Ucuz yoldan doğal doping! Mutlaka bir göz atın!

Bezelyeyi nasıl bilirsiniz?
Bir haber sitesinde tesadüf eseri gördüm ve düşündün ki bu forumdaki herkesin ilgisini çekecek bir bilgi.
Bol bezelyeyi pilava boca edip yemek şart oldu hergün!

Bezelye: Protein, lif ve nişasta açısından zengin bir besindir. Bezelye vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder. Kansızlığa iyi gelir. Kan Kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını düzene sokar.

vay beeeeeeee dememe neden oldu, hergün kahvaltıda boşuna mı dört yumurta yiyeceğim diye kasarım.

Soya fasulyesi: 453 gramlık soya ununda 31 yumurtanın, 6 büyük şişe sütün veya 900 gramlık kemiksiz etin ihtivâ ettiği kadar protein bulunduğu belirlendi. Vücut için birebir...
 
Bezelye ve Soya fasulyesi gibi bitkisel protein kaynakları esansiyel aminoasitleri içermediğinden -mesela BCAA'lar gibi kas yapmak için gerekli olan 8 temel aminoasiti sağlayamazlar- kas yapımını tek başlarına sağlayamazlar. Bu yüzden çoğu vejeteryan süt ve süt ürünleri ya da protein takviyeleri ile diyetlerini desteklerler. Bitkisel proteinler yalnızca bir diyetin parçası olabilirler ve yumurta proteini gibi proteinler ile karşılaştırılmaları mantıksızdır.

Soya Fasulyesi Testesteron seviyesini düşürür!

Soya içindeki flavonoidler vücutta fitoostorojenik etki gösterip ostrojen seviyesini arttırırlar ve erkekte testesteron seviyesini düşürürler.

Soya nasıl prostatı küçültür?

Testesteron seviyesini düşürdüğü için.

Soya nasıl kolestrol profilini iyileştirir?

Vücuttaki ostrojen seviyesini arttırdığı için.

İlgilenen arkadaşlar aşağıdaki tıbbi makelelere bakabilirler: Makale adlrı kopyala yapıştır yapıp google da aratıp okuyabilirsiniz. Başka 95 ayrı çalışma daha bulunuyor.

Dietary soy-phytoestrogens decrease testosterone levels and prostate weight without altering LH, prostate 5alpha-reductase or testicular steroidogenic acute regulatory peptide levels in adult male [FONT=helvetica,arial][SIZE=+1]KS Weber, KD Setchell, DM Stocco, and ED Lephart [/SIZE][/FONT]


Clinical and Biological Activity of Soy Protein Powder Supplementation in Healthy Male Volunteers

Susan Goodin1,3,4, Francisco Shen2,6, Weichung J. Shih3, Nisha Dave5, Michael P. Kane3, Patrick Medina3, George H. Lambert2,3,6, Joseph Aisner1,3,4, Michael Gallo1,3,6 and Robert S. DiPaola1,3,4


Bütün yapılan testlerde soya proteini erkeklerde temel erkeklik hormonu olan Testesteron seviyesini düşürmüştür.
 
Her ne kadar iyi bir protein kaynağı olmasa da dezavantajları yanında avantajları da çok. Gunter gun içinde kullandıpı 3 shake'de brini soya proteini olarak alıyor. Sanırım chrysin yada 6 oxo gibi anti-aromatise ürünleri de kullanmak soyadan sağlıyacağımız faydayı anlamlı kılacaktır.
 
Bitkisel proteinler yalnızca bir diyetin parçası olabilirler ve yumurta proteini gibi proteinler ile karşılaştırılmaları mantıksızdır.


Bütün yapılan testlerde soya proteini erkeklerde temel erkeklik hormonu olan Testesteron seviyesini düşürmüştür.
Açıklama için teşekkürümü bir daha sunmak isterim. Bu konularda fazla bilgim yoktur hele ki sizin gibi birisine kıyasla hiç yok desek yeridir. Sadece çok okuyan ve çok soran biri olarak ''meraklı'' bir kişinin olabileceği kadar yorumlama yeteneğine sahibim.
Şöyle bir düşüncem var acaba mantıklı mı?
Nasıl [SIZE=-1]primobolan kullanıldığında düşen [/SIZE]testesteron seviyesini dengelemek için sustanon kullanılıyorsa o zaman
soyanın yol açmış olduğu bu düşüklüğü başka bir doğal besinle dengelesek nasıl olur?(afrodizyak etkisine sahip besinlerle)
ya da başka bir supplementle, UNIVERSAL TRIBULUS PRO 50 gibi?
bir başka açıdan yani prim-sust. ikilisinin yerine hergün uygulanabilecek doğal bir alternatif olabilir mi?
 
bozokaydin'in örneklediği soyanın testesteron seviyesini düşürdüğü tezinin antitezinin tartışıldığı başlık;
Soyalı ürünler sperm sayısını arttırıyor
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/soyal-r-nler-sperm-say-t13306.html?t=13306&highlight=soya

Bu da Protein Hesabına Bitkisel Proteinlerin de Dahil Edilmesi hakkında görüşlerin tartışıldığı başlık;
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/protein-hesab-na-bitkisel-proteinlerin-t12743.html?t=12743&highlight=protein+hesab%FDna

incelemenizi öneririm.

Aslında bu haber yanlış bir çeviri sonucu oluştu asıl haber tam tersine yarım tabak soya sperm sayısını düşürür diyor.



ORJİNAL HARVARD YAYINI:
http://www.wholesoystory.com/newsletters/MaleFertility.pdf


Haberin orjinali U.S.A Fox News sitesinden:

http://www.foxnews.com/story/0,2933,303160,00.html

A new study found that men who eat just a half of serving of soy each day have much lower sperm counts than men who do not.
(Günde yarım tabak soya yiyen erkekler yemeyenlerden çok daha az sperm sayısını sahiptir.) Görüldüğü gibi tam tersi.

Dr. Jorge Chavarro and his colleagues at the Harvard Public School of Health in Boston investigated the effect soy-derived foods and isoflavones have on human semen quality and found that consumption of soy foods and isoflavones is linked to lower sperm concentration.
The findings were presented Monday at the 63rd annual Meeting of the American Society for Reproductive Medicine in Washington, D.C.
The soy industry said the findings do not correlate with its own studies that show soy to have no effect on sperm count.
In previous studies using animals, isoflavones from soy products have been found to decrease fertility when consumed in large amounts, but there have been fewer studies on humans, the Harvard researchers said. The isoflavones in soy mimic the effects of the female hormone estrogen in the body. Because of this, menopausal women suffering from low estrogen often eat soy as means of replacement therapy.
For their study, Harvard researcher surveyed 100 men who were having trouble conceiving with their partners on their consumption of 15 soy-based foods for the preceding three months.
/**/
Men with the highest soy food intake (an average 0.5 serving per day) had 41 million sperm per milliliter less than men who did not consume any soy. Measured sperm motility and morphology were not affected by the men’s soy consumption, the researchers said.
 
Testesteron Hormonunu ne işe yarar ve artırmak için doğal yöntemler nelerdir?;

Erkeklerde de konsantrasyon azlığı, halsizlik, uykusuzluk, moral bozukluğu, kuru cilt, sık sık hastalanma, yıllarla birlikte testosteron hormonundaki azalmaya bağlı olabilir. Tüm bu belirtiler gerekli önlemlerin alınması için son uyarılardır. Sigara bırakılmalıdır. Çünkü sigara sadece akciğer kanseri riskini artırmaz, ağız, yutak, böbrek ve mesane kanserleri riskini de artırır. Sigara kadınlarda ayrıca meme ve rahim kanseri riskini de artırmaktadır. Testosteron hormonunu artırmak için yulaf ve ginsengi beslenme planınıza almalısınız. Kilo vermek de kanda testosteron düzeyini artırır. Stres, alkol, nikotin, testosteron düşmanıdır. Ölçülü spor testosteron miktarını artırır. Çinko da testosteron yapımında pozitif etki gösterir. İstiridye, ıstakoz, karides, soya fasulyesi, buğday kepeği ve kabak çekirdeği çinkodan zengin besinlerdir. Ünlü Kazanova'nın günde 40 istiridye yediği ve böylece seksüel performansını koruduğu söylenir. Progesteron hormonu Meksika'da yetişen yam (wild yam) bitkisinin kökünde bulunmaktadır. Ayrıca bu bitki böbrek üstü bezlerinde DHEA yapımını da uyarır. Melatonin hormonu vücudun yaptığı en güçlü antioksidanlardandır ve vücudun yaptığı özel uyku tabletidir. Uykuda bütün vücut hücreleri kendilerini onarır, bağışıklık sistemi dinlenir. St. John's Wort bitkisinin çayı ya da tableti akşam alınırsa melatonin hormonu yapımı uyarılır. Soya fasulyesi, yer fıstığı, badem, ton balığı da melatonin için pozitif etkilidir. Büyüme hormonu gençleştirici, etkili en güçlü hormondur. Artırmak için en iyi olanak harekettir. Ayrıca akşam saat 17'den sonra kalorili yememek ya da haftada iki kez akşam yemeği yememek büyüme hormonu yapımını artıran etkin yöntemlerdir. Arginin, ornitin ve aminoasitleri büyüme hormonu yapımını uyarır. Akşam saat 17 sularında yenen argininden zengin bir akşam yemeği de (balık, yağsız et, fındık, ayçiçeği çekirdeği) büyüme hormonu yapımını tetikleyicidir. Serotonin hormonu sıkıntı, üzüntü ve öfkeyle azalır ve meydan stres hormonu kortizol'e kalır. Kortizol yıkıcıdır. Bu nedenle özellikle stresli günler vücudun yeterli serotonin yapması için özen göstermelidir. Bunun için vücudun triptofan aminoasidine gereksinimi var. Süt, yulaf, fındık, fıstık, bezelye, hurma, muz, soya fasulyesi, ton balığı, uskumru, somon triptofan bakımından zengindir. Doğal karbonhidratların yukarıdaki besinlerle bir arada tüketilmesi triptofanın serotonine dönüşümünü kolaylaştırır.
 
Ben de yıllar sonra dün evde börülce haşlayıp, sarmısak, zeytinyağı ve limonla heralde orta boy bir tencere tükettim. Sonra merak ettim bu sebzenin içinde neler var diye. Besin değerlerine bakınca gerçekten çok şaşırdım. Özellikle yaz aylarında soğuk soğuk tüketilmesi keyifli olabilecek bu sebzenin de yabana atılmaması gerektiğini düşünüyorum. Şu aralar pazarlarda tazesini bol bol bulabilirsiniz.
100 gr. kuru börülcenin besin değerleri (tazesinin bulamadım):
343 kalori
22.8 gr. protein
20 gr. karbonhidrat
0 kolesterol
1,5 gr. yağ
2 gr. lif
138 mgr. fosfor
74 mgr. kalsiyum
5.8 mgr. demir
6,7 mgr. sodyum
260 mgr. potasyum
30 IU A vitamini
1.05 mgr.
B1 vitamini: 0,21 mgr.
B2 vitamini ve
2.2 mgr. B3 vitamini.
 
31 yumurta da nasil 600 gr. protein oluyor!!!!
 
aramızda kim arada bir evde yapılan patatesli bezelyeli yemekten yemez ki.zararlı mıdır.tabiiki değil.tadı güzel midir.? eveet :):) ama bir makalede soya proteini çok sağlıklı bol bol yiyin hergün şu kadar gram tüketin diyorsa orda durmak gerekir.soyanın aşırısı vg ciyi bozar.
 
aramızda kim arada bir evde yapılan patatesli bezelyeli yemekten yemez ki.zararlı mıdır.tabiiki değil.tadı güzel midir.? eveet :):) ama bir makalede soya proteini çok sağlıklı bol bol yiyin hergün şu kadar gram tüketin diyorsa orda durmak gerekir.soyanın aşırısı vg ciyi bozar.
unu aldık zaten elimizde kaldı nasıl tüketilir ne yapılır bilmiyorum. kurabiye, kek felan birşeyler yapacağız artık. Burada soya muhabbetini internethaber.com'un mucizevi gıdalar başlıklı yazısından alıntılamıştım. zeytin yağınıda anlata anlata bitiremiyorlardı günde iki kaşık zeytin yağını 10-15 adet siyah zeytine döküp, kırmızı biber ve kekikle karıştırarak yarım ya da bir ekmekle yemeyi adet haline getirdim üstelik felaket iştah açıyor ve lezzetli hyper_
 
Bezelyeyi nasıl bilirsiniz?
Bir haber sitesinde tesadüf eseri gördüm ve düşündün ki bu forumdaki herkesin ilgisini çekecek bir bilgi.
Bol bezelyeyi pilava boca edip yemek şart oldu hergün!

Bezelye: Protein, lif ve nişasta açısından zengin bir besindir. Bezelye vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder. Kansızlığa iyi gelir. Kan Kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını düzene sokar.

vay beeeeeeee dememe neden oldu, hergün kahvaltıda boşuna mı dört yumurta yiyeceğim diye kasarım.

Soya fasulyesi: 453 gramlık soya ununda 31 yumurtanın, 6 büyük şişe sütün veya 900 gramlık kemiksiz etin ihtivâ ettiği kadar protein bulunduğu belirlendi. Vücut için birebir...



soya fasulyesine SELAM hayvansal proteinlere DEVAM
 
arkadaşlar iyi güzel yazmışsınızda hayvansal protein ve bitkisel proteinin emilimi hakkında hiç birşey yazmamamışsınız hayvansal proteinler vücuda daha hızlı nüfuz eder mide asidi tarafından parçalanması daha basittir ve mideyi yormaz lütfen daha dikkatli yazalım :D en güzeli haşlanmış piriç ve tavuk tavsiye ederim :) sadece karbonhidrat ve protein :)
 
Back
Yukarı