Triceps Tendon Kayması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MJAM27
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

MJAM27

Üye
2.5 hafta önce fitness salonunda triceps antremanımda sakatladım sağ dirseğimi , 2.5 hafta boyunca hiç spor yapmadım ama elime dambıl alıp çalısmaya basladıgımda triceps tendonumun kaydığını farkettım kemiğe sürterek tık tık damar atar gibi yukarıya atıyor tendon kemıge sürttükçe sızlama yapıyor. normal hayatta problem yok sadece ağır bişey kaldırınca oluyor ve sadece dirseğimde oluyor bu ağrı bi doktor kolun dümdüz şekilde durması gerektıgını söyluyor hareket etmeden 6 hafta boyunca atelde... diğer doktor atele gerek yok egzersiz yap geçer diyor :) kimse MR çektir bile demiyor her kafadan farklı bır ses cıkıyor :)

burda aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. bende tedavi sürecimi burda paylaşacağım elimden geldiğince.

tedavi için söylenenler aynen aktarıyorum

İlk olarak kolu dinlendirme, buz uygulaması, ödem giderici ilaç kullanımı önerilir. Ani ve şiddetli başlangıçta alçı veya hazır ateller dinledirme amacıyla diğer tedavilerle beraber kullanılabilir. 2-3 hafta içinde o bölgeye kortizon bazlı enjeksiyonlar yapılır.

Yakınmalar geçer geçmez önkol adeleleri için germe ve kuvvetlendirme ekzersizleri başlanmalıdır. Tekrarlaması önleyen ve iyileşmenin tamamlanmasını asıl sağlayanın ekzersiz tedavisi olduğu unutulmamalıdır. Doktorunuz yeniden spora veya olayı başlatan aktiviteye dönüldüğünde koruyucu dirseklik kullanmanızı önerebilir.

3 kez kortizon enjeksiyonu, korunmaya ve fizyoterapiye rağmen geçmeyen vakalarda operasyon kesin bir çözüm sağlayabilir. İyi bir hasta-doktor uyumu bazında dikkatli bir tedavi ile vakaların % 80-90 ı cerrahiye gerek kalmadan iyileşebilir.

arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun ,

en pis sakatlıklardan birisi bu dirsek bölgesinde oluşan sıkıntılar
benim önkoldan dirseğe uzanan kasta sakatlık var ki 6 aydır filan gecmiyo sürekli cekiyorum ve bandajla calısıyorum.ama senin kadar kayma vs gibi durumlar yok
triceps ten olanının cok ciddi bi durum olduğunu eski hocamdan duymustum kendisinde vardı zira.

bence sakın ama sakın zorlama bu gercekten alır basını giderse bidaha yapamazsın .
o yüzden cok ilerlemeden dinlendirme
antremanla üzerine gideceksen sakın ama sakın alna triceps yapma derim ben
pushdown ile idare et simdilik cok zorlamadan
tekrar gecmis olsun

sağol, 2.5 haftadır elıme dambıl almıyorum zaten çokta önemli değil yani 1 kaç ay geriye gitmem onumde uzun yıllar oldugu için saglıgım herseyden daha onemli. tabi spor nankör emeklerimiz var o kadar piskolojımız bozuluyor o kadarınada katlanacaz artık sakatlıgım geçsin eskı formuma 3-5 ayda kavuşacagıma emınım yeterkı su sakatlıgım gecsın :)

koluma alcı yaptırdım ince çıkarılabılır 3 hafta onu cıkarmıcam. 3 haftadan sonra egzersızlerle güçlendırmeye çalısacagım 2 haftada öyle gidecek bayramdan sonra çok hafif olarak baslıcam antremanlara arka kol 2 ay boyunca girmeyi düşünmüyorum

sağ kolumda sakatlık olması işimi ev halımı herseyı etkılıyor oda cabası :(

Son düzenleme:
bende triceps long head den sakatım uzun süredir doğru düzgün üst vücut çalışamıyorum mr çektircem artık

bende de oldu.dar mesafe bench yaprken bir tıklama geldi sağ trisepsten.sonra bıçak saplanr gibi bir ağrı girdi.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:48 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:43 ----------

tedavi için söylenenler aynen aktarıyorum

İlk olarak kolu dinlendirme, buz uygulaması, ödem giderici ilaç kullanımı önerilir. Ani ve şiddetli başlangıçta alçı veya hazır ateller dinledirme amacıyla diğer tedavilerle beraber kullanılabilir. 2-3 hafta içinde o bölgeye kortizon bazlı enjeksiyonlar yapılır.

Yakınmalar geçer geçmez önkol adeleleri için germe ve kuvvetlendirme ekzersizleri başlanmalıdır. Tekrarlaması önleyen ve iyileşmenin tamamlanmasını asıl sağlayanın ekzersiz tedavisi olduğu unutulmamalıdır. Doktorunuz yeniden spora veya olayı başlatan aktiviteye dönüldüğünde koruyucu dirseklik kullanmanızı önerebilir.

3 kez kortizon enjeksiyonu, korunmaya ve fizyoterapiye rağmen geçmeyen vakalarda operasyon kesin bir çözüm sağlayabilir. İyi bir hasta-doktor uyumu bazında dikkatli bir tedavi ile vakaların % 80-90 ı cerrahiye gerek kalmadan iyileşebilir.

önkol çalışması demişsin. alakayı pek kuramadım.tendonn bağlandığı yer olduğu yer olduğu için olsa gerek

Back
Yukarı