Testesteron ve Gelişim ?

Selamlar.

İzninizle birkaç sorum olucaktı. Sağlam bi besin programım var et, tahıl ve sebzeler.

1-) Arkadaşlar bugün arkadaşım'a halter kaldırmayı sevdiğimi söylediğimde, "tabi ki sevilir o anda testesteron salgılanıyo vücutta" demişti :) Bu doğru mu ? Doğruysa bu gelişimde, sakal gelişiminde, yüz gelişiminde etkili midir ?

2-) Kare çeneleri bilirsiniz :) Sakız çiğneyerek yanak kaslarını çalıştırmak mümkünmüş, etkili bir gelişim gören var mı ? Günde yarım saat iyi olur diye yazıyo nette. Fakat tek sakız mı hep yeni yeni sakızlar mı ?

3-) 2. haftamı doldurdum. 1.78 boy 75 kilo var. Skinny fat vücut tipim. 7 aylık bir çalışma programı izleyeceğim, resim olarak ne çıkarabileceğimi örneklendirirseniz sevinirim :)

4-) Ayrıca 5x5 ile başladım (en uygunuymuş) bu alanda git gide ağırlık yükseltme var. Şuan bench presste 15 kg basıyorum, daha artıramıyorum şuan :) 3. hafta ve sonrasında artıramayacağım. Bir ara porsiyondan keserek kilo verdim haliyle kas yıkımı oldu, onuda tamamlıyorum. Büyük ağırlıkları 25-50 kg likler (şuan 5 ve 2.5 ile çalışıyorum) ne kadar zamanımı alır ? Biliyorum fazla kaldırmak değil mesela ama gücümü yetiştirmek istiyorum :)

Çok teşekkürler :)

Büyük kas grupları hormon aktivitesini daha fazla etkiliyor sanırım. Bar ı kaldırıp kilit anına gelince bende çok mutlu hissediyorum :)

5x5 kurallarına uygun yapıldığında gerçekten çok iyi bir program. Onu yapıyorsan telefon uygulamasını indirmeni tavsiye ederim Ağırlık miktarını, dinlenme suresini, gelişimi takip etmek için oldukça iyi. . Isınma içinde warmupreps.com diye bir site var. Çalışacağın ağırlığı girince optimum ısınma şeklini veriyor.

7 aylık süreci nasıl geçireceğini bilemeyiz ama süreklilik sağlarsan önemli bir temel atmış olursun. Bana göre 1-1.5 senenin altındaki süreler sadece alışma ve hazırlık ifade ediyor. Bu sürede elbette gelişim sağlanıyor, ama sonrası daha etkili.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam teşekkürler :) Siteye bakıyım ama ben klasikçiyim, temel ısınma programını uygulayıp başlıyorum. Ama kas kütlesinin en büyük yüzdesi ilk sene de kazanılıyormuş. Diğer sorular hakkında da bilginiz varsa aydınlatırsanız çok sevinirim :)

kas kütlesinin en büyük kısmı ilk sene kazanılır kısmı hem doğru hem yanlış yani sen o kas kütlesini ilk sene düzgün antreman yapamayıp beslenemeyip yapamassan ikinci sene kazanamassın diye bir şey yok özel macunlarda var bitkilerde var testesteron arttırmak için yaşın küçük değilse bunlarıda kullanabilirsin 5x5te hareketleri doğru formda yapmak adına güzel bir program testeronu arttırmaksa amacın 5x5 e gerek yok bacak çalışırsın yine teston artar ama gelişmek adına çok güzel bir program 5x5

Teşekkürler. Peki halter kaldırma sırasında salgılandığı doğru mu birde sakız olayı gerçek mi işe yarıyo mu ? Beslenmede bazen kaçamak yapıyorum, antrenmana düzenli gidiyorum. 7 ayda neler olur ? Fit olup kaslarım belli olur mu ? İyice dışarı çıksın istemiyorum biraz daha iri görünmek isterim hatta. Benchte 15kg üstüne ne zaman çıkabilirim ?

halter kaldırdıgın an testosteron salgılanıyor diye bir şey yok,orası dogru değil.sakız konusu da her ne kadar bilimsel çalışmalara dayalı kesin bir olumsuz cevap veremeyecek olsam da sakız çiğneyerek mevcut çene yapınızı değiştiremeyeceğinizden eminim.çene görünümü = kemik yapısı ve yağ oranı,biraz da facial hair yani sakal vs.bunları sakız çiğneyerek değiştiremezsiniz değil mi :)

Sağolun hocam :) Ama şöyle birşey düşünmüştüm, orda da kas yapısı varmış. Çiğnedikçe belirebilir mi diye düşündüm. Ki orda da yağ dokusu varmış.

Ayrıca 95 kilodan diyetle düştüğüm için yağları duruyo vücudum da, kilo almalı mıyım ? Hareketleri doğru yaparak ve sıkı bir beslenme ile 7 ayda vin diesel vücudu oluşur mu ? :) İri ve kalıplı görünmek istiyorum ne abartılı genişlik ne de baklavaların belirginleşmesi..

Merhaba
  • 7 ay bu spor için çok büyük değişiklikler yaşayacağın kadar uzun bir süre değil. Süreklilik sağlamalısın.
  • Sakız çiğneyerek çene yapını değiştirmen imkansız bence de.
  • 5x5 başlangıç için uygun program, ancak 15 kg'da platoya girmen çok normal değil. Yetişkin, sağlıklı, 75 kg bir erkek bedeni 15 kg itebilir, kendini yeterince zorlamıyor olabilirsin.
  • Kalori alımını çok fazla düşürüp halsizlik yaşıyor olabilirsin, iyi beslenmen ve iyi dinlenmen gerekiyor.
Kolay gelsin.

Back
Yukarı