universite ogrenciligi ve beslenme

merhaba arkadaslar basliktada belirttigim gibi universite ogrencisiyim ve yurtta kaliyorum.Odamizda buzdolabi yok ama gizlice kullandigimiz elektrikli tenceremiz var.Ayrica toplu kullanilan bir buzdolabilimiz var genellikle kullanmamayi tercih ediyorum.
Kilom:95
BOy:183

gecen sene 20 kilo kadar verdim bir yazda.Annemin sayesinde oldu annem surekli besleyici ve saglikli yiyecekler yapiyordu bende sporumu aksatmiyodum ve oldu.Simdi benzer birseyi yurt ortamindada yapmayi planliyorum.Yakin zamanda spor salonuna yazilip haftanin 5 gunu gitmeyi planliyorum.

Beslenme olarak her oglen 1 de mediko denilen okula ait yemekhanede fazla ekmek kullanmadan kismen saglikli yiyecekler yiyorum tavuk,hindi eksik olmaz,pilav olur ,corba neredeyse her zaman vardir.

Sabah kahvaltisi pek yapmazdim ama bundan sonra yapmaya basliyacagim ondada muhtmelen 2 tane haslanmis yumurta yerim az miktar ekmekle

SORUNUM

Aksam yemekleri.Bu ogunde neler yiyecegime karar veremiyorum.Fazla atraksiyonlu yemekler yapamam.Suana kadar hep makarna yaptim.Bazende hazir isitmalik tavuklu yiyeceklerden yedim.Bazende makarnaya sosis koydum.Ketcapi da hic eksik etmedim.

Acaba elektrikli tenceremin olmasini ve yukarida belirttigim sartlarimi gozonune alarak bana onerilerde bulunabilirmisiniz.Yemek tarifleri bolumune baktim yapabilecegim bazi seyler var ozellike ton balikli seyler.

Birde acaba gunde ne kadar protein,karbonhidrat ve yag almaliyim.Yagli birisi oldugumu dusunerek cevaplarsaniz sevinirim

cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim

Banvitin bonfile tavuk göğsü var. 750 gr oluyor genelde bir pakette. 2 adet tavuk göğsü. 2 ye böl at tencereye az yağla onu yap. Akşam için ideal. Marka farketmez.

Makarna, pilav, bulgur yağsız ve tuzsuz olduğu sürece zararsızdır ve gereklidir. Antreman sonrası öğünde ton balıklı makarna yiyebilirsin. 2-3 tabak olmamak kaydıyla.

Makarna, pilav, bulgur yağsız ve tuzsuz olduğu sürece zararsızdır ve gereklidir. Antreman sonrası öğünde ton balıklı makarna yiyebilirsin. 2-3 tabak olmamak kaydıyla.

cok tesekkur ederim.Zaten 1 tabaktan fazla yemem,ayrica cok az tuz kullaniyorum cay,kahve benzeri seylerede hic seker atmam.Sizce haftanin 3-4 gunu makarna yemek fazlami kacar

Yemeğe alternatif olarak salata veya meyve tarzı şeyler de yiyebilirsin açlığını bastırmak için(özellikle öğün aralarında ve geceleri). Ayrıca yeşil çay veya benzeri bitkisel çayların kullanmanında faydası olabilir.

cok tesekkur ederim.Zaten 1 tabaktan fazla yemem,ayrica cok az tuz kullaniyorum cay,kahve benzeri seylerede hic seker atmam.Sizce haftanin 3-4 gunu makarna yemek fazlami kacar

Günde 1 tabak antreman öncesi idealdir. Her gün tüketebilirsin. Yok korkuyorum diyosan off günlerde tüketmeyebilirsin.

Not: Teşekkür butonunu kullan :)

Bende yurtta kalıyorum kardeş bizde hiçbirşey yok fakat tencerede et ürünleri pişirmek sıkıntı oluyorsa restoranlarda yarım tavuk satılır hazır yanında salata ve bulgur pilavıda verirler ton balığından başka böyle bir şekildede proteinini alabilirsin.Bir kez raya girdikten sonra gerisi gelir zaten tabi kendi iradene kalmış.İyi çalışmalar..

Back
Yukarı