Testosteron ve Östrojen(e2) değerlerim

Arkadaşlar ben 20 yaşındayım. Yaşımdan oldukça küçük gösterdiğim, göğüslerimde büyüme olduğu için testosteron eksikliği şüphesiyle endokrinolojiye gittim.
Serbest testesteron değerim : 25.2 ref 10-50
Östrojen(e2) değerim : 31.24 çıktı. ref 5-20
Anlayacağınız testesteron seviyem normal değerlerde gözükmesine rağmen östrojen seviyem referansların baya baya üstünde. Bu gelişimimin ve sorunlarımın sebebi olabilir mi? Bu durumla karşılaşan başkaları var mı? Nasıl bir tedavi görebilirim.

testoda bi sıkıntı yok gibi. ilaç tedavisi uygulanabilir sanırım. tamoksifen, arimidex gibi ilaçlar östrojen salınımını azaltan ilaçlar diye biliyorum. arimidex ilacı işe yarayabilir. doktora sormadın mı ne yapmalıyım diye

Arkadaşlar ben 20 yaşındayım. Yaşımdan oldukça küçük gösterdiğim, göğüslerimde büyüme olduğu için testosteron eksikliği şüphesiyle endokrinolojiye gittim.
Anlayacağınız testesteron seviyem normal değerlerde gözükmesine rağmen östrojen seviyem referansların baya baya üstünde. Bu gelişimimin ve sorunlarımın sebebi olabilir mi? Bu durumla karşılaşan başkaları var mı? Nasıl bir tedavi görebilirim.
E2 yi düşürmen gerekli. arimidex 2 günde yarım tablet kullanabilirsin...Gerçi altında yatan sebebi bulup çözmen daha doğru olur...Çünkü ilacı bırakınca tekrar eski haline dönebilir..

Bende test yaptırdım 2 gün önce fakat senin e2 değerin için verdiğin referans aralığı yanlış gibi geldi bana...Benim testte aralık 20-47 pg/ml olarak belirtilmiş ve benim değerde 61 çıktı...Bir daha kontrol et yoksa normal değerde...Benim e2 yüksek değerde...Yada senin e2 farklı bir çeşiti olabilir...Onunda serbesti veya totali var mı bakmak lazım...

Benim e2(östrojen)den kastım Estradioil. Kağıdımın üzerinde erkekler için referans değeri 5-20 yazıyor.
Tamamda aynen testo gibi bir totali birde free olabilir.Çünkü bende test yaptırdım benimkinde referans aralığı 20-47 arası...Anabolikler bölümünde test sonuçlarım başlığında değerleri verdim...

Hocam hiç bilmiyorum dediğiniz gibi olabilir. Peki doktorla konuştunuz mu? Ben henüz doktorla görüşemedim 1 ay sonraya randevu verdiler.

referans değerleri test yaptırdıgınız yere göre değişebilir aynı olacak diye bi olay yok bildiğim kadarıyla

Back
Yukarı