketmeyi tercih ediyorum , et kokusu beni rahatsız ediyor diyorsanız baharatlardan ve soğandan yararlanabilirsiniz ...

ben bir şey fark ettim galiba tavuğun kanadı onu şu çıtır pane midir nedir öyle bir sos yapıyor annem anca o zman yiyebiliyorum odaince dililerle. yorum yazan herkese teşekkürlşer

göğüs etini kuşbaşı olarak alıyorum. teflon tavada hiç yağ koymadan 10 dakika pişiriyorum. üzerine kekik pul biber çok az tuz atıp yiyorum. etin fazla pişmişini sevmem zaten.

Soya soslarının içeriği nedir bilmiyorum ama tadı, kıvamı nasıl oluyor? Tavuk ile iyi çeşni oluyorsa bir deneyeyim...
Derısı alınmıs tavuk butunu once bır kapta sarmısak pul bıber karabıber ve soya sosu ıle karıstırıp terbıyele..Daha sonra fırın posetlerınden bırıne sosuyla bebaber koy butları..Iyıce pısıp lokum gıbı olduktan sonra afıyetle yıyebılırsın..Ama tuz atma cunku soya sosu tuzludur..Tabı en son olarakta yedıkten sonra bana tesekkur edebılırsın.. :)

Soya soslarının içeriği nedir bilmiyorum ama tadı, kıvamı nasıl oluyor? Tavuk ile iyi çeşni oluyorsa bir deneyeyim...

Iste koyu renklı ama su kadar akıskan olmasa da sıvı.. Dedıgım gıbı cok hafıften bır kıvamı var..

Ama tuzludur dıkkat et.. Soya sosu doktukten sonra tuz dokme bırde..

Bır kaba tavukları at, ustune pul bıber karabıber bırazcık rendelenmıs sarımsak ve soya sosu.. Karıstırıp fırın posetıne koy tavukları, kabın dıbınde kalan suyuda fırın torbasına aktar aynen.. Bagla agzını fırında on numara olur..

Tadına doyamazsınız, duacım olursunuz benden demesı..

pismis tavuk + su'yu miksere koyup sivi olana kadar karistirtiyosunuz. sonra iciyosunuz. yemeye de gerek kalmiyo. yarim kilo tavugu bi oturusta yemeye zorlananlar bunu yapsin.

pismis tavuk + su'yu miksere koyup sivi olana kadar karistirtiyosunuz. sonra iciyosunuz. yemeye de gerek kalmiyo. yarim kilo tavugu bi oturusta yemeye zorlananlar bunu yapsin.

Peki sizce bir sure sonra bu mikser olayindanda bikma i$aretleri gelmiyecekmidir?

Ben sadece sabah kahvaltimi ve (bazen) gece yatmadan once en son yemegimi mikserde karistirip icerim... daha fazla yemek ogunlerini miksere atmak akilli olucagini sanmiyorum, bir sure sonra bikma $ansinizin daha yuksek olcaktir ...

e artik o sizin bileceginiz i$ :D ben oneri sundum.
bi tane strongman'e katilan adam vardi atini unuttum simdi de, amcam hergun 1 kilo tavugu ya 1 ya 2 kere boyle mikserliyip yutuyodu. yemekten daha karli oldugunu gordugum icin yazayimd dedim. yoksa ben yemedim hic, tadini bilmem.

bikmak derken de, tadi cok kotu degilse bu mikserlenmis tavugun, oturup 2 tane yagsiz gogus cignemekten her turlu daha iyidir bana kalirsa. Sirf gogusu hafiften kurumus tavuklari yemek icin yaninda ictigim suyun kolanin yedigim ketcap mayonezin ekmegin haddi hesabi yok. kimin neden bikacagini kestirmek zor.

bu arada kahvaltida ne yiyosunuz miksere atilacak? ya da gece yatmadan onceki ogunde ne var?

bu tavugu mikserleme fikri normal gunde 3 ogun yiyen insanlar icin degil zaten, gunde 200/250+ protein almak isteyip toz icmeyenler icin bi yontem.hani ara ogunde 50gr protein nasi alinir hizlica? ya toz icilir rahatca, ya da 250gr tavuk yenir en basitinden. tavugu yemek min 10dk, icmek 30saniye...
yoksa "su aksam yemegimdeki makarna+tavugu mikserliyim bi" seklinde degil.

e artik o sizin bileceginiz i$ :D ben oneri sundum.
bi tane strongman'e katilan adam vardi atini unuttum simdi de, amcam hergun 1 kilo tavugu ya 1 ya 2 kere boyle mikserliyip yutuyodu. yemekten daha karli oldugunu gordugum icin yazayimd dedim. yoksa ben yemedim hic, tadini bilmem.

bikmak derken de, tadi cok kotu degilse bu mikserlenmis tavugun, oturup 2 tane yagsiz gogus cignemekten her turlu daha iyidir bana kalirsa. Sirf gogusu hafiften kurumus tavuklari yemek icin yaninda ictigim suyun kolanin yedigim ketcap mayonezin ekmegin haddi hesabi yok. kimin neden bikacagini kestirmek zor.

bu arada kahvaltida ne yiyosunuz miksere atilacak? ya da gece yatmadan onceki ogunde ne var?

bu tavugu mikserleme fikri normal gunde 3 ogun yiyen insanlar icin degil zaten, gunde 200/250+ protein almak isteyip toz icmeyenler icin bi yontem.hani ara ogunde 50gr protein nasi alinir hizlica? ya toz icilir rahatca, ya da 250gr tavuk yenir en basitinden. tavugu yemek min 10dk, icmek 30saniye...
yoksa "su aksam yemegimdeki makarna+tavugu mikserliyim bi" seklinde degil.

O strongman arkadasiniz gibi yapanlar mutlaka vardir, ama dedigim gibi ben boyle bir beslenme tarzini onaylamiyorum, herkesin kendi bilecegi bir i$tir, genel anlamda soyluyorum ve diyorum ki her$eyin a$irisi = zarardir ;)

2 tane yagsiz gogus cignemekten mi? Nasil tavuk yiyosun sen anlamadim ben, neden yagsiz? Bir tavuga lezzet ve tad eklemenin ce$itli yollari var, illaki "tabi cikartabildigim" kadar bo; miktarda ekmek, ketcap, mayonez filan kullaniyormussunuz... Bunlarida sonucta tuketmekte(bulk zamaninda tercihimdir) gerekir, olabilir... sadece dozunu kacirmamak sebebiyle... Ama yine soyluyorum onlarsizda lezzet ve tad verilebilinir etlerinize ;)

Ben yurt disinda ya$iyorum ve bizim buralarda cogunluklla bodyciler (en azindan ciddi yapan ve bilgili olan) sabah kahvaltilarinda "brinta , havermout" eksik etmezler ( bu bi cesit paptir ve yuksek derecede komplex karbohanidrattan olu$ur) + ben yaninda yarim litre süt ve 50gram whey (protein) kullanirim ve mixerlerim

Gece yatmadan oncede (son siralar biraz ihmal ediyorum) inglizce anlami bu "cottage cheese" yarim kilo mixere + yaninda cay ka$igi recel

Protein tozu bir ogun yemegin yerini tutamaz, tutmamali en azindan, sadece sykystygynyz an kullanilabilinir, onun disinda her ciddi body yapan kisinin duzgun bir beslenme programi olmasi gerekir ve ancak o zaman protein tozunuda extra destek olarak kullanabilirsiniz ;)

Tavuk yemek 10dakika mi? Ben 2.5dakikada goturuyom :)

sen en iyisi kıyma şeklinde çektir ve köftelik hazırlattır fırında pişir kepekli hamburger ekmeyi arasına koy biraz ketçap portakal suyu... afiyet olsun :)

Back
Yukarı