Berkthagar forumda genetikle ilgili tartışma birçok kez yapıldı.O başlıklara hiç yorum yazmamıştım.Ama sana yardımcı olmaya çalışacağım.
Genetiğin etkisi var ancak ne derecededir ölçülebileceğini sanmıyorum.Başta büyük bir yanlış yapıyorsun.Her birey kas yapabilir.Yapılar kas yapmada çok farklılık göstermez yeter ki beslen ve dinlen.
Kendini asla yapım uygun değil diye sınırlama.Bu noktada kendimden bahsedeyim.Göğüs yapım halk arasında güvercin göğüs olarak bilinen yapıda.(Kunduracı göğsünün tersi).Çok şükür aşırı bozukluk yok.Belim ince değil.Kalçamda dar sayılmaz.Ancak bunları bir engel olarak görmemekte işin sırrı. Aksine yapıları mükemmel olan insanlardan bile nasıl daha iyi olurum diye motive edici olarak baktım olaya.Bir süre sonra sporu araç olarak yapmaktan ziyade, zevk aldığımı farkettim.Şu an soracak olursan %10 vücut için %90 zevk aldığım için yapıyorum.Şu an geldiğim noktadan çok memnunum.Başlarken ki görüntümü hatırlıyorumda ne kadar engelin olursa, onları aşıp geldiğin nokta o kadar haz veriyor.Ha belim ince, kalçam daha dar, Özellikle göğsüm düzgün olsaydı belki kat kat iyi dururdu vücut.Ancak dedim ya olaya o açıdan bakmamak lazım.thums:
Mesaj çok uzuycak ama şunuda yazmadan edemiycem.Salona gelen bi siyahi arkadaş var.Çalışma sistemi desen yerlerde, düzen desen aramakla bulamazsın, suplementin ne olduğunu bilmiyor.Ama adam doğuştan 3-0 önde.Adam tüm hafta her gün aynı hareketleri yapıyor.Dumbell curl yapar sora mekik çeker, arkasından triceps pushdown yapar, sora bi bakıyorum omuz giriyor, genellikle antrenman başlarında incline bench yapıyor, arkasından 4-5 seri bacak giriyor.Her gün aynı istisnasız.Adamın çalışma şekliyle alakasız vücudunu görüp salonda sporu bırakan oldu ciddiyim.

Suplement desen ne olduğunu bilmiyor.Antrenman sonunda yemekhanede de görmedim hiç.Ama yapı işte beli gerçekten çok ince, kalça dar, hele o sırt ege sahili gibi.Sen bu paragrafı okumamış ol
Sadece sen hiç bir şeyi engel olarak görme, kendine bahaneler yaratmak yerine, zevk almaya çalış.
herkese iyi çalışmalar.