Uyku sorunu ve kas kaybı

Antrenmandan sonra gece 23:00'da uyudum ancak saat 01:00'da uyandım ve bir daha hiç uyuyamadım. yaptığım antrenmanın boşa gittiğini biliyorum ancak kas kaybı (atrofi) gibi sorunlar yaşar mıyım ? uyku sorunum kendimi bildim bileli var. 8 saat uyusam bile 3 saatte bir aralarda uyanarak uyurum.

edit: stres sorunum yok, kafein almıyorum.

Son düzenleme:
bu spordaki en yanlış bilgilerden biri de budur beslenme konusundaki uydurmalar gibi buda yanlış bilgidir,böyle bir şey söz konusu değildir uyku düzeninin iyi olması senin genel vücut sağlığın ve direncin açısından önemlidir,uyku düzeni ile kas gelişimi arasında doğrudan bir bağlantı yoktur var diyen varsa emin ol bu sporu cahil cahil hiç bir şey bilmeden bu zamana kadar yapmış birileri söylüyordur.bu spor ne yazıkki bazı kimselerde takıntı haline gelebiliyor ve normal vücut fonksiyonlarının tamamını kas gelişimi ile ilişki kurmaya çalışıyorlar,aslında yapacakları şey çok basit düzenli olarak ağırlıklarını ve vücuda yapılan yüklemeyi arttırmak ama bunu anlayamıyorlar

bu spordaki en yanlış bilgilerden biri de budur beslenme konusundaki uydurmalar gibi buda yanlış bilgidir,böyle bir şey söz konusu değildir uyku düzeninin iyi olması senin genel vücut sağlığın ve direncin açısından önemlidir,uyku düzeni ile kas gelişimi arasında doğrudan bir bağlantı yoktur var diyen varsa emin ol bu sporu cahil cahil hiç bir şey bilmeden bu zamana kadar yapmış birileri söylüyordur.bu spor ne yazıkki bazı kimselerde takıntı haline gelebiliyor ve normal vücut fonksiyonlarının tamamını kas gelişimi ile ilişki kurmaya çalışıyorlar,aslında yapacakları şey çok basit düzenli olarak ağırlıklarını ve vücuda yapılan yüklemeyi arttırmak ama bunu anlayamıyorlar
Yani diyorsun ki şu çalışmalar yalan, bunları yapanlarda, yorumlayanlarda cahil :)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5749041/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21550729
Azıcık mantık ya çok değil, 2 tutam yeter. Kaslarda asıl onarım ve dolayısı ile büyümenin gerçekleştiği evre uyku.
Ortaya bir şey atarken sağlam desteği olmasına özen göster. Kaynak olarak salondaki abi yada üzerine oturduğum vücut bölgesi şeklinde destekler bu forumda pek kabul görmüyor :)
Antrenmandan sonra gece 23:00'da uyudum ancak saat 01:00'da uyandım ve bir daha hiç uyuyamadım. yaptığım antrenmanın boşa gittiğini biliyorum ancak kas kaybı (atrofi) gibi sorunlar yaşar mıyım ? uyku sorunum kendimi bildim bileli var. 8 saat uyusam bile 3 saatte bir aralarda uyanarak uyurum.

Toplamda 7-8 saatlik uykuyu toparlayabiliyorsan çok farketmez büyük olasılıkla. Uyku sorunun için belki doktora gidebilirsin. Onun dışında yattığın odaya ışık geçirmeyen perdelerden al ve odada mümkünse hiç ışık olmasın. Zifiri karanlık uyku kalitesini ciddi anlamda etkileyebiliyor. Yaz/kış uyumadan 1 saat önce pencereni aç içerisi biraz soğusun. Karanlığa benzer şekilde ortam sıcaklığı da oldukça önemli bir faktör.

ulaire sen cavap vermezsen şaşardım zaten sen benim ne yazdığımı bile anlayamışsın sırf geleyimde şunu bir dumur edeyim diye her yoruma atlama(bu arada benden sana tavsiye geceleri yatmayı unutma kasların yanmasın çünkü gördüğüm kadarıyla 24 saat forumda aktifsin)

ulaire sen cavap vermezsen şaşardım zaten sen benim ne yazdığımı bile anlayamışsın sırf geleyimde şunu bir dumur edeyim diye her yoruma atlama(bu arada benden sana tavsiye geceleri yatmayı unutma kasların yanmasın çünkü gördüğüm kadarıyla 24 saat forumda aktifsin)
Ne güzel göz ardı edilenler listesine bir kişi daha eklendi :) hayatta başarılar.

tam bir ego küpüsün ulaire
bak şimdi anlatmak istediğimi daha detaylı yazayımda anlama kıtlığı olanlarda anlasın,Uyumak temel bir ihtyaçtır bir insan uyumadan dinç olamaz hayatını devam ettiremez,Bir insan yeterince uyumuyorsa bu adamın zaten antreman yapacak gücüde olmaz,elleri ayakları titremeye başlar,siz hayatınızda gerçek uykusuzluk görmemişsiniz eğer bir gün günlerce uykusuz kalırsan bahsedilen uyku durumunun ne olduğunu anlarsın
Uyuma evresinde artan growth hormonunun kas gelişimine hiç bir katkısı yoktur.Bu daha çok ergenlik dönemini tamamlayamayan kişiler için geçerlidir.Senin verdiğin araştırmada da böyle düşünüldüğü yazmaktadır kesin sonuç değildir

Tabii ki antrenmanınız boşa gitmedi. Atrofi falan da olmadı kaslarınızda. Uzun vadede bu sorun devam ederse sorun yaşayabilirsiniz. Ayrıca en yüksek protein sentezi antrenmandan sonra yaklaşık 3 saat sonra olur. Uykuda olmaz.

Vücut uykusuz kalırsa sadece biraz su tutar.. yorgunluk durumunda vesaire bi miktar kan basıncı düşer . Fakat günlük makrolar tamamsa herhangi bir katabolik süreç söz konusu değildir ?? Bu ayni şey gibi olmuş, antrenman sonrası 1 saat içinde karbonhidrat şarttır vesaire :D

Back
Yukarı