Tenisçi Dirseği ve Steroid Enjeksiyonu

Merhabalar,

Sol kolumda tenisçi dirseği sorunum var. Çok fazla ağrı yapıyor ve ağrı kesici içmeden duramıyorum. 1 hafta bekledim, ağırlığa elimi sürmedim geçmedi bir türlü. İnternette dirseğe steroid enjekte edilince geçebileceği şeklinde bilgilere rastladım. Acaba doktora gidip iğne vurdursam mı? Daha önce bu konu için steroid iğnesi yaptıran var mı? :(

steroıd enjeksıyonu denılınce akla ılk gelen sey bu tarz bır spor forumda sporcu dopınglerıdır :) yanlıs anlasılma olmasın burdakı steroıdden kasıt kortızondur

bolgesel kortızon uygulmasının yan etkılerı agızdan almaya nazaran dah azdır

bolgeye kortızon verılmesının mantıgı sıslıgı ve agrıyı azaltmaktır .

bırkac kez uygulanabılır

ama tm bır ıyılesme olustururmu bu aslında bıraz mechul

tenıscı dıresgı ıcın en uygun tedavı dınlendırmek ve doktora danısarak bazı dırsek egzerszılerını uygulmaktır

calısmadan once o bolgeyı ıyıce ıstmak ve geremk oldukca faydalıdır

masajda oldukca yardımcı olur

zorlayıcı aktıvıtelerden sonra ıse buz uygulması yapmak ıyı gelır

ve en onemlısı yakınmlar durmadan spora gerın donmeyın ve mutlaka bır doktora danısın uygun tedavıyı uzman daha ıyı belırler

-------------------------------------------------------

benımde omuz sakatlıgım sırasında bolgesel ve agızdan kortızon uygulması yapılmıstı ve oldukca ıyı geldı kı sakatlıgım nerdeyse tamamen gectı

steroıd enjeksıyonu denılınce akla ılk gelen sey bu tarz bır spor forumda sporcu dopınglerıdır :) yanlıs anlasılma olmasın burdakı steroıdden kasıt kortızondur

bolgesel kortızon uygulmasının yan etkılerı agızdan almaya nazaran dah azdır

bolgeye kortızon verılmesının mantıgı sıslıgı ve agrıyı azaltmaktır .

bırkac kez uygulanabılır

ama tm bır ıyılesme olustururmu bu aslında bıraz mechul

tenıscı dıresgı ıcın en uygun tedavı dınlendırmek ve doktora danısarak bazı dırsek egzerszılerını uygulmaktır

calısmadan once o bolgeyı ıyıce ıstmak ve geremk oldukca faydalıdır

masajda oldukca yardımcı olur

zorlayıcı aktıvıtelerden sonra ıse buz uygulması yapmak ıyı gelır

ve en onemlısı yakınmlar durmadan spora gerın donmeyın ve mutlaka bır doktora danısın uygun tedavıyı uzman daha ıyı belırler

-------------------------------------------------------

benımde omuz sakatlıgım sırasında bolgesel ve agızdan kortızon uygulması yapılmıstı ve oldukca ıyı geldı kı sakatlıgım nerdeyse tamamen gectı

Hmm anladım, ancak aşağıdaki linkte kortizon değil steroid yazıyor, o yüzden böyle yazdım.

http://www.firattipdergisi.com/text.php3?id=453

Bilgilerin için teşekkürler.

Maniac Lord daha önceki videolarından ötürü bu yazıyı yazıyorum senin iyiliğin için ve kızmamanı temenni ederek..

Çok fazla ağır kaldırıyorsun hemde hareketleri nizami yapmayı bir kenara bırakıp tamamen nasıl diyeyim powerliftingçiliğide aşmış bir zihniyetle bunu yapıyorsun bu yanlış.. Sana tavsiyem daha hafif kilolarla daha etkili çalışmalar yapman..
Zaten cheating yapmanın ne derece geliştirdiği de tartışmaya açık bir konudur..
Profesyonel vücutçuların insana feyz aldıran o ŞOV videolarında da yaptığı o cheatingli haraketlerden bir gelişim beklemedikleri ve bunu tamamen gösteri için yaptıklarıda aşikardır..

SaYgıLaR..

Maniac Lord daha önceki videolarından ötürü bu yazıyı yazıyorum senin iyiliğin için ve kızmamanı temenni ederek..

Çok fazla ağır kaldırıyorsun hemde hareketleri nizami yapmayı bir kenara bırakıp tamamen nasıl diyeyim powerliftingçiliğide aşmış bir zihniyetle bunu yapıyorsun bu yanlış.. Sana tavsiyem daha hafif kilolarla daha etkili çalışmalar yapman..
Zaten cheating yapmanın ne derece geliştirdiği de tartışmaya açık bir konudur..
Profesyonel vücutçuların insana feyz aldıran o ŞOV videolarında da yaptığı o cheatingli haraketlerden bir gelişim beklemedikleri ve bunu tamamen gösteri için yaptıklarıda aşikardır..

SaYgıLaR..

Yok dostum niye kızayım, doğru söylüyorsun aslında. Ne kadar ağır o kadar iyi gibi bir mantıkla başladım bu spora sonunda bu merete yakalandık, ama oldu bir kere işte ve bir türlü geçmiyor :mad:

aynı durum malesef bendede mevcut.hatta yıllardır ağrıyı tedavi ettim fakat dirsekte sivri bir çıkıntı kalıcı oldu.ozamanlar tedavi olarak deca uygulamıştım.önce ağrılar kesildi daha sonrada ilacın etkisi ile daha fazla kilo basma isteği duyarak ikinci bir hatayı tekrarladım.ikinci tedavi girişimimde ise öncekilerden ders alarak tedavi sürecinde ağrıyı arttıran hareketleri listeden çıkarttım ve daha nizami şekilde daha ideal kilolar uyguladım.uzun süredir sorun yok.

eger agrı ıcın deca kullanılcaksa forumda bozokaydının cok guzel bır yazısı var deca garıyan eklem dou ısımlı

aynı durum malesef bendede mevcut.hatta yıllardır ağrıyı tedavi ettim fakat dirsekte sivri bir çıkıntı kalıcı oldu.ozamanlar tedavi olarak deca uygulamıştım.önce ağrılar kesildi daha sonrada ilacın etkisi ile daha fazla kilo basma isteği duyarak ikinci bir hatayı tekrarladım.ikinci tedavi girişimimde ise öncekilerden ders alarak tedavi sürecinde ağrıyı arttıran hareketleri listeden çıkarttım ve daha nizami şekilde daha ideal kilolar uyguladım.uzun süredir sorun yok.

Deca, kortizona kıyasla hem yan etki bakımından hemde etki bakımından daha mı iyidir?

Decanın tendonları iyileştirici ve güçlendirici etkisi olduğunu öğrendim. Kortizon yerine deca vurdursam (1 defaya mahsus) etki ve yan etki bakımından daha mı iyi olur sizce?

Decanın tendonları iyileştirici ve güçlendirici etkisi olduğunu öğrendim. Kortizon yerine deca vurdursam (1 defaya mahsus) etki ve yan etki bakımından daha mı iyi olur sizce?

buna sen karar ver tabı kortızonun bır suru yanetkısı vardır tabı ama sunu da unutma deca tek dozda bıle testoyu 0 a ceker pct gerekır

slm ..deca yı ne şekilde kullandınız? ben de geçmeyen iki dirsektede tenisçi dirseği mevcut.5 senedir var.sağ kolum bu aralar çok acı veriyor antremandan sonra.decayı tek başıına mı kullandınız ? kaç ampül kullandınız? ne kadar kullandınız? konu hakkında bilgi verirseniz minnettar kalırım...

Back
Yukarı