Tek seferde kaç mekik çekiyorsunuz

nizami 150-200 arası çekebiliyorum o anki duruma bağlı :))

3 set 100er tekrar ama burda dikkat edilmesi gereken şey hareketin ne kadar verim alınarak yapıldığıdır. Ben şahsen bir anda kalkıp 3sn gibi bi sürede başlangıç pozisyonuna dönüyorum. Sizde dediğim şekilde uygularsanız hareketten max. verimi almış olursunuz

geçen sene korkunç mekik manyagıydım ve çok bilinçsiz çalışıyordum hatta agırlıkla mekik çekerken ilk bi ısınıp 20 kiloyla 15 tane çekip üstüne 10 kilo koyuyordum ayrıca geceleri saat kurup akşam saat 1 de kalkıp saat 4 e kadar yazın mekik çektiğimi biliyorum...gunlük 800 tane çekiyordum ciddi ciddi...sporu bıraktıgım dönemde bırakalı 3 ay olduktan sonra 70 tane anca çekebiliyordum daha sonra tekrar başladıgımda 150 i buluyordum tek seferde miğdeyi ve karnı sıkarak 80 tane anca çekebiliyorum ama o ayrı konu...

Spora ilk başladığım zamanlar haftanın 2gününde 2saati mide için ayırırdım sanki heryerim tamda bir mide eksikmiş gibi. Calıstığım zamanlar 4-5setten 10-12 hareket yapardım tekrarlar oldukca yüksek tutmaya calısırdım iki hareketi kombineli calısırdım hep.

Sonraki antremanlarda haftada bir gün bir antreman sonu tek hareket mekiğe geçtim. İlk seti 9-10dk aralıksız mekik cekerek yanma hissedip dakika düşürerek 4seti tamamlardım. En sonda patlama seti olarak üstüme 40kg ağırlık alıp 25-30 tekrar yapıp bırakırdım... Fakat 5-6 aydır 1 mekik bile cekmiyorum, üst tarafı tamamen yapana kadarda mide ye dokunmak yok :)

Son düzenleme:
nizami olarak 100 den fazla çekiyorum ama harbiden insan sıkılıyor bu yüzden ben de ağırlık alıyorum ..

waow ben 35 i geçemedim :) ama 150-200 yapan arkadaşlar var ise tek çekişte tebrik ederim ayrıca bende onlara ulaşmak istiyorum ama bu aralar durumlarım kötü grip sardı salona gidiyorum sadece salon dışı etkinlik başlatamadım...mekik ve şınavda amacım 10 set 100 tekrar yapmayı başarabilmek :) ama salonda değişik ağırlıklar girdiğim için önem veremiyorum çok her cardiodan sonra 60 mekik 15 tekrar 4 set...vücud yağ oranım düşsün bende başlıcam mekik & şınav çalışmalarına ama hayal ediyorum arkadaşlar acaba aranızda 10 set 100 tekrar 5 dk set arası molayla yapabilinirmi?

50 tekrar yapıyorum ilk sette. Bugün ikinci sette de 50 tekrar yapabildim. Şaşırdım açıkçası. 35-40'ta takılırdım genelde. :)
Dizler kırık tam mekikten bahsediyorsunuz değil mi? (sit up)

50 ye çıkarttım tek seferde 50 çekiyorum artık 4x50 yapıyorum hergün 200 mekik...

Back
Yukarı