Tencerede pratik balık yemeği...

tantalos

Üye
Arkadaşlar her zaman yaptığım bir tarifi paylaşıyorum sizinle, sabah kahvaltısında zevkle balık yiyen birisi olarak zengin içerik ve protein için balık yenilmesini tavsiye ederim.

Yeterli derinlikteki tenceremize bir soğan ile iki orta boy patates dilimleyip üç diş sarımsak koyuyoruz..Balıklarımızın kuyruk bölümünü kesip,
kuyruk tarafı daha uzun olmak şartıyla yemeklik bir biçimde dilimliyoruz.Üzerine bir yeşil biber, iki kırmızı biber, iki domates doğrayıp
sebze çeşnili tuzlu baharatımızdan iki tatlı kaşığı serpiyoruz.İlk 15 dakika hiç su ilavesi katmıyoruz, domatesler kendi suyunu vermeye başlıyor
sonradan yarım su bardağı su ilavesi yapıp yemeğimizi yarım saat orta ateşte pişiriyoruz.Yemek piştikten sonra lokum gibi çıkan balığımızı afiyetle yiyoruz
icon_smile.gif

Afiyet olsun.

22549-albumler12017-resim79780.JPG

22549-albumler12017-resim79783.JPG

22549-albumler12017-resim79784.JPG

22549-albumler12017-resim79785.JPG

Balığı buğulama seven biri olarak kahvaltılarda olmasa da mutlaka deneyeceğim. Çok güzel görünüyor, oldukça da sağlıklı. Elinize sağlık.Bu arada balık levrek sanırım.

Teşekkür ederim arkadaşlar evet biri levrek diğeri eşkina , kendi avlarımdır.Normalde çiftlik levrekleri pek lezzetli olmaz ama bu tarif onların tadını kurtarır, protein kalitesi olarak çok fark olmaz sanırım.

zıpkın balığı mı bunlar yani. ciddi emek var üzerinde. bunlar daha lezzetli olur. Genelde her haftasonu en az yarım kilo (kılçığı alınmış) balıktan buğulama yaparım kendime ama bu tarifin hoşuma gitti. yarım bardak suyu sıcak mı ilave ediyorsun?

Kaynamaya yakın halde koyuyorum. Altındaki patates fazla gelirse hiç zararı olmaz çünkü bir daha böyle lezzetli karbonhidrat deposu bulamazsınız.
Evet zıpkın avı,avcılık belki 10 yılı geçti bu yüzden yaz-kış balık sıkıntısı çekmiyorum.Suyu isterseniz başta da koyabilirsiniz ama başta koyarsanız kaynamamış olması gerekir.

Back
Yukarı