melankolia_sago
Yeni Üye
Diyelim ki amacına ulaştın ölçü olarak nasıl bunu koruyacağım her gün ne yapmam lazım onu soruyorum 

Antrenman rutinine devam etmen gerekir diye düşünüyorum ama hafif ağırlıklar ve az setlerle olabilir.Diyelim ki amacına ulaştın ölçü olarak nasıl bunu koruyacağım her gün ne yapmam lazım onu soruyorum![]()
Şimdi şöyle örnek vereyim bizim salonda 45-50 yaşlarında bir abimiz var ismi Orhan, yaşına göre gerçekten çok iyi vücuda sahip antrenmanı en fazla 30 dakika sürüyor, yani örnek vericek olursam bench press ve göğüs açma ardından da bi küçük kas grubu çalışıyor ama ağır kilolarla o vücudunu korumaya yönelik geliyor ve ne gücünden ne de kaslarından birşey kaybetti şuana kadar. Beslenmesi hakkında bilgi veremeyeceğim ama dengeli olduğu kesin.thums:Yani kas kaybım olmaz güç kaybı da olmaz değil mi ? Kondüsyondan kaybederim o kesin... Peki beslenme programım?
O konuyu bilemicem ama rastlarsam sorarım senin içinthums:Peki ertesi gün dinç mi kalkıyor yoksa kasları ağrıyor mu en büyük sorunum da![]()
Teddie sanırım seninde kalça kemiklerin biraz geniş bu durum bendede böyle ama son resimlere baktığımda görüntüde baya bi düzelme var bunun için başka karın egzersizleri yaptın mı ?.Gördüğüm kadarıyla oblik kısmını güzel geliştirmişsin.İlk resimlerindeki kum saati benzeri görüntü bendede var nefret ediyorum o görüntüden ama bundan kurtulabileceğini göstermişsin teşekkür ederim sana en kısa zamanda bende başlayacam kardiyo ve karın egzersizlerine.
Teddie dedi:Tüm antrenmanlardan sonra olan mide hareketlerim;
Kısa Mekik 5x30
Uzun Mekik 5x30
Leg Raises 5x30
Cable Crunch(Makine Hali) 5x30
Dizleri Kırarak Karna Çekme 5x30
Ters Mekik 5x30
Çömelip Kalkma 5x30
Uzun mekik bir işe yaramıyor çeşit dışında, hatta kısa mekik yani crunch çok daha iyi 4 pack için. Bu arada leg raises nedir? Resim koyarsan sevinirim açıklamayla merak ettim de.
Bu arada ters mekik dediğiniz beli çalıştırır benim bildiğim hani şu superman hareketini kastediyorsanız hem bel hem de sırt değil miydi?
Çömelip kalkma kalori harcamanı sağlar karna etki etmez bence.
Leg Raise videosu burada ben de dips sehpasında yapabiliyorum, barfiks demirinde biraz sallandığım için.
Ters mekik içinse beli inceltince kısmen de olsa oblikler daha iyi görünüyo diye düşünüyorum, çömelip kalkmayı kalça için uyguluyordum işe yaradığını söyleyebilirim.
Zaten bunları artık yapmıyorum ilk sayfada ki doğru olduğunu düşündüğüm antrenman şeklinde yazdığımı uyguluyorum.
Katılıyorum çok iyi bir hareket Ex özellikle alt karın için.Leg Raises kesinlikle çok çok etkili bir hareket,ben en fazla 10 tekrar çıkartıyorum.Ama karın kaslarını hissederek,kesinlikle tam nizami biçimde yapıyorum.Kalça için ise romanian deadlift öneririm,hareketin en son kısmında kalçanızı sıkmanız gerekiyor.Diğer deadlift ise kuyruk sokumu bel bölgesini gayet güzel düzeltiyor.Programlarımın olmazsa olmazı kesinlikle.
Şu en başta yaptığım diyet olmasaydı belki şimdi bitmişti bile Ex en büyük hata oydu bence, zaten diyetler 8-12 hafta sürermiş. Sen de 8 haftalık süreçte istediğini elde etmiş olursun gibi geliyo thums:Valla Teddie helal olsun sen varıyorsun amacına,bende umarım temmuz sonlarına doğru senin gibi hedeflerime varmış olurum.