Ton Balığı'nın yağından kurtulmak için yöntem

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tun4
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tun4

Üye
Ton balığının yağını bildiğimiz gibi süzüyoruz önce, daha sonra tabağa peçete koyup ton balığını üstüne döküyoruz, üstüne tekrar peçete koyup bastırarak iyice emmesini sağlıyabilirsiniz, yağı tam bitmesse bu işlemi 1-2 kere tekrarlayın %80 yağından kurtulmuş oluyoruz.

Mutlaka bu tarz yöntemler kullanan vardır ancak, bilmeyenler varsa paylaşıyım dedim

konservenin içine hafif sıcak su koyup çalkalayıp o suyu dökmek ve bu işlemi 2 3 defa yapmak işe yarıyor

konservenin içine hafif sıcak su koyup çalkalayıp o suyu dökmek ve bu işlemi 2 3 defa yapmak işe yarıyor

Bu Yönteme Katılıyorum Tadından Bile Anlaşılıyor Yağın Gittiği Lezzetide Gidiyo Biraz :D Bende Bu Yöntemi Kullanıyorum...

bende ton balıgını suzgece dokuyorum sonra buyuk bır catal veya kaşık ile iyice üzerine bastırıyorum.
yağı epey suzuluyor ama tadında da bı kuruluk olusuyor :D

Ton balığının yağını bildiğimiz gibi süzüyoruz önce, daha sonra tabağa peçete koyup ton balığını üstüne döküyoruz, üstüne tekrar peçete koyup bastırarak iyice emmesini sağlıyabilirsiniz, yağı tam bitmesse bu işlemi 1-2 kere tekrarlayın %80 yağından kurtulmuş oluyoruz.

Mutlaka bu tarz yöntemler kullanan vardır ancak, bilmeyenler varsa paylaşıyım dedim

Aylardir bu yontemi kullanirim
Biraz yagi birakiyorum yoksa tadi iyi olmuyor
Light ton o yuzden sevmiyorum, bu metod daha iyi geliyor

bende konserve yerine normal balığı alıp yiyin diyorum. bir kilo balığı bi kaç konserve fiyatıne alırsınız. yapmanız gerekn tek sey dondurup saklamak. zamanı gelince mikro dalga cozmek. ondan sonra ister buhula , ister ızgara. balığın tipine ve sizin keyfinize kalmış. en son bu yontemi çiğurada uyguladım. kilosunu 25 tlden aldım. 1 kilo ton balığı konservesi almaya kalsanız (160 gr lık kutularda suzme agırlık 100 gr dır) 10 kutu ton almanız gerekecek. bunun alayı yağ. ustelik ayçiçek yağı :D lıgt bton cok pahalı astarı yuzunu gecer. neyse normal tondan 10 kutu almaya kalksanız ortalama 40 tl yapar. ee ne gerek var oyleyse tum bunlara. ben hesabı çipuradan yaptım. benim sisitemi sardalya hamsi karagoz vs balıklardan secerseniz alacağınız balığın kilosu 2-3 e cıkar cok daha karlı cıkarsınız sizde. iyi çalışmalar ...

bende konserve yerine normal balığı alıp yiyin diyorum. bir kilo balığı bi kaç konserve fiyatıne alırsınız. yapmanız gerekn tek sey dondurup saklamak. zamanı gelince mikro dalga cozmek. ondan sonra ister buhula , ister ızgara. balığın tipine ve sizin keyfinize kalmış. en son bu yontemi çiğurada uyguladım. kilosunu 25 tlden aldım. 1 kilo ton balığı konservesi almaya kalsanız (160 gr lık kutularda suzme agırlık 100 gr dır) 10 kutu ton almanız gerekecek. bunun alayı yağ. ustelik ayçiçek yağı :D lıgt bton cok pahalı astarı yuzunu gecer. neyse normal tondan 10 kutu almaya kalksanız ortalama 40 tl yapar. ee ne gerek var oyleyse tum bunlara. ben hesabı çipuradan yaptım. benim sisitemi sardalya hamsi karagoz vs balıklardan secerseniz alacağınız balığın kilosu 2-3 e cıkar cok daha karlı cıkarsınız sizde. iyi çalışmalar ...

Balığı dilimleyip dondurmak mantıklı.. Peki balığı pişirdikten sonra parçalara bölüp buz dolabı poşetine koysak ve onu no-frost dolapta dondursak hergün bi parça çıkarıp yesek nasıl olur.. Yani piştikten sonra dondurup saklamak nasıl bir fikir sizce..

onu hiç denemedim ama en iyisi pişirir pişirmez yemek. o zman daha lezzetli oluyor. yanınada bolca salata tuketin zeytin yağlı. ideal akdeniz tarzı beslenme yontemidir zaten.

Elbette pişirir pişirmez yemek daha lezzetli olur şüphe yok :) Ama işte devamlı hergün hergün pişirmekte zahmetli birşey hele birde öğrenci evinde olduğunuzu düşünün :) Aslında konserve yerine taze balık almak bana da mantıklı geliyor hem daha ucuza gelir hem ne yediğimizi biliriz hem de daha sağlıklı olur. ama işte birde zahmeti bulaşığı olmasa :)

Öğrenci evim olsa yine iyi, yurtta kaldığımdan dolayı bir çok konuda elim kolum bağlı arkadaşlar. Yazın eve gidince burda öğrendiğim bir çok şeyi kesinlikle kullanırım ama yurtta olmuyor malesef.

yağı lavaboya dokmeyın cevre ıcın cok zararlı onuda soylıyım belkı dokmeden once 1 kez daha dusunursunuz çöpe dokun yagını kırletmeyelım denızlerımı

Konservenin metal kapağını açtıktan sonra, o metal kapak ile konserve içindeki ton balıklarına tüm gücünüzle bastırarak yağı akıtın. En pratik ve kısa yol budur. :)

yağı lavaboya dokmeyın cevre ıcın cok zararlı onuda soylıyım belkı dokmeden once 1 kez daha dusunursunuz çöpe dokun yagını kırletmeyelım denızlerımı

Duyarlılığın için çok teşekkür ederim kardeşim
yağları asla lavaboya dökmeyin arkadaşlar

mümkünse boş tenekede biriktirin. 3-5 lt olunca ücretsiz evinizden alıyorlar

Duyarlılığın için çok teşekkür ederim kardeşim
yağları asla lavaboya dökmeyin arkadaşlar

mümkünse boş tenekede biriktirin. 3-5 lt olunca ücretsiz evinizden alıyorlar

tabi alan kişinin kim olduguna dikkat etmek lazım. bu sekılde yag ları toplayıp restorantlarda kullanan cok kısı var.

oklahoma dediğin doğru ama hergün balığı dolaptan çıkar buzunu çözdür. Sonra pişirmeyle uğraş pişerken evi kokutmasıda ayrı bi dert.

Daha ekonomik olsun diyorsanız 1000 gr (net ne kadar tam bilmiyorum) superfresh ton balığı konservesi 15.39 tl. Açtıktan sonra cam kavanoza yağıyla beraber konularak buzdolabında 5 gün saklanabiliyor.

Son düzenleme:
Back
Yukarı