Tek öğünde kaç gr protein?

Merhaba dostlarım, umarım her şey istediğiniz gibi gidiyordur. Kafam da yine başka bir soru var. izin verirseniz sizinle paylaşmak isterim. Tek öğünde max şu kadar protein almalısın gibi bir şey var mı? Fazla alındığında sindrilmeden dışkı ile atıldığı doğru mu? Mesela 10 dk önce 680 gr ızgara tavuk göğsünü tek öğünde yedim bu da en az 200 gr protein aldım görünüyor. Sizce bu 200gr proteinin hepsini aldım mı yoksa bi miktarı atılacak mı vücuttan. Görüşleriniz neler? Mümkünsü makale paylaşırsanız sevinirim.

öyle bişey olması imkansız. çünkü mesela if tarzı diyet yapıp tek 1 veya 2 öğünde 100 150 gr protein alan insanlar da var onlar hiç gelişemezdi öyle birşey olsa. yada ramazan ayında sahurda 100 gr protein alsan iftarda da o kadar protein alsan boşa gidiyo diye kimse spor yapmaz yani :D

öyle bişey olması imkansız. çünkü mesela if tarzı diyet yapıp tek 1 veya 2 öğünde 100 150 gr protein alan insanlar da var onlar hiç gelişemezdi öyle birşey olsa. yada ramazan ayında sahurda 100 gr protein alsan iftarda da o kadar protein alsan boşa gidiyo diye kimse spor yapmaz yani :D
Yani tahmin yürütüyosun, öyle mi dostum? Net kesin emin değilsin yani?

kesin olmama ihtimali yok.bu işin kitabını okuyan adamlar bile if diyeti yapıyor tek öğünde 100 150 gr protein alıyorlar. boşa gitme mantığı yok

Merhaba dostlarım, umarım her şey istediğiniz gibi gidiyordur. Kafam da yine başka bir soru var. izin verirseniz sizinle paylaşmak isterim. Tek öğünde max şu kadar protein almalısın gibi bir şey var mı? Fazla alındığında sindrilmeden dışkı ile atıldığı doğru mu? Mesela 10 dk önce 680 gr ızgara tavuk göğsünü tek öğünde yedim bu da en az 200 gr protein aldım görünüyor. Sizce bu 200gr proteinin hepsini aldım mı yoksa bi miktarı atılacak mı vücuttan. Görüşleriniz neler? Mümkünsü makale paylaşırsanız sevinirim.
Merhaba @Teoman_İsaacc
https://www.bodyforumtr.com/threads/ketojenik-diyet-listem.134153/

Bu konunun altında tartışılmıştı. Kaynaklar da konuda yer alıyor.
Aldığın 200 g proteinin sindirilmeden atılma gibi bir durumu yok. Fazla aldığın protein ya yağ olarak depolanır ya da enerji eldesinde kullanılır.
Bir öğünde yüksek miktarda protein almak yerine optimum için bir öğünde 20-30 g(50 grama kadar) veya 0.3 g/kg protein almaya çalış.
Ayrıca bir öğünde yüksek miktarda protein tüketiminin ki bahsettiğin miktar 200 g ise bazı dezavantajları olabilir. Mesela kg başına 2-2.5 gramı aşıp tehlikeli bölgeye girmen olası. Dehidrasyon da yaşama ihtimalin var.

Arkadaşlar bu kadar protein alımı çok tehlikeli, metabolizma tipinize göre kg başı olarak 1 gr - 2 gr kaliteli protein almanız, bunu da dengeli karbonhidrat, yağ ve mineraller ile sürdürmeniz yeterli. respect2us.23 rumuzlu arkadaş güzel açıklamış, ihtiyacınızı karşıladıktan sonra ne kadar protein o kadar kas değil, ne kadar protein o kadar yağ depolama, ne kadar protein o kadar karaciğer ve böbrek hırpalama, ne kadar protein o kadar kanser riskiyle karşı karşıya kalma anlamına geliyor.

hatta kilo başı da değil o rakam. sahip olunan kas kütlesi başına 1.5 2 gram öneriliyor. mesela 80 kgsin 60 kg kas kütlen var 60 x 2 rakamı ideal hadi definasyonda min. kaybı için 2.5 la çarp bazı arkadaşlar yazıyor 250 300 gram protein diye :/

hatta kilo başı da değil o rakam. sahip olunan kas kütlesi başına 1.5 2 gram öneriliyor. mesela 80 kgsin 60 kg kas kütlen var 60 x 2 rakamı ideal hadi definasyonda min. kaybı için 2.5 la çarp bazı arkadaşlar yazıyor 250 300 gram protein diye :/

Yıllardır cahil spor salonu hocalarımızın bize "protein ağırlıklı besleniyor musun ? sabahları 10 tane yumurta ye günde şu kadar tavuk ye protein tozu iç" demesinden dolayı bu insanlar günde yarım kilo tavuk yiyor. Adamların bildikleri tek şey "pirinç-tavuk" karbonhidratı al proteinini al yeter diyorlar. Sonra millet bi oturuşta yarım kilo tavuk yiyip "hocam ben gelişemiyorum yaa" diye karşılarına gelince de protein tozu al sen diye bide kar elde ediyorlar.

Yıllardır cahil spor salonu hocalarımızın bize "protein ağırlıklı besleniyor musun ? sabahları 10 tane yumurta ye günde şu kadar tavuk ye protein tozu iç" demesinden dolayı bu insanlar günde yarım kilo tavuk yiyor. Adamların bildikleri tek şey "pirinç-tavuk" karbonhidratı al proteinini al yeter diyorlar. Sonra millet bi oturuşta yarım kilo tavuk yiyip "hocam ben gelişemiyorum yaa" diye karşılarına gelince de protein tozu al sen diye bide kar elde ediyorlar.
aynen öyle hocam. diyet yapan biri 500 gr tavuk yerse nasıl sonuç alıcak merak ediyorum :D

Back
Yukarı