Uykusuzluk İçin Bana Ve Benim Gibilere Tavsiye Lütfen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CENTAUR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hayata pozitif bakabilmem için önce cebimin parayı biraz fazla görmesi lazım.okadarda polyanna değilim canım mutluluktan kanatlanayım.kitabı yazanın tuzu kurudurda ondan öyle demiş.
benim geçenlerde iyice dikkatimi çektide antrenmanı geç saatlerde yapmak zorunda oldugumda uykum bozuk oluyor.antrenman 22:00 gibi bitti ve eve dönüp birşeyler atıştırıp 1 saat daha bekleyip yattım.uykum acayip bozuk geçti.ama erken saatlerde yaptıgımda daha derin uyku çekebiliyorum.

gurdbody sonucta kitabin savundugu anladigim kadari ile birseye ne kadar konsantre olup istersen eninde sonunda senin olur.

ayrica benim eski hocam bana kesinlikle gec saate idman yapma demisti,metabolizmani tokatlarsin demisti(bunu onceden yazmistim forumda neden arama yapmadinkafa_),ama nedenini sormaya cesaret edememistim,kendisine salonda en cok yaklasabilen bendim ama daha fazlasini ogrenemedim.:)

O yazıyı okuduğumu hatırlıyorum fakat kimin yazdığını unutmuştum (yaşlılık)...
ama işten dolayı başka bir şansım kesinlikle yok.gece vardiyasında oldugumda ise akşam sekızde işe başlıyorum ve sabah sekızde işten çıkar çıkmaz salona gidiyorum.ozamanda gozler yarı kapalı antrenman yapıyorum çogu zaman.bu şartlarda bakıyorumda benim gibi birçok kişi var Türkiye'de ve yaptıklarımız aslında sınırları zorlamak.yani pamuk ipliğine bağlı şekilde bir başarma şansımız var.
birde konsantre olayından bahsetmiş kitap ama ben 2 yıl aynı kıza konsantre oldugumu bilirim bir merhabasını bile görmedim.kitap benim üzerimde gecerliliğini kaybetti.

hic bir zaman umitsizlige kapilmaman gerekiyor,eger bu kiz bana bakmaz gibi bir dusunce gectiyse icinden bu yuzdendir ayrica ihtiyarladigin icinde bakmamis olabilirduh.

ama benim dusuncem artik insanlar cok bunladi ve eskisi gibi pozitif degil,kitabi yapma nedenleride bu bence,insanlara tekrar pozitif enerji yuklemek.

aah ah keşke şu pozitiflik ve mutluluk derin güzel ve düzenli bir uykuyu sağlasa :D nerdeyse 2 ay olacak aynen devam ediyo 2 gecedir eve geç geliyorum 4ten evvel yatamıyorum ve 7 dedimi çat uyanıyorum üstelik 1 tam Tolvon ve 1 Unisom atmama rağmen :) zaten uyandıktan sonra yatınca uyumak imkansız gibi birşey. Çok şeyi denedim ama artık herşeyi zamana bırakıyorum zamanla umarım aşılır. hele şimdi yazlığa gidiyorum sıcaklar felan uyku iyice zorlaşacak gibi... umarım düzelir en yakın zamanda çünkü uykusuz geçen bir gecenin ardından yapılan antrenmanlar tam bir çin işkencesine dönüyo :)

ben birşeyi merak ediyorum. uyku sorununları çalışmaların etkinliğini ne ölçüde azaltır acaba? Malum doğru dürüst dinlenemiyorum uyku sorunu olunca e dinlenme de en önemli şeylerin başında geliyo gelişim için. bu da benim moralimi bozuyo doğrusu yani zaten yorgun yorgun çalışıyorum ve daha sonrasında bu çalışmaların pek işe yaramayacağını düşünüyorum uyku sorunu yüzünden bu ne kadar geçerli?

bence uyku sorunu tamamen psikolojik.gecen seneye kadar bi rahatsızlığımdan dolayı uyumaktan korkuyordum uyursam bi daha uyanamıyacağımı düşünüyodum ve günde sadece en fazla 4 saat kadar uyuyordum.şimdi o hastalıktan kurtuldum uyumaktan korkmuyorum fakat uyku düzenim bir türlü olmuyordu 2 hafta işten izin aldım uykum olmasa bile yatağa hep aynı saatte uyumak için girdim ve şimdi bünyem alıştı.bu olay insanın kendi kafasında bitiyo ben uyku sorununda ilaç tedavisine kesinlikle karsıyım aslına bakılırsa çok mecbur kalmadıkça ilaç kullanılmasına pek sıcak bakmıyorum..saygılar

Uyku öncesi yapılan antremanlar vücut için uyarıcı etkisi yapmaktadır ve dolayısıylada uyku kaçırmaktadır.

ben kafamı yastığın altına sokuyorum :D cidden dışardan ışık ses filan gelmiyo heralde ondan tekrar uykuya dalabiliorum

arkadaşlar yorumları okurken bi şey dikkatimi çekti.herkes birbirine ilaç tavsiye etmiş.yanlız uyku ilaçlarının çoğu anti-depresan içeriklidir ve anti-depresanlarda biraz az biraz fazla uyuşturucu madde vardır.bu ilaçların bağımlılık yapıcı etkisi var..sonuçta gördüğüm kadarıyla bu forumda 30 yasında insanda var 13-15 yasındada.tamam belki 30 yasındali insanda uyku etkisi yapar ama 15 yasındaki birinde bağımlılık etkisi yapar.bence ilaca özendiri tavsiyelerde bulunulmamalı.bu konuda çok dikkatli olunması gerekiyor bence.burda yazan ilaçlarla ilgili kesinlikle böyle bir iddam yok sadece uyku ilaçları ile ilgili bir genellemeyaptım.saygılar...

arkadaşlar önce şunu söylemek istiyorum uykusuzluk derken ne demek istiyorsunuz eğer uyuyabiliyorsanız sorun yok eğer uyumak istediğiniz halde 3 gün boyunca falan gözünüzü bile kırpmıyorsanız hastalıktır onun dışında uyuyorsanız sorun yok veya 1 saat uğraşıp anca uyuyorsanız herkesin uğraşı farklıdır kimi 1 saat uğraşır uyur kimi hemen anında uyur.Ayrıca birbirinize ilaç önermişsiniz bu ne kadar yanlış doktor kontrolunda ilaç almalısınız yoksa beyninize ciddi zarar verebilirsiniz ben 6 yaşındayken bile sabah 6 ya kadar oturuyordum bu yaşıma geldim artık 30 saat falan uykusuz kaldığım oldu nedense beynim bozulmadı veya uykum :S okul başlayacağı zaman 1 gün uyumadan oturur akşam uyurdum fakat sanmayınki kolay oluyor 30 dk uğraşıp iki saat uyuyorsunuz 2 saaat 2 saaat diye diye oluyor 8 saat falan ondan sonraki rahatça gece uyuyorsunuz.Uykunuz böyle düzelir onun dışında başka çözümler hergün uyku saatinizi 2 saat arttırmak mesela ben 2 saat attıra attıra 16.00 da öğlen 12.00 de uyudum fakat en sonunda geceye ulaştım veya başka bir çözüm az uyku uyuyup 7 saat 8 saat uyuyup biraz daha erken uyumak 1 gün falan uyumamayı kimseye tavsiye etmem onun yerine uykusuz kalıp daha erken uyuyun sabah 6 ya kadar oturan ben şimdi 3.30 da uyuyorum okul başladığında da 5 saat falan uykuyla gidecem ondan sonra akşam erkenden uyuycam en son çare ilaç aktarlardan bahsetmişsiniz onlarında yan etkisi kişiden kişiye değişir sonuçta onlarda ilaçtır onlarında yan etkisi vardır en iyisi doğal yollar süt yoğurt vs. olmuyorsada bekleyin ne zaman uyursanız eğer 1 gün geçmiş hala uyuyamıyorsanız hiç gecikmeden doktora gidin ilaç falan almayın kafanıza göre aman geciktirmeyin belirli bir saatten sonra uykusuz kalırsanız beyne hasar verebilir en fazla 1 gün

kafamı yastığa koyduğum gibi uyurum benimde böyle bir sorunum var.mesela 10 saat bile uyumuş olsam şöyle televizyon karşısına uzanıp pineklemeye başlayınca kesin uykuya dalarım 3-4 saatte uyurum.bence bu daha kötü özellikle final zamanlarında

-Benim uykuya dalma gibi bir sorunum yok, uyumaya karşı bir isteksizlik var
Bu yüzden 5 saatten fazla yatamıyorum ve vücut artık bir savunma sistemi geliştirdi buna karşı. Eskiden 10 saat yetmezken şimdi 5-6 saat çok yorgun olsam bile yetiyor.
-Sadece aşırı yorgun olduğum ve uykusuzluktan bayılacak gibi olacağım zamanlar uyumak istiyorum. Başımı yastığa koyduğumda sorunlar aklıma gelsin istemiyorum, hiçbirşey düşünmeden direkt uykuya dalmak istiyorum.
Kendimi boş bıraktığım her an anılar, sorunlar aklıma geliyor , kaçıyorum...
-Aslında bazı sorunlar beni yıldırmıyor, çok ağır olsalarda çözümü var oldukça pek sorun yaratmıyorlar, onlardan kaçmıyorum.
-Asla ama asla çözümü olmayanları düşündükçe kendimi tüketiyorum ve hiçbir zaman sonuca varamıyorum. Onlar içimde sadece bir yara olarak kalıyor ve nedense çoğu zaman onlar aklıma geliyor, tüketiyor beni...

mestano dediğin olay bendede oluyordu yani yattığın zaman çok uykun yoksa aklına birsürü şey geliyor ve bunlar seni rahatsız ediyor delircek gibi oluyorsun.Bunun çözümü yattığın zaman bir şekil düşüneceksin mesela bir kare.o kareye odaklanıcaksın sadece onu düşüneceksin aklına yine sorunların gelecek ama mücadele edeceksin sadece kareyi düşünmeye çalışacaksın ve bu seni inanılmaz yoracak farkında olmadan uykuya dalacaksın.ilk günler zor oluyo ama zaman geçtikçe bu seni çok rahatlatacak

mestano dediğin olay bendede oluyordu yani yattığın zaman çok uykun yoksa aklına birsürü şey geliyor ve bunlar seni rahatsız ediyor delircek gibi oluyorsun.Bunun çözümü yattığın zaman bir şekil düşüneceksin mesela bir kare.o kareye odaklanıcaksın sadece onu düşüneceksin aklına yine sorunların gelecek ama mücadele edeceksin sadece kareyi düşünmeye çalışacaksın ve bu seni inanılmaz yoracak farkında olmadan uykuya dalacaksın.ilk günler zor oluyo ama zaman geçtikçe bu seni çok rahatlatacak

benim yastığa kafamı koyduğum an kendimle basbasa kaldığım tek an nerdeyse.bu yuzden hep ertesi güne ve çok daha ertesi günlere ait seyler düşünürüm veya olmasını istediğim bişeyi kafamda canlandırırım bende kendimi böyle rahatlatıp uykuya dalıyorum.

Bir kız bulucam yakın zamanda kendime, en azından kafamdaki problemler dağılsın diye. Belki çok doğru değil bu yaptığım ama kafamı yastığa koyduğumda artık probemleri değil güzellikleri düşünmek istiyorum...Bu arada önerileriniz için hepinize teşekkürler

Bir kız bulucam yakın zamanda kendime, en azından kafamdaki problemler dağılsın diye. Belki çok doğru değil bu yaptığım ama kafamı yastığa koyduğumda artık probemleri değil güzellikleri düşünmek istiyorum...Bu arada önerileriniz için hepinize teşekkürler

mestano sanırım forumdaki bütün bayanları karşına aldın :D

Ben bir bayanın gözlerinde ışığı görmek için ölüp ölüp doğmaya hazırken, o bayan beni bir gülümse uğruna sırtımdan vurdu...
Şimdi dünyayı karşıma almışım ne farkeder?

öyle deme mestano.dünyayı karsına değilde yanına al ki rahatlıkla elinin tersiyle vurabilirsin.ben senin karsına nice güzellikler çıkacağına inanıyorum sadece bu gibi konularda erken karar verme.

öyle deme mestano.dünyayı karsına değilde yanına al ki rahatlıkla elinin tersiyle vurabilirsin.ben senin karsına nice güzellikler çıkacağına inanıyorum sadece bu gibi konularda erken karar verme.

Manyak mıyım dünyayı karşıma alayım:Dsadece bu kadar şey yaşadıktan sonra bu da koymaz demek istedim...

Back
Yukarı