teddie hocam 4 saattir forumda dolanıyorum bilgilenmek için.kendime uygun diyet bulmak,gerekenler vs diye bir program hazırlamaya çalışıyorum ama çeşit o kadar çok ki adım bile atamadım.bu kadar gezinmenin üstüne seni görmek iyi oldu.tıpkı senin gibiyim-yani başlamadan önce-.boyum 173 kilo 85.senden tek farkım benim kilolarımın tamamen göbekte toplanması.öyle ki göbeğim var.ekim ayında polis okuluna başlayacağım.bu göbekle okula gitmekte olmaz hani.şimdi 2 aylıgına bir body salonuna gitmeyi oradan da okula gideceğim ki zaten okulda da body var böylelikle devam etmeyi düşünüyorum.bu 2 aylık dönemimde bu göbeği eritmeyi düşünüyorum.en etkili en hızlı cevabı almak(zayıflamak için) tek tercihim.bu 2 ay içinde kondisyon kazanmak ve zayıflamak istiyorum.kas kaybedilmesi falan umrumda değil bu 2 aylık süreç için.yaptıklarını gördüm okudum.yalnız bunun üstüne eklediklerin çıkardıkların olmuş.bana neler yaptığını tam olarak veya yanlış anlamadıysam kas kaybetmemek için kilo vermede daha az etkili yol seçmişsin veya bazı tavizler vermişsin)bunları vermeden zayıflamaya yönelik bir program yaparsan bana çok sevinirim.şu anda yağ oranımı ölçülerimi bilmediğim için yazamıyorum.bunları da en kısa zamanda yazacağım.yarın da evimin yakınında bulduğum body salonuna gidip bakacağım aletlere,hocalar vs.hocanın uyguladığı programıda yazarım sana.
şimdiden teşekkür ederim.dediklerine göre de çarşamba günü tam anlamıyla başlayacağım.
edit:hocam senden isteğim mesela ilaç da kullanmışsın.bunları da dahil ederek bir şeyler çıkarman ortaya.
edit:body hakkında bilgim sıfır.yani hangi hareket ne kazandırır.hareketlerin yabancı terimleri vs bilmiyorum bile.
uslanmaz öncelikle hoca değilim ama bildiklerimi paylaşmaktan kaçınan birisi de değilim elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışayım ama sen başlarken yine de burda yazıcaklarımı salon antrenörüne sorarsın.

Benim uyguladığım diyet bir çok kişinin uyguladığı diyetle hemen hemen aynı şöyle bi liste çıkartayım senin kilonu ve spora yeni başlayacağını düşünürsek;
Kahvaltı
4 yumurta beyazı
1 bardak yulaf ezmesi
1 kaşık fıstık ezmesi
1 kaşık zeytinyağı(yulafın yapışmaması için)
1 Fincan yeşil çay
Yapılış videosu burada var.
Ara öğün
1 Kase Az yağlı yoğurt veya 1 bardak yağsız süt
yanında meyve mesela erikse yaklaşık 10 tane kadar
Öğlen
Yarım bardağı kahverengi pirinç(migrostan bulabilirsin)(lapa şekilde)
150-200g kadar tavuk göğüsü haşlanmış
yanında sebzelerden oluşan söğüş veya göbek salata yiyebilirsin(bol limonlu)
Ara öğün
Meyve
Akşam
Salata üstte söylediğim gibi bol limonlu
tavuk göğüsü 150-200g kadar haşlanmış
yarım bardak kahverengi pirinç(lapa)
Son öğün olarak
meyve yine aşırıya kaçmadan
Antrenman öncesi 1 çay kaşığı kadar kahve içebilirsin acı şekilde enerjini arttırır
Hocana danışıp l-carnitin kullanmaya gerek varmı yok mu öğrenebilirsin o konu hakkında yorum yapamayacağım.thums:
Antrenman programı içinse hocan daha rahat bir program oluşturucaktır ama 30 dakika cardio yeterli olur sanırım ipucu olsun senin için.