UHT süt hakkında hocaların görüsü

demir00

Özel Üye
Kanal D'de yayınlanan Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın sunduğu 'Doktorum' programının konukları Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Dizdar ve Çocuk Metabolizma ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Aydın'dı. Konuk doktorlar canlı yayında birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. İşte doktorların o açıklamaları..

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/25865/19500863/1/canli-yayinda-buyuk-iddia.aspx

Kutu sütten iyice soguttular beni...
 
bende bodybuilding.com da arnold süt le ilgili bi yorumunu okumustum. ordada sütün vg ciler için hiç bi yararı olmadığını vurgulayan derin tespitler yapılıyordu. endüstriyel sütün proteinlerinin denature edilmesi baştaki konuydu ve daha bir sürü ley sıralanmıstı. ama ne yazıkki başka ne içebiliriz ? heleki büyük şehirlerde yaşayanlar ?
aklınıza bi çözüm yolu gelirse muhakkak paylaşın. ben süt içmeye devam etcem. ve videodaki hocamızın dediği gibi su tadını herzaman alırım sütteki gerçekten bazıları oyle boyle değil resmen su satıyor bazı markalar şekerli su hatta bildiğin. demekki küçükken azda olsa doğal beslenmişimki bu farkı nasıl anladığımı şimdi daha net anlıyorum.. paylaşım için teşekkürler. ibretlik paylaşım

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:37 ----------

sütaşın günlük süt olayı olması lazım ama onlarda tam yağlı ve sonuçta endüstriyel olduğu için şüphelerim var. ve 1lt sütü 1 günde bitirmek ne derece sağlıklı ondanda şüpheliyim. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
 
şahsen danone light süt alıyorum.
o da mı kötü yani?
 
Sütü neden ictigimize bagli aslinda. Bagirsagimiz icin gerekli bakteriler yüzünden icmiyorum sütü. Protein kaynagi olarak görüyorum. Yüksek sicakliklarda proteinler tamamen kaybolmuyor. Sütlerin üzerinde icindeki protein, yag vs. miktarlari yaziyor. Ben ona dikkat ediyorum.

Yararli bakteriler konusuna gelince tabiiki önemli bir konu. Arada probiotik yogurt yesek ise yarar mi acaba?
 
UHT ve pastörize sütler hakkındaki konuya önceki aylarda " Whey protein ve kefir" konusunda açıklık getirmiştim. UHT işleminde sütler yaklaşık 150 C derecedeki basınçlı borulardan geçiriliyor. Bu işlem esnasında sütün içindeki neredeyse tüm bakteriler ve enzimler yok oluyor. Sütün içindeki bu enzimler sütün vucut tarafından yeterli verimlilikte kullanılması için gerekli maddeler.Bunun için UHT ve pastörize sütler vucut tarafından verimli kullanılamamaktadır.

Ek olarak 17.11.11 de yazdığım cevabı alıntı yapıyorum..

attachment.php
 

Eklentiler

  • httt.jpg
    httt.jpg
    28,1 KB · Görüntüleme: 583
Sütü neden ictigimize bagli aslinda. Bagirsagimiz icin gerekli bakteriler yüzünden icmiyorum sütü. Protein kaynagi olarak görüyorum. Yüksek sicakliklarda proteinler tamamen kaybolmuyor. Sütlerin üzerinde icindeki protein, yag vs. miktarlari yaziyor. Ben ona dikkat ediyorum.

Yararli bakteriler konusuna gelince tabiiki önemli bir konu. Arada probiotik yogurt yesek ise yarar mi acaba?

sanırım yanlış anlamıssın olayı.. adamlar orda diyorki;

bağırsağımızdaki yada dış ortamdaki bilyon çeşit bakterinin çürütemediği ürünü biz nasıl sindirip kana geçirecez diyor yapısı bozuk vs diyor senin anlayacağın..

çürütmekten kastı bakterinin o sütü yoğurtu vs nin içindeki protein i cartı curtu parçalayamaması .. ve denmek istemişki bu kadar çeşit enzimi vs olan çürütmek için özelleşmiş bu kadar mikroorganizmalar bile parçalayamıyorsa biz nasıl parçalayacağız nasıl fayda sağlayacağız bu üründen denmek istemiş benim anladığım.. yada parçaladık vs bu kana geçirdiklerimiz yararlımı sizce diyede sorulmak istenmiş..
 
Habertürk'ün internet sitesinde bu konu ile ilgili bugün çıkan haberden bi alıntı veriyorum. Sayfanın linkini aşağıda veriyorun isteyen yazıyı komple okuyabilir.

''Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü Başkanı ve Gıda Teknolojisi Derneği 2. Başkanı Prof. Dr. Celalettin Koçak pastörize ve UHT yönteminin, sütün doğal niteliklerine hiçbir şekilde zarar vermediğini söyledi.''

kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/699961-kolesterolden-sonra-sut-tartismasi
 
Son düzenleme:
ticari kaygılar agır basıyor doktor olcak kisiler utanmadan birde uht sütler zararlı degildir diyolar ama ellerinde 1 tane calısma yok
 
ben angaralı olarak biraz şanslıyım atatürk orman çiftliğinin cam şişelerdeki günlük sütlerini tüketiyorum tadı o kadar doğal ki sanki ineğin memesinden içiyormuşum gibi :) ayrıca günlük keçi sütleri de var fakat onun tadı çok ağır geliyor bana içemiyorum.
 
yakında her şey veto edilecek ve her şeyin bir "daha doğal ve camda" olan versiyonu çıkacak. bu sefer denecek ki raf ömrü zart zurt ve tekrar başa dönülecek :D
 
Ben yogurdunu ve üzüm suyunu denedim, hicbirseye benzetemedim. Dogrusu hayal kirikligina ugramistim. Ondan beridir AOC ürünlerine malesef dokunmuyorum.

ben angaralı olarak biraz şanslıyım atatürk orman çiftliğinin cam şişelerdeki günlük sütlerini tüketiyorum tadı o kadar doğal ki sanki ineğin memesinden içiyormuşum gibi :) ayrıca günlük keçi sütleri de var fakat onun tadı çok ağır geliyor bana içemiyorum.
 
Ben yogurdunu ve üzüm suyunu denedim, hicbirseye benzetemedim. Dogrusu hayal kirikligina ugramistim. Ondan beridir AOC ürünlerine malesef dokunmuyorum.

ne kadar doğal olursa tadı o kadar kötü oluyor da ondan. ne kadar işlenip rafine edilirse o kadar lezzetli oluyor. gerçi lezzet de kişiden kişiye değişiyor mesela istedikleri kadar doğal desinler en büyük markaların en pahalı yoğurtlarının tadı bile bana plastik gibi geliyor. meyve suları da en büyük markaların %100 katkısız meyve suları bile gerçeklikten uzak bir tada sahip. en iyisi evde yapılabilecek ürünleri evde yapmak. meyve suyu, yoğurt gibi şeyler evde yapılabilir. ben yakında yoğurt yapmaya başlayacağım evde meyve suyu zaten pek içmiyorum fakat bir de katı meyve-sebze sıkacağı almayı düşünüyorum.
 
ne kadar doğal olursa tadı o kadar kötü oluyor da ondan. ne kadar işlenip rafine edilirse o kadar lezzetli oluyor. gerçi lezzet de kişiden kişiye değişiyor mesela istedikleri kadar doğal desinler en büyük markaların en pahalı yoğurtlarının tadı bile bana plastik gibi geliyor.

O nedenle mi köyde yedigimiz veya köylerden gelen seyler en lezzetli seyler oluyor. Köylülerin yaptigi peynirin, yogurdun tadi hicbirseyde yok. En dogali en lezzetlisidir.

meyve suları da en büyük markaların %100 katkısız meyve suları bile gerçeklikten uzak bir tada sahip. en iyisi evde yapılabilecek ürünleri evde yapmak. meyve suyu, yoğurt gibi şeyler evde yapılabilir. ben yakında yoğurt yapmaya başlayacağım evde meyve suyu zaten pek içmiyorum fakat bir de katı meyve-sebze sıkacağı almayı düşünüyorum.

kendi sIktIgImIz meyve suyu da en lezzetlisi degilmi? Taze meyve suyu hicbir marka meyve suyu ile karsilastirilamaz.

Dogala yakin ürünleri secmeye calisiyoruz tabiki. Öyle oldugunu düsünüp aldigim AOC ürünlerinden memnun kalmadim. Sadece fikrimi yazmak istedim.
 
ben angaralı olarak biraz şanslıyım atatürk orman çiftliğinin cam şişelerdeki günlük sütlerini tüketiyorum tadı o kadar doğal ki sanki ineğin memesinden içiyormuşum gibi :) ayrıca günlük keçi sütleri de var fakat onun tadı çok ağır geliyor bana içemiyorum.
Ben de Ankara'da yaşadığım için AOÇ sütlerini kullanıyorum. Ama bana keçi sütünün tadı mükemmel geliyor. Sadece biraz fazla yağlı. :)
 
UHT kutuların dışındaki protein değerleride mi yalan o zaman.ben sütü fazla içmem ama içtiğim zamanda sırf protein değeri için içiyordum.uht den geçen sütün proteinide diğer özellikleri gibi kayıp mı oluyor?
 
bende bodybuilding.com da arnold süt le ilgili bi yorumunu okumustum. ordada sütün vg ciler için hiç bi yararı olmadığını vurgulayan derin tespitler yapılıyordu. endüstriyel sütün proteinlerinin denature edilmesi baştaki konuydu ve daha bir sürü ley sıralanmıstı. ama ne yazıkki başka ne içebiliriz ? heleki büyük şehirlerde yaşayanlar ?
aklınıza bi çözüm yolu gelirse muhakkak paylaşın. ben süt içmeye devam etcem. ve videodaki hocamızın dediği gibi su tadını herzaman alırım sütteki gerçekten bazıları oyle boyle değil resmen su satıyor bazı markalar şekerli su hatta bildiğin. demekki küçükken azda olsa doğal beslenmişimki bu farkı nasıl anladığımı şimdi daha net anlıyorum.. paylaşım için teşekkürler. ibretlik paylaşım

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:37 ----------

sütaşın günlük süt olayı olması lazım ama onlarda tam yağlı ve sonuçta endüstriyel olduğu için şüphelerim var. ve 1lt sütü 1 günde bitirmek ne derece sağlıklı ondanda şüpheliyim. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
bizde annemler sütaşın günlük sütünü kullanıyorlar ama bizde 1 gunden fazla kalıyor ve bozulmuyor onlarında doğal olduguna kesınlıkle inanmıyorum doğal olsa birkaç gün açıldıktan sonra kalmaması gerekır
 
Back
Yukarı