Tavuk ve Yumurta

Gerekli malzemeler;
500 gram tavuk göğüsünden çekilmiş kıyma,
5 adet yumurta beyazı yanında 1 sarısı,
1 baş soğan,yeşil biber

Yapılışı;
Öncelikle tavuk kıymamızı yağ koymadan teflon tavamıza alıyoruz.Daha sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Suyunu çekmesine yakın rendelediğimiz (yada ince ince doğradığımız) soğanımızı vede ince ince doğradığımız biberimizi ekliyoruz.5 dakika ağzı kapalı şekilde pişiriyoruz(eğer çok kurursa içindeki malzemeler yarım çay bardağı sıcak su eklenebilir).İçine gerekli baharatları ekliyoruz(karabiber ve kekik tercihimdir).
Son olarakta üzerine yumurtalarımızı ekliyoruz.(ben yumurta sarısını bozmadan orta bölümüne koyuyorum siz farklıda yapabilirsiniz)YUMURTALARIMIZIN BEYAZLARI TAMAMEN PİŞTİKTEN sonra(buraya dikkatinizi çekiyorum yumurta beyazlarını tam pişirmeye özen gösterin nedeni forumda yazmakta) afiyetle yiyoruz
 
güzel bir tarife benziyor sağol
 
Back
Yukarı